Šta je novo?

Hardver Preporuka za dual-band access point

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poruke
5,627
Poena
815
Pozdrav svima. Treba mi neki access point za dnevnu sobu. Imam solidan Wi-Fi signal, ali mi je ruter 2.4ghz pa nema pojma da preko WiFi - a puštam bilo kakav film preko lokalne mreže. Ne bih kupovao nikakve ripitere jer mi je lično to glupost, a imam lan switch u dnevnoj, pa bih to iskoristio. Znači trebalo bi mi neki da baca 5ghz signal.
 
I mene ovo zanima, minus paranoja. Uz to bih ubacio i C7 u jednacinu.
Ako si c7 ubacio, onda njega bez daljeg. Za godinu ipo nije stucnuo. Od kad sam joj stavio repeater, žena nema ni mrtav ugao koji je imala, a sve mreže se isto zovu u stanu.

Ne znam pošto bi kod nas bio, ali ako je nabavljiv, vrlo sam zadovoljan i sa ax20, mada su realno slični, samo ovaj ima pojačanje antena, beam forming i zacetak ax standarda.
 
Napisao sam ti gore zašto:) ako je slična cena, vredi. No ne mogu direktno da ih uporedim kad ne rade u istim uslovima, nit je internet isti. Imaću nadam se, uskoro 1gbit optiku ovde, pa cu videti koliko ax20 može da dobaci kroz vrata na drugi kraj stana...
 
Zivo me zanima kakvi su u poredjenju sa Mi AC2350, koji moze da se nabavi za 40e. C7 je npr 15-20e skuplji, dok je AX20 oko 30e skuplji. Ne znam kakve ce biti cene za crni petak, ali mislim da MI nece ici dole, sto znaci da ce ovi verovatno da se jos vise izjednace sa njim.
 
Ako gledate između xiaomi i tp-linka onda uvek tp-link, kod mene stari tp-link wr740n šije sa istog mesta mi ac2350. Xiaomi ne može da mu prismrdi sa brzinom, imam 3 kamere nakačene na 2,4Ghz i xiaomi redovno bufferu-je live video, sranj**** najobičnije. da ne pominjem da mi ima 7 antena a tp-link jednu i to radi na 150mbps. Trebali bi da su neuporedivi po performansama ali izgleda da je mi samo lepo našminkana kutija.
 
Da se uključim i ja u priču, tj. da ubacim dopunsko pitanje posle svih ovih korisnih informacija.
Ovih dana čačkam game streaming preko Geforce Now (uglavnom na svom slabašnom laptopu) ili lokalni game streaming na Android uređaje preko AMD Link ili Steam Link. Sve to radi nekako i preko 2,4 GHz rutera, ali samo dok sam u istoj sobi sa ruterom (čime se prilično gubi smisao cele ideje).
Za ove servise se preporučuje da imam 5 GHz ruter. Taj novi ruter bi kod mene bio kablom povezan na primarni ruter (preko kog ide optički net) i emitovao bi dodatnu mrežu iz susedne sobe maltene samo za navedene potrebe, ne bi se žena i deca kačili na tu mrežu jer primarna već radi OK za casual upotrebu.
Elem, koji je najjeftiniji 5 GHz ruter koji bi mi poslužio? Ne bih bacao neke velike pare samo zato da mogu da igram PC igre na telefonu zavaljen na kauču.
(BTW, pre par dana probao sam Forza Horizon 4, dakle Xbox i Win ekskluzivu, izvršava se na PC-ju, a igram na Android telefonu, uz upotrebu PS4 kontrolera i preko AMD linka. Živela tehnologija!)
 
Hvala na odgovoru. Dakle, 40-ak evra je neki entry point za 5 GHz rutere. Verovatno će mi ova nabavka ostati na ledu još malo. Nije ni da imam vremena za igranje, više ove servise isprobavam iz radoznalosti, kao demo njihovih mogućnosti.
 
Nazad
Vrh Dno