Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Ja sam uzeo iz niže klase Hisense HS2100, zadovoljan sam,
Jedino ne znam kako da namestim da se ne gasi nakon 15 min tišine preko hdmi arc. Našao sam da se prebaci na optical input pa dva puta strelice levo pa dva puta strelice desno, i stvarno kaže "auto stand by off", ali to ne zapamti trajno.

Previse verujes marketingu. Sav taj x.y.z iz soundbar-a sirine 120-130 cm je bullshit.

Imao sam Q800A - i imam Q990B i B650.

Bolji subwoofer i kvalitetniji ugradjeni (glavni) drajveri su ono sto pravi razliku - i diskretni zadnji zvucnici.
gledam za drugi stan (kod burazera) ... da li znas kakva je q930 serija?
kapiram da je bolji od q800

Sada se dvoumim između Q800F i Q930F, prvi je oko 400e a drugi oko 550e, u suštini vidim da je razlika praktično samo u zadnjim zvučnicima.
U slučaju Q930F sofa mi je do zida tako da bi morao da kačim zadnje zvučnike na stalke odmah sa zadnje strane pored sofe.
Kapiram da zadnji zvučnici vrede 150e više, samo da vidim koliko bi ti bilo praktično uklopiti u mom slučaju.

Da li ima neke preporuke za podne nosače za zadnje zvučnike?

Apsolutno vredi! Ja sam uzeo Q800C i hteo naknadno da dokupim zadnje zvucnike , jer je 990 bio previse preko budzeta. Medjutim posto je sistem riknuo u prvoj nedelji (stradao HDMI ulaz) ukapirao sam da je 930C bolja ( ima vise zvucnika) a nesto jeftinija opcija nego ova prva sa dokupljivanjem zadnjih satelita. Sistem je fenomenalan za gledanje filmova, pogotovu ako zvuk dolazi sa dobrog izvora, muzika sasvim dobro. Dobra je i Alexa podrska, dodas tidal/spotify za muziku. Ne znam iskreno koliko 990 moze biti bolji i da li vredi doplate siguran sam da ces i sa 930 biti prezadovoljan.

Meni je isto garnitura do zida, sateliti su mi okaceni na nosace na zidu, a napajanje za njih mi je provuceno kroz zid tako da nema nigde kablova.
Neko od clanova je cini mi se @BitrAtE pravio stalke po uzoru na neke kupovne. I to je dobra opcija, ali je pitanje odakle bi doveo napajanje i kako bi to izgledalo , pogotovu kad ne volim kablove 😅

Dovoljna je jedna utičnica da je blizu/iza garniture i riješen posao s jednim ili dva produžna kabla (ako je garnitura baš velika pa naponski od zvučnika ne mogu da dobace do pola garniture) Inače kroz stalak idu kablovi i apsolutno ni jedan kabl se ne vidi. Još uvjek imam Q990B i ne pada mi na pamet da mijenjam. 🙂

Ja sam imao jednu utičnicu iza kauča bliže jedne strane zida znači nije na sredini zida, nju sam izvadio kupio duplu utičnicu i namontirao. Mislio sam da mi kablovi od zadnjih zvučnika neće moći stići do utičnice, ali ipak su stigli i baš se sve dobro uklopilo.🙂

Pozdrav svima, jutros uzeh HW-Q80R Soundbar. Međutim, shvatio sam prekasno da je vrlo teško naći, nov ili polovan samsung SWA 9000S, a treba mi full surround (nije došao uz Q80R). Ima li neko ideju kako doći do ovog kompleta zadnjih zvučnika i prijemnika... da li sam preplatio Q80R 250 eur ispravan, polovan bez daljinca s obzorm na ponudu novih do 500 eur?

Pozdrav svima, jutros uzeh HW-Q80R Soundbar. Međutim, shvatio sam prekasno da je vrlo teško naći, nov ili polovan samsung SWA 9000S, a treba mi full surround (nije došao uz Q80R). Ima li neko ideju kako doći do ovog kompleta zadnjih zvučnika i prijemnika... da li sam preplatio Q80R 250 eur ispravan, polovan bez daljinca s obzorm na ponudu novih do 500 eur?

Sam HW-Q80R (iako model iz 2019. godine) ne deluje kao loš deal za tu cenu, ali ako si već hteo odmah da ideš i na zadnje zvučnike,
bolje da si išao na nov Q930F za oko 100e više (550e), obzirom da čak i uspeš da nađeš SWA 9000S oni će biti 200e+, a ovako imaš trenutno poslednju generaciju (novog) sistema koji je u svakom pogledu bolji nego HW-Q80R.

Ne pamtim kad sam poslednji put pročitao ovakav komentar gde neko prizna sam sebi da se u nekoj meri zeznuo i da gleda da tako nešto popravi pa makar i uz gubitak -uglavnom svi kada se zeznu ubeđuju sebe i druge da su napravili pravi potez iako su svi svesni da nije baš tako.

👏

Stigao Q930F pre par dana, u odnosu na B650 koji je samo dobar upgrade za TV zvučnike, ovo je home theater system.
Nisam baš stigao mnogo da testiram obzirom da čekam stalke za zadnje zvučnike da bi mogao da postavim sve kao treba,
ali za sada očekivano zvuk je mnogo bogatiji, woofer je mnogo precizniji i efektniji, zadnji zvučnici kao i Dolby Atmos baš prave razliku.
Probao par igara na Xbox Series X u Dolby Atmos i baš je dobar zvuk, probao par filmova sa fokusom na bass i sve se trese,
inače za testiranje nisam prelazio volume iznad 20 za filmove (sve iznad mi je previše glasno) dok sam igre koristio do oko 15.
Sami zvučnici prilično kvalitetno odrađeni.

Ko ima srednji segment tipa B650/B750 ili Q600 ili slično, i želi upgrade, jedino što stvarno ima smisla je da se ide na Q930.

Što se tiče podešavanja, koristim SmartThings app, za igre koristim Game Pro mode, za sve ostalo Adaptive, dok mi je SpaceFit Sound Pro sve vreme uključen, bass sam stavio +5, a side +2, sve ostalo po defoltu.

Kakva su podešavanja ostalih Q930 vlasnika?
Neki korisni saveti za korišćenje ili podešavanje?

Stigao Q930F pre par dana, u odnosu na B650 koji je samo dobar upgrade za TV zvučnike, ovo je home theater system.
Nisam baš stigao mnogo da testiram obzirom da čekam stalke za zadnje zvučnike da bi mogao da postavim sve kao treba,
ali za sada očekivano zvuk je mnogo bogatiji, woofer je mnogo precizniji i efektniji, zadnji zvučnici kao i Dolby Atmos baš prave razliku.
Probao par igara na Xbox Series X u Dolby Atmos i baš je dobar zvuk, probao par filmova sa fokusom na bass i sve se trese,
inače za testiranje nisam prelazio volume iznad 20 za filmove (sve iznad mi je previše glasno) dok sam igre koristio do oko 15.

Ko ima srednji segment tipa B650/B750 ili Q600 ili slično, i želi upgrade, jedino što stvarno ima smisla je da se ide na Q930.

Što se tiče podešavanja, koristim SmartThings app, za igre koristim Game Pro mode, za sve ostalo Adaptive, dok mi je SpaceFit Sound Pro sve vreme uključen, bass sam stavio +5, a side +2, sve ostalo po defoltu.

Dok ne stignu stalci stavi satelite pored bara, ima opcija u smart things da sateliti stoje napred. Meni je isto Adaptive, Space fit i woofer/bass i sve ostalo sam stavio na +1. Ne znam kako bi zvucao bass na +5, to mi zvuci previse.
Ko zeli upgrade pored 930, moze gledati i 990 seriju 😅
Probaj Top Gun Maverick nadji atmos snimak, to ako pojacam preko 20 spadaju prozori 🙂 Neverovatni su efekti u filmovima kad je materijal dobar , tu sistem bas briljira. Muzika dobro, zavisno od izvora. Za TV program se ne pojacava preko 10ak-12max.

Dok ne stignu stalci stavi satelite pored bara, ima opcija u smart things da sateliti stoje napred. Meni je isto Adaptive, Space fit i woofer/bass i sve ostalo sam stavio na +1. Ne znam kako bi zvucao bass na +5, to mi zvuci previse.
Ko zeli upgrade pored 930, moze gledati i 990 seriju 😅
Probaj Top Gun Maverick nadji atmos snimak, to ako pojacam preko 20 spadaju prozori 🙂 Neverovatni su efekti u filmovima kad je materijal dobar , tu sistem bas /briljira. Muzika dobro, zavisno od izvora. Za TV program se ne pojacava preko 10ak-12max.
Gde si porucio stalke za satelite?

Nemam stalke, meni su okaceni na zidne nosace a kablovi razvuceni kroz zid.

I reče čovek koji nas ubeđiva da je Q800 najbolja nadogradnja njegovog sitema 🤣

Klipsch Flexus CORE 300?

Sonos Arc ultra?

Sonos Beam?

I reče čovek koji nas ubeđiva da je Q800 najbolja nadogradnja njegovog sitema 🤣

Pa jeste u tom trenutku iz moje perspektive kada nisam hteo da idem na zadnje zvučnike zbog vrlo ograničenog prostora, obzirom da mi je sofa do zida,
pa bi zvučnici morali/jesu sa strane/ivice sofe umesto iza (što nije idealno rešenje).
Ali kad sam video da je razlika u trenutku kupovine samo 150e između Q800F i Q930F, odlučio sam se za Q930f uprkos ograničenom prostoru i prvobitnom planu,
pošto mi zadnju zvučnici kasnije možda zatrebaju (naknadna kupovina bi bila osetno skuplja i nepraktičnija opcija) čak i ako ih sada ne koristim.

Hisense AX5125H

Hisense AX5125H nema WiFi to je “klasičan” soundbar (kao pojačalo) tj. nema mobilnu aplikaciju za kontrolu, nema direktan streaming: Spotify Connect, YouTube Music preko mreže nema “smart” funkcije (AI podešavanja, update preko neta) ne može da se poveže na kućnu mrežu

. npr. LG S70TR ima mobilnu aplikaciju za kontrolu - “smart soundbar” (kao mini računar + zvuk), puštaš muziku direktno sa telefona bez Bluetootha

Meni bas takav SB zavrsava posao.Za moje potrebe vise je nego dobar.Nisam zahtevan a i godine cine svoje.Netflix preko Sticka 4K i SB zvuci odlicno.Prihvatljiv je i zbog displeja na letvi i bezicnih zadnjih zvucnika.LG sound bar sam vrato jer su me nervirale diodice sa prednje strane i zicani zadnji zvucnici.

Meni bas takav SB zavrsava posao.Za moje potrebe vise je nego dobar.Nisam zahtevan a i godine cine svoje.Netflix preko Sticka 4K i SB zvuci odlicno.Prihvatljiv je i zbog displeja na letvi i bezicnih zadnjih zvucnika.LG sound bar sam vrato jer su me nervirale diodice sa prednje strane i zicani zadnji zvucnici.
Ovo što pišu za Hisense AX5125H 5.1.2, da li je to tačno?

