Šta je novo?

Preporuka za RW

Gedza

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2000
Poena
860
LG je bolja kupovina, a pojavio se i LG 48x koji je neznatno skuplji.

Po¹to planiram da kupim CD-RW, trenutno se dvoumim oko Sony 40x i LG 40x [jer za TEACa, na¾alost nemam love :(]. Interesuju me va¹a iskustva sa ovim rezačima i, naravno, preporuka. Da napomenem samo da je cena Sionyja 60, a
LGa 65 eur.

Nemoj mnogo da se premisljas, uzmi LG 40x. :)

I ja sam za LG.Inace,nemoj da si tuzan sto nemas za TEAC.LG je STRAVA!Uopste TEAC nije toliko bolji!

Ovaj TEAC uopste nije bolji

Genge, bre, koji ce ti 48x ? Uzmi lepo 40x i miran si. Veruj mi, poludeces od buke sa 48x a razlika u rezanju (ako uopste nadjes diskove) ce biti oko 5-7 sekundi.

Inace izmedju Sony-ja i LG-ja preporucujem svoj :) tj. LG-ja

Brutalan Zlica je napisao(la):
Genge, bre, koji ce ti 48x ? Uzmi lepo 40x i miran si. Veruj mi, poludeces od buke sa 48x a razlika u rezanju (ako uopste nadjes diskove) ce biti oko 5-7 sekundi.

Inace izmedju Sony-ja i LG-ja preporucujem svoj :) tj. LG-ja

Ima 48x sertifikovanih cd-ova (recimo princo 48x, na kome LG nece preko 32x da reze :) ali...).

Sto se RW-a tice, LG trenutno predstavlja best buy.

mozete da pricate sta hocete...

prodao sam 20-tak LG 40x i 30-ak SONY-ja i moj zakljucak je da je Sony bolji u svvakom pogledu.Brzi je u extrakciji,brzi pristup,mogucnost rezanja 4X jedina mana sto nece da radi na starijim i nekim VIA plocama.Osim svega navedenog Sony je jeftiniji.Sta se vise trazi od rezaca???

Re: mozete da pricate sta hocete...

simpson H je napisao(la):
prodao sam 20-tak LG 40x i 30-ak SONY-ja i moj zakljucak je da je Sony bolji u svvakom pogledu.Brzi je u extrakciji,brzi pristup,mogucnost rezanja 4X jedina mana sto nece da radi na starijim i nekim VIA plocama.Osim svega navedenog Sony je jeftiniji.Sta se vise trazi od rezaca???

Kad svi biju u plocu neko mora u klin a Simpson je tu neprevazidjen.Nemoj da nerviras dobre ljude!

Pozdrav

Re: Re: mozete da pricate sta hocete...

Pl@vi je napisao(la):
Kad svi biju u plocu neko mora u klin a Simpson je tu neprevazidjen.Nemoj da nerviras dobre ljude!
Sta fali malo alternative :D LG pa LG, postaje dosadno...nego vremena se menjaju a sa njima i modeli, Sony nikad nije bio nesto mnogo dobar, mozda su ovi novi zaista bolji...a kad smo vec kod toga, sta je bilo sa AOpen-om, koji je pre tacno godinu dana kad smo o ovoj istoj temi raspravljali smatran za najbolji (ili jedan od...) - bio je to naravno onaj x24. Sta je sa ovim novim x40, jel zadrzao kvalitet predhodnika ?

Re: Re: Re: mozete da pricate sta hocete...

drapin je napisao(la):
Sta fali malo alternative :D LG pa LG, postaje dosadno...nego vremena se menjaju a sa njima i modeli, Sony nikad nije bio nesto mnogo dobar, mozda su ovi novi zaista bolji...a kad smo vec kod toga, sta je bilo sa AOpen-om, koji je pre tacno godinu dana kad smo o ovoj istoj temi raspravljali smatran za najbolji (ili jedan od...) - bio je to naravno onaj x24. Sta je sa ovim novim x40, jel zadrzao kvalitet predhodnika ?

da, da...i mene isto zanima da li ima iskustva sa njim, poshto sam video da je bruka jeftin.

A sta ako covek upotrebljava pisac i kao citac? Sta je sa katastrofalnim citanjem LG-a?

MV je napisao(la):
A sta ako covek upotrebljava pisac i kao citac? Sta je sa katastrofalnim citanjem LG-a?

O tome je vec bilo reci ali posto si nov onda da ti kazem da takva kombinacija uopste nije preporucljiva!Znaci za citanje samo citac.Nikako koristiti rezac za citanje!

LG i kada bude dosao LiteOn, ta dva rezaca treba uzeti u obzir.

Cvele je napisao(la):
O tome je vec bilo reci ali posto si nov onda da ti kazem da takva kombinacija uopste nije preporucljiva!Znaci za citanje samo citac.Nikako koristiti rezac za citanje!

To sto je covek nov ovde na forumu NE ZNACI da je manje strucan ili iskusan. Nekada se preporucivalo da se rezac ne koristi za citanje a i to je bilo kada su oni kostali duplo vise nego sada.

Ja imam Sony CRX195E1 koji radi savrseno a i svidja mi se to sto je izuzetno tih.

omnik je napisao(la):
Ima 48x sertifikovanih cd-ova (recimo princo 48x, na kome LG nece preko 32x da reze :) ali...).

Sto se RW-a tice, LG trenutno predstavlja best buy.

