Evo upravo sam instalirao Stronghold:Crusader bez prvog dela i cini mi se da je odlican.E sad da li bi neko mogao da mi pojasni osnovne taktike u igri?sta cemu sluzi,sta prvo treba da se gradi,kako se stvara vojska,kako se ide u bitke...i tako to.hvala unapred!
Pa ovako, posto sam obrnuo sve strongholde vise puta mogu ti pomoci za sve. Trenutno mi je u glavi stronghold 2, prve delove medju kojima je i crusaider sam igrao davno tako da mozes doci preko upustava na nesto sto nema u ranijim delovima, ali je princip isti.
Mozda ce izgledati glupo, ali... :bottle:
Prvo napravis granary i stokpajl(ne znam kako se tacno pise) ali ovo ce te u svakom slucaju i samo pitati na pocetku svakog nivoa.
Zatim napravis proizvodnju drva (jednu gradjevinu - u zavisnosti koliko imas drva,pogledaj stokpajl za tu informaciju) pa onda hovel (kuce za gradjane i u gornjem desnom uglu, mislim ne bas skroz desno pisace ti koliko trenurno imas u gradu ljudi i koliki ti je maksimum, logicno da bi povecao maksimum vise hovel-a).
Kada si to izgradio moras im obezbediti i hranu. Za to, kada si u primitivnijem stadijumu gradis hunter's posts (gradi ih obavezno i kada budes civilizovaniji i napredniji posto su veoma efikasno resenje po pitanju hrane). Postoje jos i farme (kombinuj farme i hunters post). Na ovaj nacin ti je pokrenut zivot grada i njegova buducnost.
Posle gradi proizvodnju kamenja i povecavaj gradjevine za drva, ljude i hranu. Sada vec mozes da se upustis u blagodeti ratovanja. Znaci veoma jednostavno: izgradis baraku za mobilizaciju ljudi, proizvodnju opreme koju ce vojnici koristiti (za strelce su ti potrebna drva, za viteze i naprednije metal i stit, itd.). U daljem periodu ti je cisto usavrsavanje svega. Kucama dodajes crkve, oko njih gradis spomenike i razna cuda za ulepsavanje sredine oko njih, industriju siris na proizvodnju ulja i svaceg drugog vezano za isto, obavezno izgradi market (za trgovinu - npr. kada imas dosta kamenja ili drva (nebitno) prodaj i kupi nesto sta ti fali ili jednostavno zadrsi kes za sebe posto vojska kosta. Gradi ako si u military zoni zidine i kule, na njih stavi strelce i eto ti mnogo efikasna odbrana od neprijatelja (i od vukova, da vukova i od njih se brani). Znaci dalji tok ti je sve u "sminci". Stavi na zidine cuvare (npr. obicne vojnike, samo da ne budu strelci) da ruse neprijateljske merdevine (kada te napadaju koriste: katapulte, merdevine, siege masinerije razne itd.). E sad ne secam se da li ima neke tekstilne industije i slicno (znaci to slicno i ostalo uvek gradis kasnije) i jos jedni vaznu stvar zapamti: KRALJ ti je glavni baja :smoke: , ako ti ga ubiju to ti je to, zavrsio si nivo, zato ga cuvaj.
Objasnio sam ti osnovne stvari (i vise) tako da ako ti treba bilo sta vezano za stronghold i ostale strategije slobodno na PM (posto sam veliki ljubitelj).
pozdrav i igrica je majka (pored c&c serijala). :wave: