Šta je novo?

Preporuka za dobar MMO

Probaj Perfect World, ja ga igram ves duze vreme i nije los uopste. http://pwi.perfectworld.com/

E evo jos jedan PWI player...igram ga vec par meseci i uspeo je da mi zadrzi paznju koliko-toliko...igra nije vrh daleko od toga, ali ima shmeka...grafika je vrh mada nije sve u tome. Grind koji je prisutan u svakoj F2P mmo igri je vrlo dobro kamufliran u questove i pricu. Ima ga ali bar neka mi zamazu oci da mi bude lakse. :) Likovi koji igraju su extra...znaci jako malo balavurdije sve odrasli preko 20-25 god. Itd itd...svaka preporuka za probati.
BTW igram na PVE serveru HeavenTears i imamo serbian-based faction NITRO. Ko igra ovde ako zeli neka nam se javi za joining. Evo malog foruma gde smo smesteni:
http://nitrofaction.webs.com

Čitam malo postove i razmišljam koliko su MMO igre obogatile srpski jezik. Novi termini kao što su farmovanje, genkovanje, grifovanje, kerber, pulovanje, itd.

Najbolje je bilo kada sam na netu pročitao o jednoj maloj koja priča o tome kako su dečaci u njenoj školi postali kukavice u tučama sa susednom školom, izuzev nekog Milovana koji se pobije sa petoricom i koji "pokupi sav agro na sabe dok ostali iz daljine kastuju kamenjem".

Priceless.

Čitam malo postove i razmišljam koliko su MMO igre obogatile srpski jezik. Novi termini kao što su farmovanje, genkovanje, grifovanje, kerber, pulovanje, itd.

Najbolje je bilo kada sam na netu pročitao o jednoj maloj koja priča o tome kako su dečaci u njenoj školi postali kukavice u tučama sa susednom školom, izuzev nekog Milovana koji se pobije sa petoricom i koji "pokupi sav agro na sabe dok ostali iz daljine kastuju kamenjem".

Priceless.

Vrh! :D Predpostavljam da su posmatraci vikali LOL i ROFLMAO, a porazeni u tuci su jaukali SOB i QQ.... :d

Priceless.

Zaključak je još bolji ;) To sve dovoljno govori koliko nam je jezik iskvaren stranim terminima.

Od kada sam u sopstvenom govoru video da upotrebljavam dosta stranih, posrbljenih reči, koje tako zaista ružno zvuče, počeo sam da sve više tražim naše adekvatne termine i prevode.

OK, ajde što na takve izraze možemo da naiđemo u igrama, programima i na Internetu, pa je lakše bez razmišljanja da ih upotrebimo, nego što nas iz domaće štampe truju tim glupostima jer su se stisli da plate lektora. Najbolji primer je Kuzmanović iz SK koji je zaboravio srpski jezik i koji je otelotvorenje toga što si ti napisao. Zbog tog lika ne kupujem više te novine jer mi je muka da čitam njegove tekstove.

Nije iskvaren, nego obogaćen. Jezik se menja, verovao ili ne, pojavljuju se nove reči, izrazi... Npr, koristio si smajli. I to je deo jezika, a u našem jeziku to nije postojalo pre, recimo, 30 god.

I neko treba da nam pobriše ovaj offtopic :d

Ma 100%, idi pokušaj da prodaš to nekome sa filološkog fakulteta.

Pa koriste li se strane reči? Ako se koriste, onda su deo jezika, koji se možda nekome ne sviđa, ali je tako. Odavno se koriste turske reči, ni engleskim ništa ne fali. I pre 500 godina se dosta drugačije pričalo, da ne pominjem azbuku ili pravopis koji su bili praktično potpuno drugi jezik u odnosu na ovo danas. Jezik se promenio, evoluirao je. I još uvek se menja, sviđalo se to tebi (ili nekome sa filološkog fakulteta) ili ne.

Vostavi ih dne postižnu približenije glede nariječja slavjanoserbskog.

Nepismenost i kec iz srpskog ne mogu da se zamaskiraju pod izgovorom "evolucije jezika" ma koliko vi sebe ubeđivali u suprotno. ;)

@slavjenoserbskom uredniku - i dalje ne razumem šta su vam "Featured proizvodi" na sajtu :p

Poslednja izmena:
Runes of Magic

Nepismenost i kec iz srpskog ne mogu da se zamaskiraju pod izgovorom "evolucije jezika" ma koliko vi sebe ubeđivali u suprotno.
Ignorisaću ovo, da ne uništavamo više topic ;)

Da, samo shto je do tebe jako teshko doci u samoj igri. Valjda visok lvl pa coolira njubove :p.

