Šta je novo?

Preporucite ADSL provajdera

A ti koristis SBB? Na osnovu cega to tvrdis?Ne verujem da je veza kod PTT-a stabilna kao kod Telekoma. ja ima paket click 1,vec dve i po godine, prezadovoljan sam.

ne placam nista unapred kao kod drugih provajdera, dobio sam ruter za dz.sto ti smeta potpisivanje ugovora? ako nesto dobro radi, zasto menjati?

evo jos jedan test, inace download se krece 210-240
http://www.speedtest.net/result/528116756.png

Decko neznam ko te je to slagao ali gledajuci po ovim slikama ti imas Click2 kod Telekoma, jer nemoguce da je ovo Click1 jer ni brzina downloada neodgovara slikama a ni upload! Tako da bi bilo bolje da proveris jos jedamput svoja podesavanja pre nego sto pocens da se izjasnjavas sa recima a onda uz to jos dodajes slike sasvim drugog paketa!
Pa vidis meni smeta podpisivanje ugovora jer sta ako se za dva tri meseca nesto iskomplikuje na Telekomu i nisam vise zadovoljan njihovim uslugama? Sta onda moram da budem jos devet mesec kod njih da im placam za nesto cime nisam zadovoljan ili da raskinem ugovor pa da placam penale zbog krsenja ugovora! Decko da samo znas koliko stvari moze da se dogodi u jednoj godini nisi ni svestan, ma sta ugodini u dva meseca moze sve da se preokrene nagalvacke!

p.s. priest77 znas sta je tu moguce da je decko imao ranije taj paket ali kada je doslo povecanje da su mu prebacili na taj veci paket ali on idalje konta kao da ima Click1 a ustvari ima Click2!

Poslednja izmena:
Decko neznam ko te je to slagao ali gledajuci po ovim slikama ti imas Click2 kod Telekoma, jer nemoguce da je ovo Click1 jer ni brzina downloada neodgovara slikama a ni upload! Tako da bi bilo bolje da proveris jos jedamput svoja podesavanja pre nego sto pocens da se izjasnjavas sa recima a onda uz to jos dodajes slike sasvim drugog paketa!
Pa vidis meni smeta podpisivanje ugovora jer sta ako se za dva tri meseca nesto iskomplikuje na Telekomu i nisam vise zadovoljan njihovim uslugama? Sta onda moram da budem jos devet mesec kod njih da im placam za nesto cime nisam zadovoljan ili da raskinem ugovor pa da placam penale zbog krsenja ugovora! Decko da samo znas koliko stvari moze da se dogodi u jednoj godini nisi ni svestan, ma sta ugodini u dva meseca moze sve da se preokrene nagalvacke!

Niko te ne tera da mi verujes ja od pocetka imam taj paket znaci tj, u pocetku je to bio 256, zatim 512, i poslednje povecanje 1mb. Sto je meni neko u centrali pogresno setovao port ja nisam kriv. Inace placam 1422 din svaki mesec,od trenutka uvodjenja istog. Posle dve i po godine koriscenja ADSl usluge Telekoma mogu da kazem da mi uopste ne smeta ugovor, na koji se svi brecate, samo ne znam iz kog razloga.Mozada ce sledece godine doci neki bolji provajder, ko zna? Ja sam samo prve godine bio vezan na godinu dana, sada mogu da raskinem ugovor bez placanja penala kada god pozelim. Inace hvala za ono decko, podmladio si me(ja sam 1966-to godiste). Pozdrav

Poslednja izmena:
Sto je meni neko u centrali pogresno setovao port ja nisam kriv. Inace placam 1422 din svaki mesec,od trenutka uvodjenja istog.

po odlaznoj brzini to moze da bude samo zaglavljeni SpeedUP koji se desavao gomili korisnika na Telekomu na duze ili krace vreme
ocigledno da Vrsac ima 'solidnu podrsku' za SpeedUP ;)

PS 'javlja mi' se kako te vec danas 'neko' 'cinkari' telekomu :p

U redu, neka te poslusa covek (ako hoce uopste da ti poveruje) i da uplati
Click 1, 1024/128 Kb/s (1.425,44din)
po tvojim recima imace download od 2Mb/s bez obzira sto mu je paket od 1Mb/s, ili najverovatnije ce imati iznenadjenje da ga je neko slagao...

Kada sam se registrovao za speed up dobio sam takodje download kao da imam paket 2048. Naravno, to zadovoljstvo je trajalo 4-5 dana nakon cega se sve vratilo u normalu. Vise nema overhead gubitaka, to je prednost registrovanja za speed up.

