Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Ma meni je dnevna soba nije velika, ajde da lupim 5x4. Tv mi je na zidu koji je 5m, ali polovina je otvorena, ide se u drugu prostoriju.
Preko puta tv-a je garnitura i prozori. Sa leve strane je zid - dvosed i vrata - koja su 1.5m udaljeni a sa druge strane je zid udaljen 2m sa komodom i bibliotekom.

Verujem da bi mi Beam bio dovoljan. :D

1668521392593.png

Pa znam, on ili Sonos Beam 2. Ali me sad smara sto je visina soundbara veca nego sam prostor. Zaklonice donji deo slike sigurno. :mad:
Meni na a80j dolazi na 7cm a ekran mi počinje na 8cm zato i dolazi u obzir.
Ja razmišljam o HW-Q800B, ali vidim da je malo duži od Q800A za koji cm, tačno toliko koliko bi mi smetalo. Ne bi stao izmedju postolja na Sony A80J :(
I ja razmišljam za crni petak nešto. Imamo na a80j 101cm između nožica i gore do početka ekrana(ne rama) 8cm.
Ma meni je dnevna soba nije velika, ajde da lupim 5x4. Tv mi je na zidu koji je 5m, ali polovina je otvorena, ide se u drugu prostoriju.
Preko puta tv-a je garnitura i prozori. Sa leve strane je zid - dvosed i vrata - koja su 1.5m udaljeni a sa druge strane je zid udaljen 2m sa komodom i bibliotekom.

Verujem da bi mi Beam bio dovoljan. :D

Pogledajte prilog 363983
Moja je slična i mislim da je beam gen 2 dobra opcija plus eventualno plus Symfonisk što je neko spominjao.

Sonos Arc je 1050$, beam gen 2 560$...nemam pojma ni sam. Samsung ima ovo na popustu trenutno.

Prilozi

• 20221115_120923.jpg
    20221115_120923.jpg
    154.1 KB · Pregleda: 39
  • SmartSelect_20221115_121510_Amazon Shopping.jpg
    SmartSelect_20221115_121510_Amazon Shopping.jpg
    78.3 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20221115_121605_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20221115_121605_Amazon Shopping.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 37
Danas gledam tv, sam ekran ima sigurno 1cm crn okvir oko ekrana, tako da bi onda moglo da prodje ali premericu detaljno za svaki slucaj. Kod nas je i 800B i Sonos Beam 2 oko 500e.

I ja razmišljam za crni petak nešto. Imamo na a80j 101cm između nožica i gore do početka ekrana(ne rama) 8cm.
Da li mi veruješ da sam danas merio i razmišljao da ipak ne bi smetalo :D Izgleda da može da se ubudži.
@anicai, to možda može da bude problem, ali valjda nije tako. Ja svakako palim TV preko Shield-a, ali kada koristim TV za kablovsku, možda bi moglo da bude problema.

Da li mi veruješ da sam danas merio i razmišljao da ipak ne bi smetalo :D Izgleda da može da se ubudži.
@anicai, to možda može da bude problem, ali valjda nije tako. Ja svakako palim TV preko Shield-a, ali kada koristim TV za kablovsku, možda bi moglo da bude problema.
I ja sam pre neki dan🤣. Q800b je 108cm a sonos arc 114 tako da mi odgovara samo beam ili da dižem tv na zid ili ovo što je Anicai predložila.
Morao bi onda daljinski da se usmeri odozgo kad se koristi. Meni nije problem ali ostalima…
Meni ne smeta, jer isto koristim shield za sve.

Danas gledam tv, sam ekran ima sigurno 1cm crn okvir oko ekrana, tako da bi onda moglo da prodje ali premericu detaljno za svaki slucaj. Kod nas je i 800B i Sonos Beam 2 oko 500e.
Znas da Sonos Beam nema sub?

Iskreno zvuk je okej, ali toliko mozes dobiti i sa JBL-om 2.0

Gledanje filmova bez sub-a je propast. Bar meni.

Ne moze ni pod razno. Najbitnija stvar za jedan soundbar, a to je vokal na Sonos-u zvuci daleko bolje. I to ne zato sto je Sonos ultra-mega-giga dobar... 🙄

LG izbegni. Koliko su im dobri televizori, toliko su im soundbarovi loši.

Q800 je odličan soundbar.

Nema šta tražiti ispod 850e za Q990B ?

