Šta je novo?

Preporuka

chox

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2005
Poena
319
Preporucite mi kvalitetnu strategiju u kojoj moze da se trguje,ratuje i sklapaju dogovori izmedju vise zemalja.hteo bi da igram nesto kao Knights of honor ali mi je ona previse zahtevna za komp koji trenutno posedujem.Znaci nesto sto bi vise tezilo trgovini a ne ratovanju,mada oze da bude i mesavina.Hvala unapred!

Empire Earth 2, takodje...
Ima sjajan sistem za relacije sa saveznicima/susedima koji za divnu promenu sluzi necemu

chox je napisao(la):
Preporucite mi kvalitetnu strategiju u kojoj moze da se trguje,ratuje i sklapaju dogovori izmedju vise zemalja.hteo bi da igram nesto kao Knights of honor ali mi je ona previse zahtevna za komp koji trenutno posedujem.Znaci nesto sto bi vise tezilo trgovini a ne ratovanju,mada oze da bude i mesavina.Hvala unapred!
Ccccc, Filipenko, Filipenko. :)
EE2 bi mu verovatno takođe bila zahtevna. ;)
Slažem se sa Bojanom za Civ. III, a ako ti se ne gade potezne strategije u svemiru, razmisli i o Master of Orion II-Battle at Antares.
Pozdrav. :wave:

Best of the best - EUROPA UNIVERSALIS 2. Imas i Srbiju, Vizantiju... A hardverski minimalno zahtevna.

pa kod svega ovoga mozes i kozaks..dobra igrica kad se smoris

Da, ali tu nema trgovine i diplomatije
Inace izvinjavam se, nisam uocio zahteve oko zahtevnosti :)

Age of Mitolygy,Emire Earth 1 ako nemozes 2 , ili CIv ako bas volis te dogovore i trgovanja

blue je napisao(la):
Best of the best - EUROPA UNIVERSALIS 2. Imas i Srbiju, Vizantiju... A hardverski minimalno zahtevna.

Bravo blue!
Još jedna (ogromna) preporuka za igru, nabavi je obavezno i sigurno nećeš pogrešiti!

EU2 ti je mnogo bolja od Knights of honor, i posle nje sve ostale stratiegije na tu temu izgledace ti kao najgora dosada!

A mozes da probas i stari dobri Pharaoh (Zeus mi se vec nesvidja zbog aktivnog pojavljivanja i ucesca bogova u pojedinim sit).

filipenko je napisao(la):
Da, ali tu nema trgovine i diplomatije
Inace izvinjavam se, nisam uocio zahteve oko zahtevnosti :)
U Master of Orion II-Battle at Antares?! ili u onom postu iznad tebe (odnosio se na Kozake, čini mi se) :trust: . U MoO II ima i trgovine i naročito diplomatije. Pa svo ono ulizivanje Psilioncima (poklanjanje novih tehnologija) samo da bi ušli u alijansu jesu diplomatija. :d
Inače slažem se i za Faraone...igra radi i na P1...sa malo više rama. Ne znam kakva je situacija sa Cezarom 3? Mislim da bi i on radio kod tebe. ;)

edit:
ej bre Proday, nemo mi kradeš potencijalne avatare. :D

Poslednja izmena:
Moja topla preporuka su dve malo starije, ali pakleno dobre igre koje i dan danas igram sa ortakom u hot seat-u : ghengis khan 2 i romance of the four kingdoms 4...

GK2 je odlican naslov. Obe igre je izdao KOEI koji je samo stancovao potezne strategije u to vreme. Izmedju osalog imaju i igru Napoleon.

Nije losa ni DIPLOMACY sa C64 (I Svetski rat) koja bi mogla da se igra preko nekog emulatora i koja predstavlja kompjutersku verziju popularne stone igre. PC verzija mislim da se igra samo preko E-maila dok je C64 verziju moglo da igra do 6 igraca na jednom kompu.

Od prapotopskih naslova preporucujem igru Medieval Lords (ima da se skine sa underdogs-a) koja je preteca EU.

Ako si u fazonu svemira: Galactic Civilizations, sije masters of orion, jako |)), pogotovo trojku |[

Moj izbor bi bile:
Master of Orion II i III
Civ III (sa ili bez expansiona)
a mozda i Galactic Civilizations (ali ovo nisam bas mnogo igrao)

danijel00 je napisao(la):
Ako si u fazonu svemira: Galactic Civilizations, sije masters of orion, jako |)), pogotovo trojku |[

Moo3 siju skoro svi, ali dvojka je i dan danas najbolja 4x4 strategija...

Ne znam da li je neko spomenuo Master of Magic, jedna od najboljih u svom zanru, iako je igra izasla ravno pre 9 godina...

A Colonization:)

blue je napisao(la):

E istinu zboris! To je jedna od igrica uz koju sam se najsladje igrao! Ali sada ne mogu da je pokrenem na XP sp2 :wall: Nece da radi na compatibility with win98 ...jel zna neko resenje za ovo?... Bas bih je opet opicio! :D

mesec je napisao(la):
E istinu zboris! To je jedna od igrica uz koju sam se najsladje igrao! Ali sada ne mogu da je pokrenem na XP sp2 :wall: Nece da radi na compatibility with win98 ...jel zna neko resenje za ovo?... Bas bih je opet opicio! :D
Format c: pa nova instalacija XP-a sa SP1 :D . Mene je slično zezao MoO2, ali sada je koliko toliko OK (ponekad izleti iz Wina, ali ima autosave pa je sve ok ;) ).