PS 'javlja mi' se kako te vec danas 'neko' 'cinkari' telekomu :p

LOL

Ciko ja se izvinjavam! :) Ali kada je islo povecanje islo je ovako da sa 256 na 512 na 768 na 1024 to je sada najmanji paket! E sada dali se neka greska kod njih podkrala ili je neko zamenuo paket od ukucanja to je vec tvoja stvar a i Telekomova!

Da im radnici manje cirkaju na radnom mestu nebi se ovakve greske podkradale ali dobro je da nekome se podkrade i veca brzina uglavnom je to bilo da smanjuju brzinu, pa posle kada se zalis joj izvinite nismo znali!

To je kao kada bi neko preporucio neku banku samo zato sto im se jednom pokvario bankomat koji je sam izbacivao novac bez veze :)

To je kao kada bi neko preporucio neku banku samo zato sto im se jednom pokvario bankomat koji je sam izbacivao novac bez veze :)[/Q

Poredjenje ti je bas na mestu, nema reci.Brkas babe i zabe.Ja sam samo izneo sta se kod mene desava, ali tebe je to bas pogodilo. Ja nisam nikome preporucio Telekom , izgleda da nisi dobro procitao moje prethodne postove, samo sam ponavljam izlozio kako to kod mene radi. Imao sam priliku da kod raznih prijatelja isprobam ADSJ drugih provajdera, nisam bio odusevljen nijednim.SBB je ok sto se tice kvaliteta interneta, tehnicka podrska im je ocajna, a i modeme koje dele su blagi uzas,po kvalitetu a nemaju rutere. nadam se da se u tome slazemo.

Poslednja izmena:
Ja sam kod Beotela i sad su ok, premda su do nedavno pomalo zakerali reklo bi se.

Tesko nama ako zaista ispada da je Telekom kao najveci i ujedno najbolji :wall::S:.

pozzz

Poredjenje ti je bas na mestu, nema reci.Brkas babe i zabe.Ja sam samo izneo sta se kod mene desava, ali tebe je to bas pogodilo. Ja nisam nikome preporucio Telekom , izgleda da nisi dobro procitao moje prethodne postove, samo sam ponavljam izlozio kako to kod mene radi. Imao sam priliku da kod raznih prijatelja isprobam ADSJ drugih provajdera, nisam bio odusevljen nijednim.SBB je ok sto se tice kvaliteta interneta, tehnicka podrska im je ocajna, a i modeme koje dele su blagi uzas,po kvalitetu a nemaju rutere. nadam se da se u tome slazemo.
Ja sam rekao da je PTT bolja opcija jer nudi stabilan net istog kvaliteta sa jeftinijom cenom i ti se poceo da se bunis i da dokazujes coveku kako je Telekom bolji nudeci primer koji uopste nije relvantan jer se uspostavilo da je to greska i da to nije realno stanje. Samo si ga lozio bez ikakve potrebe. Ne brkam ja babe i zabe i nisu me uopste pogodile tvoje tvrdnje (zasto bi?) ali ne znam zasto bi precutkivao neistinite podatke.
Da se podsetimo sta je bilo:

A ti koristis SBB? Na osnovu cega to tvrdis?Ne verujem da je veza kod PTT-a stabilna kao kod Telekoma. ja ima paket click 1,vec dve i po godine, prezadovoljan sam...

Sto se SBB modema tice, nemam nikakvih problema sa njima i ne zaglupljuju se sa torrentima sto mi je jako bitno. Routere ne dele, a i ove sto mozes da dobijes od ASDL provajdera nisu nesto, ja sam probao one sto dele SezamPro i posle svakog torrenta morao sam da resetujem router/modem.
Ako ti treba router najbolja varijanta je da kupis neki TP-LINK koji ima i WiFi i nemas glavobolje.

Poslednja izmena:
Koristim telekomov paket od 1024 Kb/s. Posto mi je istekla ugovorna obaveza planirao sam da predjem na 256 Kb/s ali se kod njih taj paket ne nalazi u "standardnoj" ponudi. Da li znate kako najefikasnije mogu da izvedem prelazak kod nekog drugog provajdera a s ovima da prekinem saradnju? Da li mogu da podnesem zahtev kod drugih provajdera pa cim bude obezbedjen port da raskinem ugovor s Telekomom ili ce se i tu praviti nesto pametni?

Koristim telekomov paket od 1024 Kb/s. Posto mi je istekla ugovorna obaveza planirao sam da predjem na 256 Kb/s ali se kod njih taj paket ne nalazi u "standardnoj" ponudi. Da li znate kako najefikasnije mogu da izvedem prelazak kod nekog drugog provajdera a s ovima da prekinem saradnju? Da li mogu da podnesem zahtev kod drugih provajdera pa cim bude obezbedjen port da raskinem ugovor s Telekomom ili ce se i tu praviti nesto pametni?

moraš da tražiš imigracioni kod od tvog provajdera, to znači da ti port ostaje otvoren nekoliko dana kad prekineš ugovor kod svog provajdera, uglavnom odeš i razdužiš se kod svog, tražiš da ti otštampaju imigracioni kod i taj papir tog dana odnesneš kod drugog povajdera i za 10 minuta središ sve

samo mislim da moraš da ih mail-om prvo obavestiš i zatražiš kod

Poslednja izmena:
moja iskustva su sledeca:
1.Beotel- prvi provajder kod koga sam bio,s obzirom na nivo znanja o adsl u to vreme,i opste znanje o internetu,sve je radilo ok
2.Verat -polakomio se zbog 100 dinara razlike u ceni i preso kod njih,velika greska,za tih mesec dana jedva da mi je download bio 20 kb/s (paket 512 u to vreme)
3.Eunet- prezadovoljan koristio sam njihov adsl 8 meseci,bez ikakvih problema,a zadnja tri meseca koristio sam paket 2 speed paket za 1999 din(od 18h do ujutru u 8h i vikendom od petka u 18 do ponedeljka u 8h 4095/256,a radnim danima od 8h do 18h 512/64)

4.Telekom -na zalost zbog materijalne situacije,morao sam da predjem kod telekoma i iskoristim vaucer iz blica 1 din tri meseca,radi dobro,nije da ne radi,al jednom dnevno pukne veza na 1/2 minuta i ponovo dodje sama bez moje intervencije,malo iritira kad ostavis jdownloader da skida a kad se vratis imas sta da vidis..pukla veza puko download

Meni ako je za godinu dana pukla veza 5 puta, nije vise..
Telekom je u pitanju/
Jel se iko nada da ce pasti cijene sada.

moraš da tražiš imigracioni kod od tvog provajdera, to znači da ti port ostaje otvoren nekoliko dana kad prekineš ugovor kod svog provajdera, uglavnom odeš i razdužiš se kod svog, tražiš da ti otštampaju imigracioni kod i taj papir tog dana odnesneš kod drugog povajdera i za 10 minuta središ sve

samo mislim da moraš da ih mail-om prvo obavestiš i zatražiš kod

To bi bilo najbolje resenje ukoliko daju imigracioni kod kad se bezi od Telekoma kod nekog drugog provajdera.

jos jedan glas za telekom, mt882 ruter, fast profile, hvata se na g.dmt, prvo razdelnik cukarica gde je u 2ipo godine bilo otprilike toliko i prekida, onda seoba na razdelnik bezanija poslednjih godinu i kusur dana, 4-5 prekida dok nisu sredili nesto na dslam-u i kako su mi se snr i att vratili u normalu konekcija bez prekida, ping uvek dobar s obzirom da igram cs rekreativno.

@mr008 & unamed
gresite kad kazete imigracija jer to znaci doseliti se a ne preseliti, dakle za promenu provajdera izdaju vam MIK tj. migracioni kod ;)

имиграција (л. immigrare доселити се, нл. immigratio), латиницом: imigracija
усељавање, усељење, досељавање, досељење; усељеност; усељеништво, сви усељеници.

миграција (л.migratio), латиницом: migracija
сеоба, сељење; сеоба животиња, нар. птица селица

i vezano za tu temu, svaki provajder je duzan da na zahtev korisnika izda MIK, cak i nema pravo (ako je istekla ugovorna obaveza) da vas uslovljava da imate izmirene sve obaveze da bi vam dao taj papir, ovo pricam jer su mnogi mali provajderi ovo zloupotrebljavali i prakticno ucenjivali korisnike ranije, ne znam kakva je sada situacija ali ukoliko je to i dalje slucaj pretite ratelom i inspekcijom tj. opusteno ih i prijavite jer je to klasican pokusaj prevare, da ne kazem srpska posla.