Ja sam narezao 20 diskova princo48x na 40x, koliko mi LG i dopusta. Stavise, narezao sam Verbatim CDRW 8x-10x na 12x, a sinoc, sa ziletom i Princo 36x (nemam pojma odakle im pade na pamet da sertifikuju na tu brzinu posto nisam ni cuo za 36x rezac :)) na 40x.
Puno verujes testovima sa bencha, omnik :p

LG cita sve osim bureka, i to sjajno.

Inace, Liteon je takodje sjajan, a pogotovo sam zadovoljan kombinacijom Liteon DVD - LG CDRW. On the fly prosto leti i to bez najmanjih problema. Zilet je konstatovao (ipak se on vise razume od mene) da se brzina kretala negde oko 30x na osnovu vremena koje je trebalo za kopiranje, sto je, za on the fly, fantastican rezultat.

Po mom misljenju za rezac uopste nije bitno da li ce neki Princo 48x rezati na 32x ili 40x. Koliko to treba diskova da narezes da bi osetio razliku.
Najbitnije je da rezac nece posle dve godine poceti da bira koje diskove ce da cita a koje nece, koje ce da nareze sa greskom...
Zato bih se u svakom slucaju odlucio za Teac 40x jer mi u masini i dalje vrlo lepo radi Teac CD-rom 24x a odavno sam izbacio Sony 8x(otkazao) i LG combo DVD/CD-RW (nije hteo da cita neke multisession CD-RW-ove).

Blade Runner je napisao(la):
To sto je covek nov ovde na forumu NE ZNACI da je manje strucan ili iskusan. Nekada se preporucivalo da se rezac ne koristi za citanje a i to je bilo kada su oni kostali duplo vise nego sada.

Ja imam Sony CRX195E1 koji radi savrseno a i svidja mi se to sto je izuzetno tih.

Za nekog su i sada te pare velike.....

Re: Re: mozete da pricate sta hocete...

Pl@vi je napisao(la):

Pozdrav

Pa dobro, nije valjda da su svi ovde zaboravili da je Sony 40x u stvari LiteOn uvijen u njihove oblande?

Izgleda da "ovaj" Teac 40x postoji kod nas na trzistu u dve varijante:

- govnjivoj koja je nekako cesca u zadnje vreme,
- perfektnoj, od pre 4-5 meseci.

Slicni su i komentariji i van zemlje. Ja sam izgleda imao srece.

shta bi sa Aopenom? zar nikome nije neki prosao kroz ruke?

Re: Re: Re: mozete da pricate sta hocete...

BokiPK je napisao(la):
Pa dobro, nije valjda da su svi ovde zaboravili da je Sony 40x u stvari LiteOn uvijen u njihove oblande?

Sta mislis, ko pravi lasere u ovim uredjajima, Sony ili LiteON ?

Re: Re: Re: Re: mozete da pricate sta hocete...

Blade Runner je napisao(la):
Sta mislis, ko pravi lasere u ovim uredjajima, Sony ili LiteON ?

Sanyo.

zormanic je napisao(la):
Izgleda da "ovaj" Teac 40x postoji kod nas na trzistu u dve varijante:

- govnjivoj koja je nekako cesca u zadnje vreme,
- perfektnoj, od pre 4-5 meseci.

Slicni su i komentariji i van zemlje. Ja sam izgleda imao srece.

`bem li ga , ja imam ovde 4 komada i svi su ok, 2 sa natpisom i 2 bez

Brutalan Zlica je napisao(la):
Ja sam narezao 20 diskova princo48x na 40x, koliko mi LG i dopusta. Stavise, narezao sam Verbatim CDRW 8x-10x na 12x, a sinoc, sa ziletom i Princo 36x (nemam pojma odakle im pade na pamet da sertifikuju na tu brzinu posto nisam ni cuo za 36x rezac :)) na 40x.
Puno verujes testovima sa bencha, omnik :p

LG cita sve osim bureka, i to sjajno.

To sto NERO daje 40x kao izbor za rezanje princo 48x ne znaci da je isti narezan pri toj brzini. Provuci ti to kroz Nero CD Speed pa ces videti da ne ide preko 32x dok Verbatime oce. Tako je kod mene...
Puno ti verujes NERO-u :p

omnik je napisao(la):
To sto NERO daje 40x kao izbor za rezanje princo 48x ne znaci da je isti narezan pri toj brzini. Provuci ti to kroz Nero CD Speed pa ces videti da ne ide preko 32x dok Verbatime oce. Tako je kod mene...
Puno ti verujes NERO-u :p

Ide do 41.31x, ako bas hoces da znas tacno :)

Inace, tester sa bencha je bas naveo da mu nero "nije ni dozvolio" kao mogucnost 40x rezanje, tako da mala primedbica stoji...

Inace sto se Sony-ja tice problem je upravo da li ce vam upasti Liteon ili BTC serija, a naravno, bolji je prvi.

P.S. a u principu koga uopste briga za 10 sec. razlike...

Cvele je napisao(la):

Zasto ne koristiti kao chitach? Jel mu shteti ili ... ??

Swiper je napisao(la):
Zasto ne koristiti kao chitach? Jel mu shteti ili ... ??

Ma malko je preterao. Stvar je u tome da su pisaci osetljiviji na krsheve od cdromova pa je stoga preporucljivije koristiti nesto drugo za citanje diskova (Cd rom ili DVD, na primer) jer ce tada pisac duze trajati (5 umesto 7 godina :p) i, sto je daleko bitnije, verovatno ce duze vremena pisati kvalitetnije po disokvima jer ce u njemu biti manje prljavstine i ostalih sr**nja koja uticu na kvalitet snimanja.

Naravno, on moze slobodno da se koristi i kao citac.

Vrh Dno