Šta je novo?

preporuka za dvd player sa usb-om i 5.1 izlazom...

Kolence

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2005
Poena
319
zanima me vase misljenje oko ove 2 stavke pri kupovini nekog player-a,e sad ono kao do koliko para i to... moj answer je sto jeftiniji tj... al da ne bude neki shit da zabada il' sta vec... znaci neki best buy odnos cena=quality provereni player sa 5.1 and usb-om... hvala unapred...btw za obican TV not plazma and that fancy "shit" :D

budzet mi je negde oko 50/60 jurica...ako ima i jeftiniji za pomenutih stavkama jos bolje,al da radi k'o zmaj! :D

Iz licnog iskustva mogu da ti preporucim Pioneer DV-610, ima usb ulaz, ugradjeni decoder i analogne 5.1 izlaze (kao i optiku/coax/HDMI), cita sve zivo sto sam mu ubacio, ima 1080 upscaling za fancy shit kako rece...problem je sto ta radost kosta nekih 130-150e kako gde.
Inace, svi playeri koji imaju 5.1 izlaz, usb i ostalo sigurno kostaju najmanje duplo od tvog budzeta - znaci ne moze i jare i pare. Osim ako u nekom supermarketu izmedju jogurta i paradajza ne nadjes nekakav vivax, neo i ostale zmajeve Shao-Lina i poverujes da rade sve isto sto i DV-610, Samsung 1080s i Phillips 5990, pa jos sve to za 2k dinara...

hvala ti za preporuku,znaci nisam znao da je tolika cena za 5.1 izlaz..:( a treba mi,moracemo da povecemo budzet onda... :((

Pazi, ja sam moj DV-610 platio oko 12K...pogledaj malo, mozda moze nesto slicno da se nadje i za manje para...ali bas za 50e tesko

Ne znam koji 5.1 set imas, mislim da neki setovi mogu od stereo ulaza da prave tzv. virtual surround

i ja bih DVD plejer sa USB-om, posto cu to da uzmem ako izduvam za recorder (read as: ako su uvoznici i dalje dziberi kakvi su u poslednje 2+god.)
..s tim sto meni nije potreban 5.1, a ni hdmi (neam tv koji to podrzava; ako ne utice puno na cenu, pa kao-ajd da imam za-kad-dodje-tv - onda okej)

ono do cega sam dosao je:
Pioneer DV-400V (oko 9k din)
+ Xwave 5000 (4.5 din)

..al, nisam pametan da odlucim, sam-preporucujete upola jeftiniji [xv], duplo skuplji (p), il nesto trece? (ne zaboravite usb + podesavanje titla!)

ps. ako se pitate sto se uopste dvoumim i ne kupim pioneer, to je zato sto verujem zutacima, spec. imajuci u vidu koje pare im dam! (deo imate u recorder-topiku, a sto se tice plejera -- evo vec 4. godinu rabim HSD415/xoro, a i dan danas mi dolaze clanovi porodice sa firmware problemima na svojim "brendiranim" plejerima tipa philips, problemima koji su reseni pa i kod tog mog matorog kineza, u startu/bez budzenja..)
AKA
jurim, najjeftinije!
al da radi, i to bez da ide u servis (pa i taj do-it-from-home, "fles")

Evo par iskustava, posto sam pre nesto vise od mesec dana uzeo XWave 5000, kao privremenu opciju za drugi stan.

Daljinski nije bas sjajan, pre svega zbog ne bas prevelikog ugla hvatanja, ali to je mali problem i brzo se covek navikne na "optimalan" polozaj.

Sto se reprodukcije tice, sreo sam se sa par "problema". Nekoliko puta mi se desilo da se slika zamrzne na par seknudi, iako u pozadini zvuk ide normalno. Posle par sekundi sve se nastavi kao da se nista nije desilo, bez desinhronizacije. Sta je uzrok, nemam pojma, a i ne interesuje me, posto se bas retko desava i ne ostavlja posledice. Takodje, desava se da se plejer zaglupi sa titlom, tako sto u sred filma izbaci prvu recenicu sa pocetka i dalje prestane da ih prikazuje. Resenje je da se pritisne premotavanje unazad (dovoljno je samo delic sekunde), pa plej, nakon cega se sve nastavi normalno.

Verovatno bi sve ove probleme resila nova revizija firmware-a, ali je nema jos od pocetka 2008. godine.

Sto se titla tice, napomenucu da plejer podrzava samo srt. Koliko je to problem, proceni sam (kod mene je na 1300 DVD-a sa filmovima i serijama procenat sub titlova izuzetno mali, a ako se i zadesi da je bas sub, to se da ispraviti za 10 sec). USB je stvarno super opcija, i nikada vise necu uzeti plejer bez toga.

5.1 sistem nemam, ali sa 2.1 zvucnicima radi OK. Naravno, ni stari XWave modeli nisu imali problem sa ovim, pa ne ocekujem da ih i ovaj ima.

Sve u svemu, prilicno sam zadovoljan. Kostao me nesto preko 3000 din sa popustom, odgovarajuci Pioneer je bio daleko skuplji, vise nego duplo. Verovatno je i sada odnos slican. Svakako je kvalitetniji (na kraju krajeva, Pioneer koristim vec dve godine kao primarni plejer kod sebe), ali da li vredi te pare, ne znam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno