Imam SONY MDR-XD200 već najmanje 5 godina i jako sam zadovoljan. Koristim ih po ceo dan. Danas gledao neki film, prekinuo na jedno sat-dva, posle da nastavim da gledam - zvuk se čuje samo u levoj slušalici, desna je skroz mrtva. Ni udarene, ni zgažene. Brzo se ispostavilo da su u pitanju slušalice. Isto je i na MP3 plejeru, a druge slušalice rade normalno. Otvorio ih, probao malo da "džaram" kabliće, čak i da "premostim" nekom žicom (sa leve na desnu), bez rezultata. Ne čuje se ni šuštanje, ni šuškanje, ni krčanje, baš ništa. Leva radi sasvim normalno (u levu ulazi kabl).
Voleo bih da ih popravim, jer ih u prodaji više nema. Dakle, prvo preporuka za servis kom se može verovati, a da nisu skupi (da me ne košta kao pola slušalica; ili više). Ako toga nema, može i preporuka za zamenu - sličan kvalitet zvuka i frekventni opseg, kabl 3+ metara i obavezno da uši skroz ulaze u njih. Slušalice bih koristio praktično isključivo preko Yamaha risivera (RX-V396). Dakle, snaga je dovoljna, neće nikad ići direktno na komp.
Voleo bih da ih popravim, jer ih u prodaji više nema. Dakle, prvo preporuka za servis kom se može verovati, a da nisu skupi (da me ne košta kao pola slušalica; ili više). Ako toga nema, može i preporuka za zamenu - sličan kvalitet zvuka i frekventni opseg, kabl 3+ metara i obavezno da uši skroz ulaze u njih. Slušalice bih koristio praktično isključivo preko Yamaha risivera (RX-V396). Dakle, snaga je dovoljna, neće nikad ići direktno na komp.