Šta je novo?

Preporuka za monitor (AOC 24V2Q vs. DELL SE2219H)

Chernobyl

Cenjen
Učlanjen(a)
07.08.2014
Poruke
453
Poena
135
Da li moze neko da mi preporuci koji monitor da kupim. Za sada su mi zapala za oko ova 2 monitora

AOC 24V2Q i DELL SE2219H

Ako neko ima neki drugi predlog neka ga slobodno iznese. Samo bih vas zamolio da prilikom odabira/preporuke iznesete konkretne cinjenice.

Hvala svima unapred 🤗
 
Znam da je skuplji, ne znam da li mozes da dodas ali aoc 24g2u ti je ubedljivo najbolji monitor u odnosu cena -kvalitet. Ja ga licno imam i prezadovoljan sam, a imas za na netu tonu pohvala. 144hz, 24 inca, 1ms odziv.
 
Nema sumnje da je odlican i hvala ti na preporuci i izdvojenom vremenu, ali na zalost ne treba mi monitor za gejming vec za office potrebe :)
 
Imam 249NA, odlican monitor za office namene, narocito za ljude koji dugo bulje u ekran.

Uzeo sam ga zbog ociju prvenstveno, upario sam sa Night Light koji dolazi uz Windows 10 i ne boli vise glava a ni oci nakon dugog rada.
 
Uzeo sam ga zbog ociju prvenstveno, upario sam sa Night Light koji dolazi uz Windows 10 i ne boli vise glava a ni oci nakon dugog rada.
Mislim da je glavobolja od monitora i ekrana više slučaj od čoveka do čoveka. Imam 53 i zadnjih 35 konstantno buljim u TV i kompjuterske monitore od jutra do mraka i još uvek ne nosim naočare, naprotiv, sedim na dva metra od mog 32-inčnog monitora.
A i znam ljude koji jedva gledaju u telefonski ekran a slepi su ko leteći miševi.

Ja sam imao Dell SE2719H i ovaj moj trenutni AOC mi je "otvorio oči" što se tiče boja i čistoće slike, tako da ovaj Dell ne bih uzeo ni pod tačkom razno.
 
Da li mozda odgovaraju neki Lenovo ili Iiyama modeli? Imaju slicne cene i IPS displeje za malo para. Po meni cak i za office monitor je bitno da ima vise prikljucaka i cak VESA mount opciju.

Na primer:

Iiyama ProLite XU2492HSU-B1

Lenovo ThinkVision T24i 61CEMAT2EU

Ne znam koji je budzet u pitanju. Ali recimo to bih ja preporucio pre neke S serije Dell-a.
 
Meni je u Srbiji ostao taj Dell, a ovde imam aoc, verziju od 27". Prednost bih i ja dao aocu
 
LG 24MK600M-B best buy za nekih 130e. IPS, 75hz freesync, odlican panel. Jedina mana je nedostatak display porta.
 
Nazad
Vrh Dno