Pa napisao sam ti PM, ovde na benchu. Ovaj user na benchu phantomr, koristimo ortak i ja, ustvari to je njegov acc, ali uglavnom ja pisem. On ponekad da oglas i tu i tamo nesto napise. U Runes of Magic njegov user je phantomr, a moj lionacbgd. Tako da me u Runes ug magic trazis pod lionacbgd. Stavi me u listu prijatelja. Video sam ako se ne varam jednom tvoj whisper, ali nisam odmah kliknuo, i posle sam pokusao da te stavim na listu ali usera g@w nema, probao sam i mail da ti posaljem, ali dzaba kad user ne postoji. Koji ti je user u Runes of magic ? Inace nisma igrao puno mmo igara, ustvari samo 2 moon. Igrao sam nekada Gothic 1 i 2 (zavrsio) i 3 ali me on smorio.
Ne stizem da pisem nista na benchu otkad sam poceo da igram Runes of magic, znaci minimum 10+ sati snevno. Nas 4 ortaka igramo, a i u guidlu smo Balkanija. Meni je ova igra skroz ok, mape su mi dobre, lepo uradjene. grafika je pristojna. Cak i ako igras sam igra te vuce da je igras jer ima main ques a i mnogo drugih koji su relativno interesantni, Ima puno ljudi sa ovh prostora, samo nas u guildu Balkanija ima oko 90. Ne znam sta jos da vam napisem, osim da sam zbog ove igre podigao voip server pa se ortaci kace i pricamo voice :)
Preporuka, jedino pazite da se ne navucete pa kao ja igrate ceo dan i noc.
Nema potrbe da se toliko igra, moze polako. Ako nekom treba pomoc neka me cimne nije nikakav problem. Dobro bi bilo da imate neki guild, mislim da vise nema mesta u Balkaniji, nemozemo vise da prosirujemo guild. Ali ako neko zeli ozbiljno da igra neka javi pa cu pokusati da urgiram kad se oslobodi neko mesto da vas ubace.
Uzgred ja sam totalni njub za mmo igre, pa pola izraza koje oni koriste ne razumem :)
Ali to mi ne smeta da se kidam po ceo dan :)

Poslednja izmena:
Nema veze, sreli smo se vec ;). Moj IGN je Leshma u igri :).

Inace dok te nisam sreo, stalno sam cimao phantomr u igri (mislio sam da je to tvoj alt).

Inace sama igra je odlicna, najbolja kopija WoW-a do sada. Ima nekoliko problema tehnicke prirode ali s obzirom da je beta valjda ce to vremenom srediti. Poshto sam njub, trenutno se bavim samo questovima i lvl-ovanje i moram priznati da sam se malo navukao (dodushe ne kao nash kolega phantomr :p). Raidinga na vishim nivoima itekako ima kao i PvP-a po onome shto sam dao videti i procitati shta pishu vishi lvl-i. Questovi u igri su uglavnom tipa skupi ovo, ubij ono, donesti to i to ali ima i solidan broj zanimljivih kao i epic questova. Sam grind se odvija kompletno putem tih farming ili kako zovu daily questovi. Plus u igri je shto dnevno mozez zavrsiti samo 10 daily questova za shta je dovoljno oko pola sata. Tako da ko je nizak lvl kao ja, crafting ga ne zanima (to oduzima jaako puno vremena) nema potrebe da igra vishe od sat do dva dnevno. Smena dana i noci se odvija na svaka dva ili tri sata (nisam siguran). Igra za razliku od Perfect World-a ima pravu medieval atmosferu i u neku ruku podseca na Gothic. Grafika je nesto losija to jest "premazi" nisu kvalitetni kao u Perfect World-u.

Shto se tice samog guilda Balkanija, cini mi se da je to jedan od jacih guildova na nasem serveru. Ima 100 igraca (ja sam upao kao jedan od poslednjih ,)) i vecina su high lvl-i shto meni predstavlja problem. Ima jako malo low lvl-a koji mi trebaju za party za low lvl elite bossove tako da sam prinudjen da to nekako odsolujem.