Statički šum u zadnjim zvučnicima Više korisnika na Redditu navodi da zadnji (satellite) zvučnici imaju primetan statički šum, i da se radi o dizajnerskoj grešci prisutnoj u svim jedinicama — nije pomogla ni zamena uređaja. RedditRecs

Nedosledna jačina zvuka Jačina zvuka deluje nekonzistentno od scene do scene — kada bi trebalo da bude glasno, sistem se "povlači u sebe". Skok sa nivoa 30 na 50 donosi samo postepen porast glasnoće, što zbunjuje korisnike. Trusted Reviews

Loš bas u zahtevnim scenama U filmovima poput Dunkurka primećeno je ispadanje basa, a sistem ne ulazi u dovoljno duboke niske frekvencije u poređenju sa skupljim uređajima. Trusted Reviews

Subwoofer zvuči "mlohavo"Subwoofer je naveden kao jedina slaba tačka — nedostaje mu dubina i ponekad zvuči nedefinisano, a bez pravih EQ kontrola, jedino rešenje je pažljivo pozicioniranje. Expert Reviews

Nedovoljan "height" efekat za AtmosUprkos tome što je ovo 5.1.2 sistem sa up-firing zvučnicima, ima malo efekta visine u Atmos sadržaju — što je po mišljenju recenzenata suštinski razlog kupovine ovakvog sistema. Trusted Reviews

Loš zvuk za muziku Korisnici napominju da muzika jednostavno ne zvuči dobro na ovom sistemu — nešto je "pogrešno", i taj utisak dele i drugi na forumima. Hisense se generalno smatra slabim za slušanje muzike. RedditRecs

Previše dominantan subwoofer pri muzici Čak i na najnižoj jačini, subwoofer se "nametljivo umeša" i dodaje basove koji neprirodno iskaču pri slušanju muzike. What Hi-Fi?

Staticki sum ili brum stvarno nisam primetio na zadnjim zvucnicima.Ceo sistem je postavljen u vecoj sobi,pa sam volume stavio na +5.
Sto se tice jacine zvuka definitivno postoji razlika u sadrzaju sa kanala i filmova sa Netflixa.Uglavnom pojacavam volume na kablu.Inace u gledanju i slusanju sadrzaja bas i visoki tonovi su na +2-3.
Istro tako je i sa bas zvucnikom.Nekada stvarno je metiljav i necujan a nekada bas je agresivan.E tu ili smanjujem ili pojacavam.Sto se tice DA isto vazi da su neki sadrzaji fenomenalni,Moja Planeta itd a negde bas neprimetni iako SB bas ima aktivne zvucnike.
E sada kada sam promenio povezivanje SB sa Tv i stickom mislim da je sada bolje ili malo bolje.Stick ide kvalitetnim HDMI kablom,Ugreen,u In SB a iz SB u ARC tv.Na taj nacin izbego sam obradu zvuka preko tv.I jos jedno moje iskustvo i ne snalazenje je u podesavanju sticka kada je DA u pitanju.Recimo film u najavi je u formatu DA a u projekciji izostane info folder za DA.Tu postoji podesavanje Audio na sticku gde pronadjes original zvuk sa DA.Posle toga sve bolje zvuci.
Muziku slusam onako u pozadini preko "Na vidiku" bezicno sa lap topa i to je tek da se cuje nesto.Za kvalitetnu muziku tu je HI-fi sistem "Sansui"za koje ti verovatno nisi cuo a verovatno nisi bio rodjen.

Који квалитет звука очекујете од соундбара за 300-400е? То је да буде боље од тв и да увод у кућни биоскоп. И за 1000е соундбар је комфорно решење али заостаје 1-1 за хифи атмос решењима.

Nemojte se frljati sa tim snagama od 600w.
Znate li vi koliko je stvarno 600W?

Nemojte se frljati sa tim snagama od 600w.
Znate li vi koliko je stvarno 600W?

Verovatno je samo marketing... ali kaže:

600W je ukupna (peak) snaga celog sistema, ne jednog zvučnika. U praksi to je raspoređeno na 5.1.4 kanale i služi samo da pokaže maksimalni kapacitet, ne stalnu snagu

Soundbar 320W
Subwoofer 280W
Ukupna RMS snaga 600W (320W+280W)

Kažu da ima baš jak bass - Bass So Loud That It Vibrated My Walls
tu vidim, ipak ne postoji aplikacija za njega - Bluetooth only, no Wi-Fi app support

Nazad
Vrh Dno