Ja za takve stvari imam K6-2/233MHz, 32MB, Voodoo 3 2000 masinu koju mi je poklonio drug i na kojoj naravno fura Win98.

mesec je napisao(la):

->google->dosbox

a kakva je igra panzer general 3?

Evo upravo sam instalirao Stronghold:Crusader bez prvog dela i cini mi se da je odlican.E sad da li bi neko mogao da mi pojasni osnovne taktike u igri?sta cemu sluzi,sta prvo treba da se gradi,kako se stvara vojska,kako se ide u bitke...i tako to.hvala unapred!

Zar nema Tutorial, odigraj njega prvo, sve ce ti objasniti.

Evo upravo sam instalirao Stronghold:Crusader bez prvog dela i cini mi se da je odlican.E sad da li bi neko mogao da mi pojasni osnovne taktike u igri?sta cemu sluzi,sta prvo treba da se gradi,kako se stvara vojska,kako se ide u bitke...i tako to.hvala unapred!

Pa ovako, posto sam obrnuo sve strongholde vise puta mogu ti pomoci za sve. Trenutno mi je u glavi stronghold 2, prve delove medju kojima je i crusaider sam igrao davno tako da mozes doci preko upustava na nesto sto nema u ranijim delovima, ali je princip isti.
Mozda ce izgledati glupo, ali... :bottle:
Prvo napravis granary i stokpajl(ne znam kako se tacno pise) ali ovo ce te u svakom slucaju i samo pitati na pocetku svakog nivoa.
Zatim napravis proizvodnju drva (jednu gradjevinu - u zavisnosti koliko imas drva,pogledaj stokpajl za tu informaciju) pa onda hovel (kuce za gradjane i u gornjem desnom uglu, mislim ne bas skroz desno pisace ti koliko trenurno imas u gradu ljudi i koliki ti je maksimum, logicno da bi povecao maksimum vise hovel-a).
Kada si to izgradio moras im obezbediti i hranu. Za to, kada si u primitivnijem stadijumu gradis hunter's posts (gradi ih obavezno i kada budes civilizovaniji i napredniji posto su veoma efikasno resenje po pitanju hrane). Postoje jos i farme (kombinuj farme i hunters post). Na ovaj nacin ti je pokrenut zivot grada i njegova buducnost.
Posle gradi proizvodnju kamenja i povecavaj gradjevine za drva, ljude i hranu. Sada vec mozes da se upustis u blagodeti ratovanja. Znaci veoma jednostavno: izgradis baraku za mobilizaciju ljudi, proizvodnju opreme koju ce vojnici koristiti (za strelce su ti potrebna drva, za viteze i naprednije metal i stit, itd.). U daljem periodu ti je cisto usavrsavanje svega. Kucama dodajes crkve, oko njih gradis spomenike i razna cuda za ulepsavanje sredine oko njih, industriju siris na proizvodnju ulja i svaceg drugog vezano za isto, obavezno izgradi market (za trgovinu - npr. kada imas dosta kamenja ili drva (nebitno) prodaj i kupi nesto sta ti fali ili jednostavno zadrsi kes za sebe posto vojska kosta. Gradi ako si u military zoni zidine i kule, na njih stavi strelce i eto ti mnogo efikasna odbrana od neprijatelja (i od vukova, da vukova i od njih se brani). Znaci dalji tok ti je sve u "sminci". Stavi na zidine cuvare (npr. obicne vojnike, samo da ne budu strelci) da ruse neprijateljske merdevine (kada te napadaju koriste: katapulte, merdevine, siege masinerije razne itd.). E sad ne secam se da li ima neke tekstilne industije i slicno (znaci to slicno i ostalo uvek gradis kasnije) i jos jedni vaznu stvar zapamti: KRALJ ti je glavni baja :smoke: , ako ti ga ubiju to ti je to, zavrsio si nivo, zato ga cuvaj.
Objasnio sam ti osnovne stvari (i vise) tako da ako ti treba bilo sta vezano za stronghold i ostale strategije slobodno na PM (posto sam veliki ljubitelj).
pozdrav i igrica je majka (pored c&c serijala). :wave:

Poslednja izmena:
hvala brate?ali kako da razmenjujem stvari u marketu?i da znam da li sam u military zoni?

ali kako da razmenjujem stvari u marketu?i da znam da li sam u military zoni?
Military zona je kad imas neprijatelja na mapi protiv koga se boris. A za market, ne znam da li si jos stigao dotle da mozes da ga gradis (ako igras kampanju malo kasnije dobijes, kao i ostale naprednije gradjevine). Kada zelis da prodajes, klikni na market, izaberi u koju kategoriju spada ono sto zelis da prodas i koliko se secam ima sell-buy dugme.(tako je u novom, moguce da u starom se pritiska na sliku, nacrtan je proizvod).

chox je napisao(la):
a kakva je igra panzer general 3?
Po meni je odlicna igra, ali nema mnogo veze sa predhodnom pricom (trgovina i diplomatija je moguca samo u obliku olova, pogotovo trgovina, neprijatelj je veoma darezljiv po tom pitanju :))

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno