heh, ko te gankovao?
I ganked, and was ganked. Nije to problem. Dont fly what you cant afford to loose i ne uzimanje stvari previše srcu omogućava da PVP u EVE bude vrlo vrlo zabavan bez obzira na sve.
Retardirano dosadni PVE model, a opet je to zabavnije za zaradu od bilo čega drugog. Invencija i trgovina na berzi prave velike pare, ali ti treba dooosta para da počneš posao, tako da za prvog lika i bez altova ostaje samo PVE farmanje. Koje je dosadno van pojma dosadnosti.
Smorenost zbog toga što u PVE fitu ako me neko savata samo poželim da je self destruct instant jer ne možeš apsolutno ništa.
Low sec koji je daleko rizičniji čak i od 0.0 u doba rata, i sve koji pljuju high sec zbog toga, a u stvari samo sanjaju o niskama faction fitovanih Golema i Nightmarea koji uleću u njihove kampove, u snovima kada jednom CPP posluša NJIH jer oni su elita i PVPeri, a kerbere treba gaziti, čak i kad nisu kerberi i kad svako ko ima sposobnog alta koristi to da na miru farma misije u empireu u NPC korpu, pa čak i ta visoka PVP elita koja pljuje sve koji nisu oni. Ako si u empire onda si kerber, ako si u 0.0 onda si mindless drone koji je samo produžetak volje fleet commandera.
To što su nano HACovi bili poootpuno balansirani, a mi svi nubovi smo samo morali da L2P (ili sednemo u iste te HACove sa istim fitom i istim implantima i osećamo se glupo zbog polupane game mehanike)
CCPov sumanuti pristup balansu, brodovi i fitovi koji su godinama skoro useless i niko ne obraća pažnju na to, svi su navikli na stanje stvari. Neverovatna količina iritantih retarda i u svemiru i na CCP forumima. Pačevi koji sređuju jednu stvar i grobare 3.
I naravno, prave 2 stvari zbog kojih sam kvitovao EVE. "Ghost training fix"... 4 godine su svi trenirali duge skilove ostavljajući ih pošto im istekne subscript, sad ja za svaki 30 day skill treba da plaćam pretplatu full time. I inflacija GTCova... takođe je svako u 00 mogao da farma par sati nedeljno i da plaća GTCove... sada platiti GTC i nekoliko fleet fitovanih BSova mesečno povlači toliko mnogo farmanja da mi je muka da mislim o tome.
PVP u EVE jeste jedinstven i jako zabavan ako se ne pretvori u čist lagblobfest (što je svaki sovereignity fleet fajt ali ajde...) Ko igra od 2004. i ima bar jednog karaktera sa preko 20-25 mil SP i bar par milijardi u banci, njemu je zabavno. Ko se ne nalazi u toj rečenici...
I naravno, besmislene laži o tome kako svaki newbie koji zna da igra može da učestvuje u PVP i bude koristan. Dobro pamtim kad mi je ortak c/p ovao top secred korp naređenja. "Svako neka spremi nekoliko fleet fitovanih BSova, par HACova, HICtora ko ima (a ubačen je u igru možda mesec dana pre toga), T1 đubre molim vas ne donosite"...
U ratnom stanju neko može realno da ima ~500 mill iska gubitaka nedeljno. (pogledaj killborde za svaku veću bitku i ljude koji se žrtvuju za korp i spale 3 broda u 2 sata, a takvih fajtova ima par puta nedeljno) To je 15tak sati farmanja keša nedeljno. 2-3 sata dnevno samo za farmanje da bi iole mogao da igraš. A ako hoćeš da plaćaš EVE GTCom... e onda... :whip::wall: