Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Preporuka za neki soundbar do max 150e sa wooferom? Ne treba nikakvo ludilo, samo da ima bolji zvuk od tv-a (to pretpostavljam nije problem) i da moze da se nakaci telefon preko bt i pusti muzika. Daljinski pretpostavljam da ima svaki 🙂

edit:

ovo je neki izbor:

eventualno (malo preko budzeta):

Treba da bude jednostavno dobavljivo, u domacoj radnji, bez jurnave za popustima, kuponima i sl.
Šta si na kraju uzeo, meni se ovaj Panasonic čini kao best buy?

Ipak je kupljen SAMSUNG HW-B450F.

Nisam jos stigao da ga propisno postavim na zid, ali ovako prvi utisak je da je solidno unapredjenje u odnosu na tv zvucnike. Ne vidim veliku razliku u odnosu na stare altec ATP 3 zvucnike koje i dalje imam. Ako nekog zanima napisacu ponovo utiske posle par dana, kad sve podesim i isprobam.

btw, ako moze savet iskusnijih, da li da ga povezem sa tv-om preko optickog kabla ili hdmi arc? Ima li nekih prednosti/mana u oba slucaja? Trenutno je opticki kabl, mislim da nisam ni dobio hdmi uz njega

Uspeo sam uz malo žongliranja, kablovima, nisam dobro video koji je hdmi arc. I nije proradio iz prve, morao sam da vraćam tv na internal speaker, pa opet na arc da bi prepoznao, nešto je zabagovalo. Ako neko bude imao slican problem.

Sad je sve ok, samo još da postavim nosače na zid i da se naviknem da soundbar.

Tačno. Mislio sam više na podešavanja, npr. muzika preko naxi aplikacije je dosta glasnija nego serija preko jellyfina, morao sam baš mnogo da pojacam da bih čuo nešto.

Može li neko da me posavetuje oko podešavanja sounbar. Samsung HW-B450F je u pitanju.

Pokušaću da opišem problem najbolje što mogu:
Kad gledam uveče tv, pri nekoj normalnoj jačini, ili relativno tiho, iz soundbara se čuje zvuk kao npr da neko hoda, iako je npr dijalog u toku, kao da random radi bas. Ne znam kako bolje da opišem.

Drugi problem je kad slušam muziku, bez obzira na to kako podesim woofer i bas, imam utisak da nije lepo uklopljen sa ostatkom zvučnika, ili je preglasan ili ga nema uopšte. Možda je do pozicije woofera, ili možda ima neko kašnjenje preko bluetootha? Imam pored i atp3 zvučnike, sa wooferom sličnih dimenzija zvuk je dosta prijatniji. Ovde kao da je bas višak, otprilike tako zvuči. Ne znam bolje da opišem.

Sve ovo se odnosi na neku normalnu jačinu zvuka, tako da u sobi može da se priča dok ide muzika.

Ako woofer nije kablom povezan, dešava se zbog wifi mreže i smetnji. Ako nije na 5 GHz, prebaci ga ili veži kablom. Dešavalo se i meni sa bose 700 setupom. Zvuk je bio kao da je probio zvučnik, s vremena na vreme.

Imam 2-3 godine Samsung B650, prilično sam zadovoljan, ali sad nešto gledam da pređem na bolji/jači sistem,
gledam Q600 je oko 35k i Q800 je oko 55k, Q800 mi je privlačniji ali razlika od 20k nije mala..

Sa Q600 nećeš imati nikakav dobitak. Tek sa Q800 možeš malo bolji zvuk da očekuješ.

Sa Q600 nećeš imati nikakav dobitak. Tek sa Q800 možeš malo bolji zvuk da očekuješ.
Misliš da neću imati nikakav dobitak sa Q600 iako je generalno kvalitetniji sistem, sa bolji subwoferom i up firing zvučnicima?
Q800 mi je svakako privlačniji, ima još bolji subwofer i zvučnike sa strane na samom baru.

Mnogo para za q800 a razlika mala,bolje uzmi Sony HTS60 ili Hisense AX5140Q

Koliko sam video iako nema zadnje zvučnike, Q800F je generalno bolji, plus ima na samom baru zvučnike sa strane koje Sony i Hisense nemaju.

Hisense za svoju deluje vrlo zanimljiv, ali nisam našao mnogo iskustva korisnika, jel uzimao neko odavde taj Hisense?

Zvučnici sa strane su nebitni,kad ih već spominješ mogao si u startu uzeti B750 koji ima bočne zvučnike.Inače sve je ovo manje više isto samo za različite pare.Razliku prave zadnji zvučnici zbog surround efekta.Ako hoćeš da dobiješ neki kvalitet zvuka onda uzmi AV risiver sa komplet zvučnicima.

Zvučnici sa strane su nebitni,kad ih već spominješ mogao si u startu uzeti B750 koji ima bočne zvučnike.Inače sve je ovo manje više isto samo za različite pare.Razliku prave zadnji zvučnici zbog surround efekta.Ako hoćeš da dobiješ neki kvalitet zvuka onda uzmi AV risiver sa komplet zvučnicima.

