Šta je novo?

Preporuka za LCD

fat_cat

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2008
Poena
304
Ovako stoje stvari.Budzet mi je 600-650e,posedujem WD HD TV i LCD ce mi sluziti za gledanje materijala sa pomenutog plejera,posto sam se od nase jadne kablovske oprostio.Ne mora biti Full HD.Zanima me preporuka Samsunga na prvom mestu,ili mozda cak Toshibe.Jos jedno pitanje kakvi su ovi Philipsovi,osim sto lepo izgledaju?

Ciljam na 37,40,mozda cak i 42 ako je ovo dovljno para.

Unapred Hvala,pozdrav

Budzet bi trebao biti malo veci za 40 inca, ako bi zeleo neki pristojan televizor. Ono sto uvek preporucujem i smatram za neki minimum pri kupovini lcd televizora je samsungova serija 5. Tebi je budzet trenutno odgovarajuci jedino za 37 incnu verziju koju nikako ne volim da preporucujem zbog cinjenice da nema s-pva panel vec a-mva koji je malo losiji. Rekao si da ne mora da bude full hd, ali to se nekako samo po sebi ubacuje ako zelis kvalitetniji televizor, jer su lcd hd ready televizori niza klasa. Za 40 inca SAMSUNG LE-40A536 bi morao da dodajes na budzet jer je on 73 hiljade u tehnomarketu.

Nedavno se javio clan pod imenom k1985 koji se bavi prodajom televizora i kako se on reklamira cene kod njega su nize 25% nego u radnjama, pa bi trebao i to da proveris.

Od hd ready televizora jedino mogu da ti preporucim neke modele plasme a to bi bili SAMSUNG PS-42A410 oko 56k , PANASONIC TH-42PV8P oko 60k i trenutno najbolja hd ready plasma PANASONIC TX-P42X10E koja je oko 72k dinara.

Pitao si za Philips televizore. Oni su dosta losi i idu na 7,8 mesto u nekoj top 10 listi proizvodjaca, izbegavaj ih. Pitao si isto i za toshibu od koje bi izdvojio hd ready model TOSHIBA 42AV501PG koji je 67k dinara.

Poslednja izmena:

Previse je bajato to, nikako ne uzimaj.

Onaj Toshke je odlican ako neces seriju 5 kod k1985 za pare koje je rekao. Ja bi definitivno isao na seriju 5 za te pare, veoma kvalitetan televizor a i full hd je, za razliku od one toshibe, sto nikako ne moze biti losa stvar.

Poslednja izmena:
TM nema te modele u prodaji, samo nisu skinuli to sa sajta..
znam jer sam jurnuo na neki panasonic cd za kola, koji kosta 3000, a oni ga nemaju vec godinu dana..
hahahahaha

Juče sam imao prilike da se zezam sa Samsung 40A557 i prilično sam razočaran onim što sam video. Nakačio sam komp i vrteo celo veče HD materijal i to jednostavno nije to.
S'obzirom da sam imao prilike isto tako da se zezam sa Samsung 42A410 plazmom mogu slobodno da kažem da bih između ova dva TV-a pre uzeo plazmu nego LCD.

Moj savet ti je da baciš pogled i na plazma televizore pre nego se odlučiš koji ćeš kupiti.

edit: Na primer Samsung 42B430 za 64.000 u Metrou, ako ga još uvek ima.

Poslednja izmena:
Kakvi su ovi LG modeli 42LH5000?

Navodno imaju 200hz i neke novotarije.

Cena u neptunu oko 95k.

BTW, u tehnomarketu samsung 46a686 89.000. Ne znam sta se to desava.

Pozdrav.

Zasto ste zapeli oko tih LG televizora. Ja nemogu da vam kazem iz iskustva da nisu dobri, ali su na losem glasu. Odete, vidite, ako vam se svidja uzmete i ne slusate sta drugi pricaju.

Cekaj jel to stvarno ta cena i u tehnomarketu za a686, posto ne vidim na sajtu.
Kako da ti ne bude zao kad vidis ovakvu ponudu 46 a686 za 89k a ja uzeo 40 a656 pre 6 meseci za 96k. Sanjao nisam da ce biti ovakva akcija.

Pa nije akcija (bar mislim) nigde ne pise, ali pise cena 89.000.

Taj model ti je u rubrici 40" ne znam zasto ali eto.

Ja sve nesto merkam 40B650 ali nikako da spuste cenu za njega.

Hehe, u Srbiji Sony je Sony, od Golfa 2 nema boljeg auta a nepravazdijeni procesor je Barton. Sony vise nije vrh. U ovom trenutku best lcd ima Samsung, a best plazmu Panasonic.

Uzeo LE42A551,odlicno sve.I to kod lika kojeg ste banovali,sa sve garancijom 2 godine i to u jednoj veoma pouzdanoj firmi,nema lazi nema prevare.

Pa taj lik nije sigurno bio banovan iz razloga sto smo sumnjali da li je kredibilan ili ne, vec iz drugih razloga, a ja mislim da je to reklamiranje tamo gde ne bi trebalo. Ako zaista ima tako jeftine televizore kao sto tvrdi, a da je sve legitimno, stvarno ne vidim razlog da se preporucuje kupovina preko njega, ali naravno sve preko PM-a.

edit:

LE42A551 ne postoji. Postoje 32",37",40",46",52" A551.

Poslednja izmena:
Hehe, u Srbiji Sony je Sony, od Golfa 2 nema boljeg auta a nepravazdijeni procesor je Barton. Sony vise nije vrh. U ovom trenutku best lcd ima Samsung, a best plazmu Panasonic.

Izvini, na osnovu čega si zaključio da Samsung ima "best lcd"? Na osnovu testova sigurno nisi.

http://www.whathifi.com/Reviews/TVs-Reviews/TVs-Reviews/Page2/

Link je namerno na drugoj strani jer može da se uporede Sony KDL-37W5500 i Samsung LE37B650 a cena im je gotovo ista. Takođe, ako uključiš filter da se prikažu samo modeli koji su dobili 5 zvezdica videćeš da Sony ima 15 modela (ukoliko nisam pogrešio u brojanju), a Samsung 10 modela. Inače, na sajtu su testirali 22 modela Sony i 21 model Samsung-a.

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/reviews_main.aspx

Uporedi sve 32 inčne LCD TV i ocene koje su dobili, a posebno Sony KDL-32S3000 i Samsung LE32A457 i videćeš da su dobili istu ocenu iako Sony ima bolju ocenu što se tiče zvuka (problematičan na mnogo modela Samsunga). Takođe, Sony je stariji model pa je primerenije upoređivati 32A457 sa 32S4000, ali 32S4000 nažalost nije testiran na ovom sajtu.

Što se mene tiče kada god sam u nekoj prodavnici upoređivao Samsung i Sony uvek je mom oku bila prijatnija slika na Sony TV-u. Sony bolje "pegla" SD signal dok mi slika na Samsungu izgleda previše uoštrena i sa puno više anomalija. Ne znam kakva je situacija na novim modelima ali je Samsung ranije imao problem sa brzinom prebacivanja sa kanala na kanal (o tome je na ovom forumu ranije pisao, ako se dobro sećam, Vuk).

Pozdrav

Vrh Dno