Šta je novo?

Mobilni telefon Preporuka za telefon

• Začetnik teme Začetnik teme Raf991
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji mobilni telefon kupiti

Raf991

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2016
Poena
180
Mozete li mi preporuciti telefon koji ima kvalitetniju, bolju kameru (prednju,zadnju) od Huawei P30 Lite? 30-35000rsd maksimalno. Hvala
Mogu i sa KP da uzmem. Ne mora da ima garanciju dugu

P30 Lite ima IMX 586, koga takođe imaju Poco F3 i moj Mi 9 SE. Tako da, upgrade je Poco F2 - Sony IMX 686. Njega takođe imaju i Samsung M62, kao i A52, ali bez 8K video snimanja. S obzirom da je opcija i KP, uklapaju se u budžet.
A52S ima IMX 682 koji je kontrastniji i ograničen na 4K video snimanje.

P30 Lite ima IMX 586, koga takođe imaju Poco F3 i moj Mi 9 SE. Tako da, upgrade je Poco F2 - Sony IMX 686. Njega takođe imaju i Samsung M62, kao i A52, ali bez 8K video snimanja. S obzirom da je opcija i KP, uklapaju se u budžet.
A52S ima IMX 682 koji je kontrastniji i ograničen na 4K video snimanje.
Nisam sve razumeo, molim te mi napisi spisak telefona koji dolaze u obzir.

Screenshot_20220222-191211_Device care.jpg
Kod mene ovako. Izgura 7-8h SoT-a. (Ovaj Alarmy me malo zeza, drzi upaljen ekran kad idem na snooze...).
Edit: Ekran na 120hz, dark mode slabo koristim, osvetljenje ekrana automatsko...

Samsung HM2 ima bolji dinamički raspon od GW serije, tako da nećeš pogrešiti ako se opredeliš za RN 10 Pro, ali A52s za tebe vidim kao boljeg igrača na duže staze, pošto je Samsung ipak vodeći za fabrički softver, pritom je i kamera sveobuhvatno prijemčivija opštem ukusu.

Oneplus nord 2 obrati pažnju i na njega.

Mene takodje interesuje ova klasa telefona, dvoumim se izmedju A52s i Nord 2 .
Da li se isplati ici na 8 gb verziju A52s ili je dovoljna ova standardna sa 6/128? Telefon ne bih sigurno menjao jedno 2 godine. Hteo sam S21 Fe ali vidim da se pljuje po netu njegova baterija tako da nista od toga.
Nord 2 izgleda mi veoma zanimljivo model mada nisam imao dodira sa One plus telefonima.
Ako moze preporuka na PP za ok prodavce sa KP za oba modela

Meni na Mi 9 SE je dovoljno 6GB RAM-a, ali kako je prisutniji trend da ga aplikacije sve više guše i popunjavaju (twitter, fb, ig, Viber pogotovo), 8 je sigurica. S druge strane, majka je i dalje na J7 2016 Oreo sa samo 2GB i opstaje uz često čišćenje memorije i CCleaner, ali ig ga uvek uguši, a čak ni nema low-ram property patch, s obzirom na to koliko fluidno radi. Stoga i sa 6 će nesumnjivo biti odličan za dve godine.

i to je tačno. Problem sa proizvođačima je što kroz drajvere ograničavaju 3rd party upotrebu na Camera/2 API pa ako nema 48/64/108MP odn. 1080p/4K-60fps modova ili portovane fabričke kamere za custom rom, odn. GCam ne radi kako treba, onda džabe sve kad konkretan model bude osuđen na automatsku redukciju šuma i gubitak oštrine.

Ds ne otvaram novu temu.
Moze li preporuka za telefon od oko 250€.
Ja sam naleteo u gigatronu mi11 lite za 32 000 ima li nesto bolje za te ili malo jeftinije pare?
Telefon je za prosecnog korisnika, ne treba mi nesto specificno. Ako neko ima predlog za neki jeftiniji telefon, neka raspali 😄👍.

Nisam napisao, telefon ce biti uzet na rate. Tu u gradu imam gigatron i winwin, a obzirom da je za stariju zensku osobu nisu mi potrebne ne znam kakve performanse. A52 s nisam nasao ni blizu po toj ceni.
Sada gledam ovaj mi 11 lite ima u vise verzija, 27 000 je obican, a 32 000 je 5g verzija. Ima li smisla doplatiti. Sta su prednosti ovog 5g osim malo jaceg procesora?

Nazad
Vrh Dno