Q990B ovde 1700$ na popustu🤦‍♂️

Arc za crni petak 880$, a beam gen 2 450$ + 2 sl 400$🤔

Problem sa daljincem / IR senzorm na TV / visinom SB.
Ja imam taj problem, u setup-u Panasonic plazma, Nvidia Shield Pro, Q990B. Koristim daljinski od Shield-a, što znači da nemam problema ni sa jednim tipom komande, osim sa kotrolom jačine tona (samo tu se koristi IR na televizoru). Ako podignem daljinski bar do visine očiju (sedim), sve ok.
Sve u svemu, ta opcija kontrole jednim daljinskim lepo radi, ali ima i manu: ako je sve isključeno (u standby), i želim da pustim samo muziku sa BT izvora, uključivanje soundbara bilo sa njegovog daljinskog, bilo sa Smart things app, ili prosto povezivanjem sa izvora BT zvuka (telefon,...), uključuje sva tri uređaja. TV će dati samo crnu sliku.

Da li neko imao priliku da čuje Sonos Arc i Q990B ili Q950A (prošlogodišnji model). Da da neki uporedni sud, u suštini zanima me Sonos Arc + 2 rear One SL zvučnika VS Q990B.
Jasno je da je Samsung u prednosti zbog uključenog sub-a koji je kod Sonosa preskup (oko 800e solo) ali ostalo me interesuje, zvučna slika, čistoća zvuka, surround?

Po netu mišljenja podijeljena.
Anyone? :) Sonos kod lokalnog zvaničnog distributera me izlazi 1476 EUR (ARC + 2x SL) dok ovaj Q990B nemam u ponudi u CG ali na KP može da se nađe za skoro pa duplo od ovog iznosa i to dobijem još i sub :D Jedino ta mađarska garancija, mada je lik sa 200+ pozitivnih i 0 negativnih, ne bi trebalo biti problema...

Na KP ima samo jedan oglas. :D Ove nase ne racunam. Treba kontaktirati ove jace prodavce.
Gde si videla akciju?
Kako samo jedan oglas, ima više, e sad što su cene haos, to je drugo. Jel sme ovde da se kači link? Kako god, evo ga: https://novi.kupujemprodajem.com/au...-jbl-denon/oglas/19083173?filterId=2012326448 Koji su to jači prodavci? Možeš u PP da mi pošalješ? Kontaktirala bih ih da uporedim cene.

Sonos kod lokalnog zvaničnog distributera me izlazi 1476 EUR (ARC + 2x SL)
ARC + 2x SL na onom gore linku što sam postavila bi izašao 1240 evra.

Pa bre onda ako je Q990B 700-800e, uzmi njega, ali mislim da je sam Sonos bolji paket, kvalitetniji i otvoreniji sto se tice buducih upgrade-a, dodavanja zvucnika, dobar app, kablova bez itd.
Ja cu verovatno da krenem sa Beam-om, pa cemo da dodamo Sub Mini, pa pozadi dva zvucnika, ali polako. :D

Mislio sam na ove sto donose PC komponente, da li mogu da nabave soundbar. Japanac zver. :D Ocekivao sam neki jaci popust doduse.

Kako je napisao, ispalo je da je Q990B duplo skuplji, tako sam ga razumela. 😂 Jeste da Sonos izađe mnogo, mnogo više, ali slažem se sa članom Labello, mislim da je kvalitetniji paket, naročito što će još dugo imati softversku podršku, A i stalno ga poboljšavaju, skoro su izbacili i podršku za DTS iako je nije imao kad je tek izašao u prodaju.

Mislio sam na ove sto donose PC komponente, da li mogu da nabave soundbar. Japanac zver. :D Ocekivao sam neki jaci popust doduse.
Da, možda bi i oni mogli da nabave soundbar, nisam ih se setila. I ja sam iskreno očekivala sniženje od najmanje 100 evra jer je tako svuda, ali neće ovi na kp toliko da spuste.

Pa bre onda ako je Q990B 700-800e, uzmi njega, ali mislim da je sam Sonos bolji paket, kvalitetniji i otvoreniji sto se tice buducih upgrade-a, dodavanja zvucnika, dobar app, kablova bez itd.
Ja cu verovatno da krenem sa Beam-om, pa cemo da dodamo Sub Mini, pa pozadi dva zvucnika, ali polako. :D

Sta je to tacno kvalitetnije kod Beam-a?
To je mali soundbar, slabasan, predvidjen za male TV-e i vrlo male sobe. Realno - preskup. Bez sub-a - vrlo slaba vrednost.

Arc je po meni mnogo bolji pazar. A i njemu treba sub.

Jedini soundbar-ovi koji koliko-toliko upotrebljivi bez sub-a (pa makar i tih igrackica) su Devialet Dione i Sennheiser Ambeo, a oni nisu bas jeftini.

Bre ja nisam neki strucnjak, gledam samo testove sa neta. Da je skup jeste, ali sta znam, mozda i nije vredan tog novca.
I meni je mrsko sto nema sub za taj novac.

Nazad
Vrh Dno