Kada sam uzimao B650, B750 nije bio u prodaji.
Dodatni zvučnici bi svakako trebalo da prave razliku, pogotovo ako govorimo o zvučnicima koji šalju zvuk koji se odbija od plafon i prednjih zvučnika sa strane koji takođe utiču na surround zvuk.
Da sam hteo AV risiver sa kompletom zvučnika ne bi ni gledao all in one rešenje u vidu soundbara.

Kada sam uzimao B650, B750 nije bio u prodaji.
Dodatni zvučnici bi svakako trebalo da prave razliku, pogotovo ako govorimo o zvučnicima koji šalju zvuk koji se odbija od plafon i prednjih zvučnika sa strane koji takođe utiču na surround zvuk.
Da sam hteo AV risiver sa kompletom zvučnika ne bi ni gledao all in one rešenje u vidu soundbara.
Kako god hoćeš,moje mišljenje da je sistem sa zadnjim zvučnicima bolji od sistema sa prednjim zvučnikom koji ima zvučnik uperen na gore.Na ozbiljnim AV sistemima se šteluje udaljenost zvučnika od slušaoca,a predhodno se podesi visina i smer zvučnika.Da li misliš da taj zvučnik koji je univerzalno podešen da bije nagore može da odradi neki ozbiljni posao,nije svaki plafon isto visok,niti udaljenost gledaoca od zvučnika.

Kako god hoćeš,moje mišljenje da je sistem sa zadnjim zvučnicima bolji od sistema sa prednjim zvučnikom koji ima zvučnik uperen na gore.Na ozbiljnim AV sistemima se šteluje udaljenost zvučnika od slušaoca,a predhodno se podesi visina i smer zvučnika.Da li misliš da taj zvučnik koji je univerzalno podešen da bije nagore može da odradi neki ozbiljni posao,nije svaki plafon isto visok,niti udaljenost gledaoca od zvučnika.

Sve zavisi, svakako trenutno mi zadnji zvučnici ne bi bili najapraktičnji za sobu u kojoj nameravam da koristim sistem.
Konkretno Q800F, ima AI opciju koja preko ugrađenog mikrofona analizira sobu i na osnovu toga optimizuje sam soundbar i woofer.

Nema tog "AI" koji ce sa zvucnicima ugradjenim u soundbar da ozvuci prostor i napravi scenu.

Zadnji sateliti prave ogromnu razliku.

To i ja pokušavam da objasnim ali džabe,ne možeš od babe napraviti devojku.Razlika u ceni između tvog i Q800 je dupla a nećeš dobiti ništa značajno.Ja imam Q600 i Denon AV risiver sa 6.1 zvučnicima,razlika između ova dva je ogromna

Nema tog "AI" koji ce sa zvucnicima ugradjenim u soundbar da ozvuci prostor i napravi scenu.

Zadnji sateliti prave ogromnu razliku.

Ko je rekao da će AI da ozvuči prostor i napravi scenu!?
Takođe, niko ne tvrdi da zadnji sateliti ne prave veliku razliku.

To i ja pokušavam da objasnim ali džabe,ne možeš od babe napraviti devojku.Razlika u ceni između tvog i Q800 je dupla a nećeš dobiti ništa značajno.Ja imam Q600 i Denon AV risiver sa 6.1 zvučnicima,razlika između ova dva je ogromna

To što ti pokušavaš da objasniš nema puno smisla, govorimo o soundbarovima koji su pristupačna AIO rešenja a ti ubacuješ u jednačinu AV recivere sa setup zvučnicima.
Takođe, Q800 je nedvosmisleno bolji sistem nego B650, u pitanju je kvalitetniji 5.1.2 sistem sa podrškom za True Dolby Atmos, DTS:X, and Dolby TrueHD, dok je B650 3.1 sistem, plus ima kvalitetniji i precizniji subwoffer, tako da bi sigurno bilo primetne razlike.

Sad, pitanje je da li je ta razlika isplativa, da nemam B650, verovatno bi odmah uzeo Q800 preko Ananasa za oko 50k (sa 5k vaučerom),
ali u mojoj situaciji gde bi praktično morao da doplatim oko 30k (računajući da mogu da prodam B650 oko 20K) nije baš najisplativije..

Poslednja izmena:
Previse verujes marketingu. Sav taj x.y.z iz soundbar-a sirine 120-130 cm je bullshit.

Imao sam Q800A - i imam Q990B i B650.

Bolji subwoofer i kvalitetniji ugradjeni (glavni) drajveri su ono sto pravi razliku - i diskretni zadnji zvucnici.

Poslednja izmena:
Širina nema puno veze sa tim šta sve je u tom sounbaru, prave veće širinu da bi razdvojili zvučnike i dobili bolji stereo/surround,
ti imaš 2.0 sisteme sa 100cm+ a imaš i 5.3.2 sisteme sa malo širim barom, to su ipak malo zvučnici koji bez problema staju u bar.
Slažem se da woofer i drajveri prave razliku, ali Q800f ima obe stvari bolje nego B650.

Што се убеђујете? 🙂 Ако си сигуран у избор купиш шта мислиш да је боље. Имаш хисенсе моделе соундбарова са одличним звуком (за соундбар) по доброј цени.

Nazad
Vrh Dno