Poslednja izmena:
@d@FFy
upravu si jeste MIK tj. migracioni kod, sad se setih, ja sam ga dobio bez problema kada sam iz euneta presao na sezampro, a iz euneta sam otisao posto me je nervirala podela korisnika u istim paketima, sto kod sezampro nema, i oseti se razlika

Sorry...not possible.

Mozda je to tvoj subjektivan osecaj.

Istina.
Imao sam problema samo kada je i ostatak grada imao iste.
Inace, mozda je do toga sto je zgrada nova pa su i instalacije i centrala novi.

definitivno eunet - nikad nikakvih problema

definitivno verat, sto si platio to si i dobio! ko neveruje neka se raspita a neka procita i ostale postove sto se ticu verata. jednostavno sam prezadovoljan!

Poslednja izmena:
ja pobeze od njih, pa ako skidas torrente videces da brzina varira, posto eunet daje prioritet onima koji su platili vise u istom paketu

Pa imas uputstvo na benchu kako da podesis torrent klijent tako da ide skroz ok, doduse nisam probao posto sam na njihovom gold paketu ali opet .. koliko para toliko muzike.

i ja sam isto pobegao od euneta jer za istu cenu kod drugih provajdera nemas nikakvog filtriranja torrenta

Pa imas uputstvo na benchu kako da podesis torrent klijent tako da ide skroz ok, doduse nisam probao posto sam na njihovom gold paketu ali opet .. koliko para toliko muzike.

Kakve veze imaju podesavanja ako eunet zavrce i filtrira protok? Tu mu nece pomoci da ima bilo kakva podesavanja od bilo koga nego samo prelazak na taj gold paket ili prelazak kod drugog provajdera gde se to nedesava!

nema to veze sa nikakvim podesavanjem, torrent uvek leti max, a tu je i skidanje sa boxa koje isto ide max, al ako ti oni zvarnu slavinu u odredjenim delovima dana, onda ne ide max, a sto bi placao gold kad kod drugih imas isti taj gold al po obicnim cenama,

pa to i ja hocu da mu kazem da nema to veze sa podesavanjima. ali kada neko nesto procita a nezna o cemu se radi a onda to preporucuje drugome, e pa sledeci put ces morati da citas malo vise posto ovo oko podesavanja mu uopste nece pomoci nego samo prelazak na gold ili kao sto sam napomenuo prelazak kod drugog provajdera a sto je predlog i posta iznad mene!!!

jer ako se oko necega razumem onda su to torrenti!

Poslednja izmena:
ja ti govorim moje iskustvo - na eunetu i kad nisam bio na goldu (cca 1god) torenti su radili sasvim ok ... prim radi 512k torenti su isli oko 40-50k .. kako kad. Sami gold paketi ti garantuju tu brzinu koju si platio ( citaj manja agregacija ) tako da konstantno imas u SVAKO doba dana ono zasta si dao pare. Te price sezam,verat,trtmrtnet slobodno mogu da padnu u vodu jer je kod njih koliko se secam agregacija 1:16 i 1:8 za adsl usere, tako da ta brzina varira. E sad .. to sto zivimo u banana zemlji i sto te uslovljavaju sa tim paketima to je vec druga prica....sto bi braca englezi rekli "same sh*t diferent smell" dok je telekonj iznad provajdera.

Neznam za tebe ali sam bio na sezamu jedno vreme i pobegao od njih glavom bez obzira jer su lopovi poceli da mi seku brzinu na 12 sati, znaci 12 sati imam full protok a 12 sati mi se vuce 25 kb/s, od kao sam presao na verat jl mi verujes da sam za ovih 7-8 meseci koliko sam kod njih morao da zovem podrsku 4-5 puta cisto informacija i jednom oko otvaranja potrova na tp-link-u.

drugih problema nisam imao za svo ovo vreme na veratu sam imao mozda jedno 4-5 iskljucenja i to radi njih jer su oni nesto menjali i namestali, a sto se tice torrentat od kako sam dobio njihov paket na 4096/256 download mi nije bio ispod 420 kb/s upload mi nije ni potreban ali ide tu do 23 kb/s (mada nisam ni tacno gledao koliko ide).

da ali ono sto ti na eunetu garantuju tek sa gold paketima ovde ti je to zagarantovano na obicnim paketima, i nije tacno da su tolike agregacije na ostalim provajderima to je jedino eunetova politika da je stavljao tako ovde ima svako svoj link iz kog vuce! bar ja dosada nisam video pad brzine ni u koje doba dana ili noci...

Nazad
Vrh Dno