Šta je novo?

Preporuka za servis ili zamenu za SONY MDR-XD200

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
Imam SONY MDR-XD200 već najmanje 5 godina i jako sam zadovoljan. Koristim ih po ceo dan. Danas gledao neki film, prekinuo na jedno sat-dva, posle da nastavim da gledam - zvuk se čuje samo u levoj slušalici, desna je skroz mrtva. Ni udarene, ni zgažene. Brzo se ispostavilo da su u pitanju slušalice. Isto je i na MP3 plejeru, a druge slušalice rade normalno. Otvorio ih, probao malo da "džaram" kabliće, čak i da "premostim" nekom žicom (sa leve na desnu), bez rezultata. Ne čuje se ni šuštanje, ni šuškanje, ni krčanje, baš ništa. Leva radi sasvim normalno (u levu ulazi kabl).

Voleo bih da ih popravim, jer ih u prodaji više nema. Dakle, prvo preporuka za servis kom se može verovati, a da nisu skupi (da me ne košta kao pola slušalica; ili više). Ako toga nema, može i preporuka za zamenu - sličan kvalitet zvuka i frekventni opseg, kabl 3+ metara i obavezno da uši skroz ulaze u njih. Slušalice bih koristio praktično isključivo preko Yamaha risivera (RX-V396). Dakle, snaga je dovoljna, neće nikad ići direktno na komp.

Nisi naveo budzet, u slucaju da popravka nije moguca.. a nadam se da to neko moze da sredi za razuman kes.

Razumem da si zadovoljan tim sony koje imas ali mozda je ovo prilika da ides na jos bolji zvuk (ako te ne mogu da se poprave). Sad sve zavisi koliko para planiras da izdvojis..

Posto sam skoro menjao slusalice i nacitao se svega po netu, odmah mogu da preporucim ove AT, kao kvalitetno i verovatno dugotrajno resenje http://www.rolandplanet.rs/index.php?q=product&arti=9104

Ove slusalice i noviju m30x verziju imaju neki ljudi sa foruma. Ako ti cena nije problem ovo je prilika da ''progledas'' na usi.

Ako su pare problem razmisli o ovim slusalicama, imam ih i veoma sam zadovoljan kvalitetom zvuka, komforom ali i izradom (zilave su i deluju da ce trajati dugo i pored nekih delova od jeftine, suve plastike, skoljke na dodir ostavljaju takav utisak, ostalo je ok). Znaci stoji to da u ruci odaju osecaj laganih plasticnih slusalica ali su zilave i ne osecaju se na glavi. Sto se zvuka tice jedina mana su malo vise naglaseni visoki tonovi a to se nece svima svideti, uz flat eq ili ublazene ne vidim problem. Sve ostalo je sjajno za ove pare, pun net pozitivnih utisaka o ovim i slicnim Superlux i to potpisujem.

Sto se zvuka tice, xd200 su ocigledno losije od mojih starih pioneer slusalica koje kostaju 45e trenutno i generalno su jedne od boljih za tu cenu, prelaskom na ove hd7 sam dobio kvalitet zvuka bar za 2 klase iznad (za 5e manje) pa ti sam proceni koja bi razlika bila u odnosu na te sony.

E sad, ako ne popravis te xd200 i ako mozes da izdvojis 65e ozbiljno razmisli o AT m30 jer su to odlicne slusalice u svakom smislu a AT izrada uliva poverenje :) Imas dosta testova po netu, svi se slazu da su u pitanju kvalitetne slusalice sa zabavnim, dobro izbalansiranim zvukom. Ali mislim da je potrebna bar neka budzetna zvucna da bi zvucale onako kako je zamisljeno (npr creative/asus za 30-ak evra).

Poslednja izmena:
Hvala ti, ali mislio sam na budžet u okviru poslednje cene po kojoj su prodavane ove Sony, što je do 2.000 din, jer bih toliko možda mogao da pozajmim. Nažalost, u toj klasi, osim što skoro ničega i nema, možda se pojave neke male koje ne pokrivaju uši skroz, neudobne su i imaju kabl od samo 1,2 m. Probao sam da montiram filmove koristeći stare "skajp" slušalice od 500 din, ali su toliko neudobne da me uši bole posle 10 minuta. Zvuk da ne spominjem.

Najgore je što sam na netu pročitao da je u džeku od slušalica vrh zadužen za desni kanal, pa sam malo protrljao, probao ponovo i sve je radilo! Neverovatno. Nažalost, sreća nije potrajala. Iz neobjašnjivog razloga, izvadio sam džek, utom se zapitao da li sam normalan, vratio nazad i više nijednom nisam dobio zvuk na desnoj slušalici.

Meni crkavaju in ear slusalice, desna gubi kontakt, bese to pre 3 meseca i nesto sam savijao i rade jos uvek.. ali kapiram da ce crci uskoro.

Pazi, ovaj deo foruma je slabo posecen.. pitaj u nekom drugom delu koji je vezan za audio. Mozda mogu da se servisiraju te tvoje.

Najgore je što sam na netu pročitao da je u džeku od slušalica vrh zadužen za desni kanal, pa sam malo protrljao, probao ponovo i sve je radilo! Neverovatno. Nažalost, sreća nije potrajala. Iz neobjašnjivog razloga, izvadio sam džek, utom se zapitao da li sam normalan, vratio nazad i više nijednom nisam dobio zvuk na desnoj slušalici.

To je zapravo dobro, jer znači da je verovatno kabl u prekidu, a ne da imaš kvar na samom drajveru koji bi morao da se premotava što je skupo, a i osetljivo jer se primeti razlika u zvuku ako se ne uradi idealno.

Međutim, s obzirom na cenu slušalica, teško da će neko to da popravlja za manje pare... Ako je alternativa bacanje, ja bih isekao kabl, skratio bih ga za desetak cm i zalemio novi konektor, pa šta bude. Odmah da te upozorim, žice su jako tanke i mekane, skoro kao konac, i to lemljenje nije za početnike.

Nazad
Vrh Dno