Šta je novo?

Preporuka...

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Ovih dana bi kupio neku od ove 3 kartice, pa bi zamolio da mi date savet,jel zelim da preko optike povezem na pioneer pojacalo (5.1, 4 dosta kvalitetnih zvucnika i woofer) i tako slusham ISKLJUCIVO muziku (mp3 i lossless formate)
NAPOMENA, takodje sam i vlasnik GRADO sr 60 slusalica, tako da mi i za to treba akcenat (ne bi iskljucivo preko optike slusao)
1.Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express
2.E-MU 0404
3.Creative X-Fi Surround 5.1 (usb)

Poslednja izmena:
Ovih dana bi kupio neku od ove 3 kartice, pa bi zamolio da mi date savet,jel zelim da preko optike povezem na pioneer pojacalo i tako slusham ISKLJUCIVO muziku (mp3 i lossless formate)
1.Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI Express
2.E-MU 0404
3.Creative X-Fi Surround 5.1 (usb)

Pod 2.
Alternativa ti je M-Audio Audiophile 2496. 1. i 3. izbaci ako ti je slusanje stereo muzike prioritet.

da ali, ne znam kako bi sjedinio i povezao i slushke na emu, jel koliko vidim nema zaseban out za iste...:(

Ja sam je zato i prodao(E-mu0404), nisam se pokajao. Pogotovu što uglavnom slušam mp3, nije nekadrastična razlika, testirao sam na ukućanima, gostima, niko ne provaljuje razliku u odnosu na integrušu sa THX zvučnicima. Sa FLAC-om je nešto veća razlika. Kupi neki X-Fi, nećeš pogrešiti.

ja zaista ne znam shta da qpim, sada je izbio nov problem, ubija me ASIO4ALL, stavim ga iz xmplay-a i ne radi mi ni master vol ni wave/mp3, preko spdif-out-a.
imam soundmax
poludeo sam.

Imaš i ESI zvučne po ovim radnjama muzičke opreme(player) ako još drže, ja sam uzeo prošle godine usb varijantu Maya44 za 100€ . Imaš i skuplje ESI i M-AUDIO pa ako se ima para izaberi.

Što se tiče komentara "Zvucna ko zvucna", j..o zvučnu koja nema ulaz za slušalice ili sam hteo reći, nije toliko velika razlika u kvalitetu zvuka, izmedju X-Fi i E-mu 0404, koliko je veliki problem što ova druga nema ulaz za slušalice.

Imaš i ESI zvučne po ovim radnjama muzičke opreme(player) ako još drže, ja sam uzeo prošle godine usb varijantu Maya44 za 100€ . Imaš i skuplje ESI i M-AUDIO pa ako se ima para izaberi.

Što se tiče komentara "Zvucna ko zvucna", j..o zvučnu koja nema ulaz za slušalice ili sam hteo reći, nije toliko velika razlika u kvalitetu zvuka, izmedju X-Fi i E-mu 0404, koliko je veliki problem što ova druga nema ulaz za slušalice.

Ako imas Emu ili bilo koju drugu slicnu stereo karticu bez direktnog ulaza za sluske, pretpostavlja se da ces slusalice ubosti u nesto kvalitetnije od same zvucne. Esi Juli i maya44 su inace solidne kartice za tu cenu.

Poslednja izmena:
Ako imas Emu ili bilo koju drugu slicnu stereo karticu bez direktnog ulaza za sluske, pretpostavlja se da ces slusalice ubosti u nesto kvalitetnije od same zvucne.

E-mu0404 je koliko znam od svih E-mu, jedina koja nema ulaz i nema šta tu da se predpostavlja, nemam ulaze za mic i slušalice i kad god treba da komuniciram preko Skype-a ili noću da gledam film, ja moram da se cimam i da prebacujem na izvor zvuka sa ploče, to smori posle nekoliko meseci. Zato je X-Fi za mene najkompletnije rešenje, pogotovu što osim internet radija u poslednje vreme, retko šta drugo slušam. Za kvalitetan zapis, Hi-Fi odvojen od kompa i to je to, produkcijom se nebavim.

Nije da ne mogu nikako slušalice da se priključe na 0404, mogu na jedan kanal a zvučnici na drugi, imam i ulaz na pojačalu zvučnika, gde opet moram non-stop da čupam, stavljam i to me ne zadovoljava, plus opet nemam ulaz za mikrofon.

Audiotrak je isto ESI, jedna firma. Mada kad bih našao jedno 200€ na ulici, odmah bih kupio neku M-Audio.

Neverujem da ćeš je naći jer se ne proizvodi više, imaš gamer X-Fi ili Titanium ali onda bolje da dodaš još 20€ i kupiš ESI AUDIOTRAK PRODIGY HI-FI ako ti treba samo za slušanje, bolji je izbor za mene od E-mu0404 i košta 99€.
Meni lično taj X-Fi PCIe za moje potrebe O/I i cene o.k. Ako se slučajno za nju odlučiš, pogledaj raspored slotova na ploči, da nebude *****, da nema mesta od grafike i sl. Ne znam da li ima išta bolje od ove dve do 100€

Evo šta ima od Audiotrak od O/I:
1) Stereo Line Output (left / right), provides the main output signal via RCA connectors
2) Microphone Input (mono 1/8", pink), for dynamic and electret microphones
3) Analog Output 7/8 (stereo 1/8", yellow), provides typically the Backgr. Surround signal
4) Analog Output 5/6 (stereo 1/8", black), provides typically the Center/Woofer signal
5) Analog Output 3/4 (stereo 1/8", orange), provides typically the Rear left/right signal
6) Analog Output 1/2 (stereo 1/8", green), provides the main Front left/right signal
7) Line In, analog input connector (stereo 1/8", blue), the main input
8) S/PDIF Digital In and Output, via Toslink connectors

Poslednja izmena:
Vrh Dno