Ljudi u igri su za divno cudo jako fini. Neretko se desava da te random high lvl pozove u party i pomogne ti da sredish nekog bosa koga sam nikad ne bi uspeo. Takodje cesto na tebe bace uber buff magije koje traju po 30 min i sa kojima budesh duplo jaci (bar na mom lvlu). Par njih me je zvalo na duel ali to je verovatno iz znatizelje. Ne pamtim da sam sreo ovako finu zajednicu igraca kakvu ima Runes of Magic.

Zaboravi da pomenem specijalitet igre, takozvanu duplu klasu ali o tome drugi put :).

Poslednja izmena:
To ti kazem, skroz je ok zajednica. Ja pre neko vece do 10 ujutro bio u party-ju sa jogurtom. Cesto ces naleteti na likove koji zele da ti pomognu. A ja sam jos gori od phantomr, proveri igrao sam kao lud :) Bice ti tek gotivna kada malo udjes u fazon , proucis dobro mape, a dobre mape tek dolaze :)
Ima puno stvari koje ces provaliti dok igras, a odlicno mesto je guild chat, stvarno hoce da ti pomognu i objasne kada negde zapnes, ako nisu u nekom raidu p nemogu da kucaju. Sinoc nisam bio , ali su mi rekli da je pola servera islo da roka bossa u aslan valey, kod varanasa. Kaze ortak da je bilo ludilo, svi su se skinuli goli (da ne bi ostetili opremu, pa posle pucali brdo novca na popravku) Vise od 100 ljudi je pokusalo da ga rokne. Skinuli su mu heatlh na 60 % , posle sat ii po rokanja :) A onda su mu klosari ladno vratili health na 100 %.
Kada zaginete u igri, dobijate debt pone, kako sam ja shvatio odete u minus. Npr posle smrti dobijete -8000 debt exp poena i -3000 tp (valjda talent poeni). E sada za neki quest u zavisnosti od tezine dobijete npr 4000 poena, znaci treba 2 takva questa da dodjete na 0. Tek kada dodjete na 0 pocinjete dalje a napredujete normalno. Dok god ste u minusu sa tim debt poenim nema nekog napredovanja. Zato nije svejedno da li si zaginuo 1 ili 100 puta. Mozes da igras i ako stalno gines, ali ima da se otelis posle dok predjes sledeci lvl. Ti poeni se vide u onoj lobanji dole levo, ako ih nemate, odnosno niste u - nece bitit ni lobanje dole.
Uglavnom igra ima mali milion fora i forica koje prave razliku izmedju prosecnog, dobrog i elite igraca :)
Nema sanse da posle nedelju dve uspete sve da pohvatate.
Mozda je i to jedna od cari ove igre.
Evo smorih se jos im nije proradio server, a ekipa je spremna kao zapete puske :)
Odlicno nisam ni znao da si u nasem guildu, nije mi phantomr nista rekao da si ga cimao, verovatno nema pojma o cemu se radi :)
Bice ti mnogo lakse u guildu, a sto se tice bossova, nema frke mogu da ti pomognem, moguce je iako sam ja 31 lvl. Zovni me ako am online i nisam u nekom raidu doci cu da ih sahranimo.
Ehh da i klase, koliko sam za sada provalio, ogromna je razlika izmedju svake, i od toga ce zavisiti kako cete igrati. Ja sam uzeo mag-a, a sad bi mozda ipak uzeo wariora . Uvak treba neki dzak koji ce da roka a ostali ga lece. A magovi su , sta znam cini mi se kao jaki, ali u bliskoj borbi sam losiji od komaraca.

