Šta je novo?

Preporucite igricu koja ispunjava sledece uslove:

themacor

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2009
Poena
304
Preporucite igricu koja ispunjava sledece uslove:

Strategija, koja se zasniva na razvijanju svog grada (plemena, sela...). Najvise me zanima postoji li igrica u kojoj vodite ljude na nekom pustom ostrvu (fazon serije LOST) i prezivljavate sa njima.

Znam za strategije tipa Age of Empires (treba mi neka igra koja nije istorijska vec realna i trenutna), a cuo sam i za igricu LOST ali je glupa jer prati scenario serije i nije strategija.

Stvarno bi mi bio trip da se 'mucim' kroz igru da osnujem svoje selo sa osovnim problemima hrane i resursa itd... radije bih to sada igrao nego neku iskljucivo ratnu strategiju u kojoj izgradnja zgrada traje par sekundi i rat pocinje za 2 min :)

Nisam neki gejmer, zato i postavljam ovu temu u nadi da bi neko mogao da preporuci neku igru koja ispunjava uslove ili je makar blizu njih.

Probaj Tropico. Treći nastavak izlazi uskoro.

Pojavio se treci deo pre par dana. Da, to bi ti moglo biti zanimljivo.

Settlers?

ANNO 1404 !!!

Stvarno bi mi bio trip da se 'mucim' kroz igru da osnujem svoje selo sa osovnim problemima hrane i resursa itd... radije bih to sada igrao nego neku iskljucivo ratnu strategiju u kojoj izgradnja zgrada traje par sekundi i rat pocinje za 2 min :)

Ili ja ne umem da citam...

Cezar III i pharaoh, Zeus i Poseidon.
Imas custom scenarija koji imaju samo gradnju. starije su igre, ali su meni bile jako zanimljive ovog leta (po 100. put)

Poslednja izmena:
Black&White 1 i 2

Ili ja ne umem da citam...

Umes ti da citas, moja greska je bila za "bi", vidis da sam se u sledecoj recenici vec ispravio tj nisam napravio stamparsku (kucacku) gresku. A za trip sam mislio u pozitivnom smislu - kao dobar bi trip bio da se igra tako. Valjda se sad razumemo? :)

Voleo bih vise da gradim nego da ratujem odmah.

EDIT:
Sto se tice ANNO 1404, zanima me minimum hardverskih zahteva?
AMD dual core X2 5200+ (2.4ghz)
2 GB rama

ali je slabija graficka :S

EDIT2:
Tropico sam igrao prvi deo daaavno, drugi sam preskocio.
Cezar, Zevs i kompanija - presao sam ih davno i rado im se vracam ali sad bih ipak nesto drugacije.
Black & White mi se ne svidja na prvi pogled.
Settlers VI mi se cini kao veoma dobra igrica :) mada ni ANNO 1404 nije losa uopste.

Poslednja izmena:
Umes ti da citas, moja greska je bila za "bi", vidis da sam se u sledecoj recenici vec ispravio tj nisam napravio stamparsku (kucacku) gresku. A za trip sam mislio u pozitivnom smislu - kao dobar bi trip bio da se igra tako. Valjda se sad razumemo? :)

ma, razumeo sam te ja, ovo je bio odgovor na damjanov post.
A vidim iznad, jos neki ne razumeju! :d

Pa sta da radim :) jedino da dodjem na kucnu adresu i da citam umesto njih :p
Salim se^

Pustio sam da se 'nabavljaju' (verujem da je zabranjena piraterija ovde) Settlers VI, pa cu da ih probam. Pogledao sam par trejlera i ne izgleda ni malo lose. Sledeca je Anno 1404. Nisam mnogo pogledao, ali videh da je na granici izdrzljivosti moje graficke pa nisam hteo da rizikujem. Procenih da je manje zahtevna Settlers.

Populous (starija igra), Grand Ages: Rome (Tropico 3 radi na istom endžinu i ista firma je pravi)

The Settlers II - 10th Anniversary

uradjen je remake stare igre, zanimljiva grafika, jedino sto mene smara je sto na putu imas nosace resursa i na deonicama na kojima nisu potrebni

tropico2: pirate cove

Spore. Od pocetka civilizacije pa do gasenja iste.

ANNO 1404 definitivno, zakon igra, a sto se zahtevnosti tice, manje je zahevna od novog Tropica 3! :banana:

Ja sam se tako navukao na Anno 1404, da mislim da ću je igrati narednih godinu dana, dok ne postignem sve Achievement-e :p evo i sad igram....
Inače, ako ima još ljudi koji igraju, postoji fora da se poveća kapacitet Noria na 999999, mali kapacitet je problem koji najviše smori, jer zahteva besomučno kliktanje,i najviše guši ovu igru kada imate veliki grad, toliko da sam čak hteo da odustanem od igre.
Ali ova stvar mnogo olakšava posao, a ne izjeda savest jer nije cheat u klasičnom smislu. Ako nekog zanima evo linka

http://forums-de.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/5251042375/m/3511093087/p/1

Vrh Dno