Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Prvi put kupujem ovako nesto pa cisto da pitam, jel izlaze u susret u vecim radnjama tehnike i moze da se proba zvuk, tj da se cuje. Sto sam vise citao postova ovde u temi samo sam u vecoj dilemi dal kupiti Samsung B750D ili LG S70TY. Bitniji mi je surround zbog filmova pa cisto da bar onda isprobam uzivo kad im je vec cena priblizna.
probaj u Tehnomediji imas tamo izlozene neke modele pa postoji mogucnost da se testira pre kupovine. Radnja je na Nbgd.

Prvi put kupujem ovako nesto pa cisto da pitam, jel izlaze u susret u vecim radnjama tehnike i moze da se proba zvuk, tj da se cuje. Sto sam vise citao postova ovde u temi samo sam u vecoj dilemi dal kupiti Samsung B750D ili LG S70TY. Bitniji mi je surround zbog filmova pa cisto da bar onda isprobam uzivo kad im je vec cena priblizna.
Da li si proverio?

Pozdrav,
Nemam nikakvo iskustvo sa soundbarovima, imam TV SONY XR-65X90J, soba je oko 40 kvadrata i plafon je preko 3m.
Voleo bih da to bude Sony zbog tv-a, ali posto nemam iskustva molio bih preporuke, budzet je oko 500-600 eura.
Da li ici iskljuivo sa subwooferom ili moze i bez?

Pozdrav,
Nemam nikakvo iskustvo sa soundbarovima, imam TV SONY XR-65X90J, soba je oko 40 kvadrata i plafon je preko 3m.
Voleo bih da to bude Sony zbog tv-a, ali posto nemam iskustva molio bih preporuke, budzet je oko 500-600 eura.
Da li ici iskljuivo sa subwooferom ili moze i bez?
Ako imas uslove za zadnje satelite, preporucio bih ti sistem koji ja imam a bas je u tom cenovnom rangu, Samsung Q930C. Ima ga u Giga, juri 20% popust i to je to. Q930D je nesto skuplji ali ne vidim neki upgrade koji bi opravdao dodatne novce, a i prelazi tvoj budzet.
Da se ne ponavljam, prelistaj zadnjih 10-15 strana. U svakom slucaju siguran sam da ces biti prezadovoljan i zvukom i snagom za tvoju dnevnu. Meni je povezan na LG C3.

Pozdrav,
Gledam neki best buy soundbar za dnevnu sobu 16m² da povezem sa Fox 65 tv-om (LG WebOS okruzenje) pa sam najblizi LG S60T 3.1 soundbaru... Ima li neko iskustva sa njim i mozda neku drugu preporuku u toj ceni, oko 200e? Sta gubim ukoliko izaberem nekog drugog proizvodjaca npr Samsung obzirom da je tv na LG webOS platformi?

Nema veze što mešaš brendove. Eventualno neki barovi sa istim brendom TV mogu imati neku dodatnu mogućnost, LG recimo može da radi i sa svojim zvučnicima i sa barom, pa verovatno nisu neophodni surround zvučnici tad. Kod nas je TCL TV i TCL soundbar, i ništa nema dodatno, zvučnik kao bilo koji drugi.

Nema veze što mešaš brendove. Eventualno neki barovi sa istim brendom TV mogu imati neku dodatnu mogućnost, LG recimo može da radi i sa svojim zvučnicima i sa barom, pa verovatno nisu neophodni surround zvučnici tad. Kod nas je TCL TV i TCL soundbar, i ništa nema dodatno, zvučnik kao bilo koji drugi.
Ako sam dobro razumeo daljinski od tv-a u tom slucaju ne bi funkcionisao za pojacavanje i smanjivanke zvuka

To će da ti radi sa svakim HDMI ARC uređajem, paliće se i gasiti zajedno sa TV ako podržava HDMI CEC. Ja imam Onkyo risiver iz 2011. godine koji tako radi, sa mnogo novijim televizorom, a pre toga radio na plazmi iz iste godine - tako da to nije nikakav hi-tech, postoji 20 godina. Integriše i TV box ako postoji i druge uređaje na HDMI koji podržavaju CEC.

Ja sam na kraju poručio Samsung HW-Q800D. Imao sam neki kod za popust, posle čega je koštao 57.600 din.
Nadam se samo da neću biti razočaran kad uporedim sa Edifier R2000DB zvučnicima. Po svemu na papiru, treba da bude mnogo bolji.

Huh...

Po povrsini (tacnije zapremini) - radice posao, ali bi verovatno trebalo nesto malo snaznije da ispuni taj prostor.

Ali, tacno kvadratna osnova nikako nije dobra za bas.
Ako je ivica 4m - na 43 hz imas ozbiljan room mode. A i vrlo osetljivo podrucje od 80 do 110 hz, koje je vrlo bitno za ceo frekventni opseg.

Ja sam na kraju poručio Samsung HW-Q800D. Imao sam neki kod za popust, posle čega je koštao 57.600 din.
Nadam se samo da neću biti razočaran kad uporedim sa Edifier R2000DB zvučnicima. Po svemu na papiru, treba da bude mnogo bolji.
Haha ja cu da poludim na kraju. Prvo mi je palo na pamet da kupim neki SB i onda sam se razmisljao oko neka dva u cenovnom rangu do 300, pa onda naravno sto duze citam ovde poruke sve sam vise bio u nedoumici, pa sam onda razmisljao i reko mozda mi je bolje da dodam neki dinar pa kupim q600c, i nekad dodam pare i kupim dva dodatna zadnja 2.2. Pa sam naravno kako prodje koji dan dobio na kraju jos jednu ideju a to je da ja kupim q800c/d i da dokupim nekad jos dva ona zadnja. I tako od 200-300 evra dodjoh do laganih oko 500 bez zadnjih zvucnika. :D
Sto se tice probanja, bio sam da cujem q600c u nekom gigatronu, koji mi je usput tako da sam ga video fizicki ali odmah je krenuo da me lera da ne moze da se ukljuci jer neko povezivanje ide preko aplikacije bla bla, zvucalo je kao da izmislja da me otkaci samo tako da sam iskulirao.
Tako da javljaj utiske za q800D, ja cu danas vrv to da narucim od ovih sto dovlace iz madjarske.

Poslednja izmena:
vidi do Tehnomedije mozda tamo imaju izlozeni model koja app ? ja nemam app za SB lol ja imam b650 ja mislim

Ma ipak ću otkazati danas. Mislim da za tih 480eur mogu da naručim ozbiljnije zvučnike. Neće biti Atmos i sl., ali ionako nisam siguran kako to izgleda u "all in one" uređaju.
Mnogo sam čitao i gledao na netu; često se i izbegava direktno poređenje zvučnika i soundbara u nekoj sličnoj ceni. Uglavnom se navode prednosti zvučnika...

Tako da ako odlučim da menjam, biće to nešto kao Edifier s2000mkIII, S350 i sl.

Ako nekome znači, pošto nisam otkazao još, može da ih uzme u G radnji za 57600 din. To je bilo sa nekakvim popustom od 10%.

Neces se pokajati, odlican izbor. Ja vec par meseci uzivam nakon kupovine...
Naravno, dosta je bitno i koji sadrzaj se koristi, ovo je naravno bitno ako zelite max da izvucete iz svog soundbara.
Svaka preporuka za ovaj soundbar za sve one koji imaju ogranicenje po pitanju veceg budzeta ili prostora.

Ma ipak ću otkazati danas. Mislim da za tih 480eur mogu da naručim ozbiljnije zvučnike. Neće biti Atmos i sl., ali ionako nisam siguran kako to izgleda u "all in one" uređaju.
Mnogo sam čitao i gledao na netu; često se i izbegava direktno poređenje zvučnika i soundbara u nekoj sličnoj ceni. Uglavnom se navode prednosti zvučnika...

Tako da ako odlučim da menjam, biće to nešto kao Edifier s2000mkIII, S350 i sl.

Ako nekome znači, pošto nisam otkazao još, može da ih uzme u G radnji za 57600 din. To je bilo sa nekakvim popustom od 10%.
Ako više preferiraš filmove uzmi soundbar a ako muziku uzmi ovo drugo.Imam s350 i za muziku su ok ali za filmove je bolji doživljaj sa soundbarom.

Nevjerovatno, ovo im se desilo i sa Q990C

Nazad
Vrh Dno