Poslednja izmena:
Questovi, da kao sto si rekao vecina se svodi uzmi ovo i odnesi onome, ili ubij 10 ovih i 5 onih. Verovatno je tako u vecini mmo, ali ima i ovde nekih koji odstupaju od toga. Npr dobices zadatak da uhvatis alberta(slepog misa) koji se povremeno pojavljuje , pa ces da ga trazis, i kada ga nadjes i pokusas da ga uhvatis on zapali. Ima da se smoris dok ne provalis u cemu je fazon ili ti neko ne kaze. Moras da mu se prilazis jako oprezno da bi ga navatao u kutiji, inace zapali. takodje neke moras malo da osamutis pa ih strpas u kavez. Ima dosta q koje ces tesko odraditi sam, tako da ces cesto biti pozvan, ili ces ti nekoga pozvati za party da bi ste presli q. Boss-ovi nisu uvek na istom mestu, a i nisu stalno tu. Svaki ima neki svoj fazon, neki se pojavljuju na odredjeni vremenski interval, a neki (jobild - kraljica mesozderki) tek kada se dovoljno pobije njenih podanika - mesozderki. Neki su toliko retki, da ih igraci 40+ lvl nikad nisu ni videli - npr kralj drveca - malo drvence. Tako da i kada kao predjete sve q na odredjenoj mapi, nemojte da se iznenadite da u stvari ima jos nesto sto niste videli.

Ja sam Knight/Priest tj Paladin tj Tank. Malo je smor ali kontam bicu koristan Guildu kasnije. Mislim da su nashi iz guilda sinoc ocistili Necro par puta. Najstrashniji boss koga sam ja do sada sreo je onaj Golem u Tagani.

Ja sam Knight/Priest tj Paladin tj Tank. Malo je smor ali kontam bicu koristan Guildu kasnije. Mislim da su nashi iz guilda sinoc ocistili Necro par puta. Najstrashniji boss koga sam ja do sada sreo je onaj Golem u Tagani.

Pa tog Golema u Tagani su pokusali da roknu sinoc. Jer se sa novim patchom brisu svi debt poeni, pa nikoga nije bilo briga sto je sinoc kod njega ginuo po 20 puta i otisao u minus od 250k debt exp poena. Niko do sada nije ubio tog golema. Tu imas pored i bronzanu bubu(kraljicu), koju ubijaju, ali ja nisam tada imao ekipu, ali cu je uskoro odvaliti (barem se nadam).
I ja sam priest kao 2 klasa, ali sam ga slabo budzio 14lvl. Ma ok je da si tenk, uvek ces naci nekoga kome trebas, naravno nista od tenka pez priesta koji ce ga leciti.
cekaj da dobijes expert skilove, ne znam koji su za tu tvoju kombinaciju
Pogledaj ovde, http://forum.runesofmagic.com/forumdisplay.php?f=70
mada nemogu sada da nadjem, jer se forum toliko rasirio da je to strasno. Vidim nesto, i posle vise ni na search nemogu da ga nadjem. Uglavnom tu mozes da vidis koje expert skilove imas u toj kombinacioji knight/priest. Dobijas ih valjda na 15,25,30 lvl (valjda na tim ).Svaka kombinacija ima posebne expert skilove, odnosno knight/rogue ce dobiti drugacije od tebe knight/priest.

Poslednja izmena:
Pa moj cilj kao tenka jeste da budem u stanju da outhealujem svaki damage koji bace na mene. Dodushe ja josh nisam ni na pola puta.

A shto se tice te bube, pre dva dana sam prvi put video lika 50 lvl-a koji je sa nekom dvojicom 35-40 lvl sredio. Lik je inace K/P i ima mnogo ******* oklop. Kod njega sam video da je budzio armor na max pa sam i ja to uradio. Ne znam koji skilovi su dobri a koji ne pa necu da se zahebem. Mnogo bre 50$ za reset skillova.

Poslednja izmena:
Pa moj cilj kao tenka jeste da budem u stanju da outhealujem svaki damage koji bace na mene. Dodushe ja josh nisam ni na pola puta.

A shto se tice te bube, pre dva dana sam prvi put video lika 50 lvl-a koji je sa nekom dvojicom 35-40 lvl sredio. Lik je inace K/P i ima mnogo ******* oklop. Kod njega sam video da je budzio armor na max pa sam i ja to uradio. Ne znam koji skilovi su dobri a koji ne pa necu da se zahebem. Mnogo bre 50$ za reset skillova.
Vodi racuna onda oko skillova koje budzis, mada ces imati sansu oko 30 lvl da to resetujes, dobijes runa koja ti omogucava reset.

Vratio sam se na Warhammer i mogu da kažem da sam prijatno iznenađen jer je balans koliko toliko doveden u red. Sada i Order redovno napada Destro tvrđave, što je konačno lepo videti za promenu.

U martu ubacuju još dve nove klase - Dwarf Slayer i Orc Choppa.

Nazad
Vrh Dno