Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Gasi se sav saobraćaj, a ko pokuša da te pozove, dobije poruku da broj privremeno nije dozvoljen. Zato se pitam kakva je kod tebe situacija po tom pitanju, tj. da li je stvarno moguće koristiti tu promociju bez aktivnog kredita.
Da bio sam nedostupan, ali posle ponovne aktivacije iz aplikacije sve po starom.
Piše u aplikaciji 26.09 trenutno, ali to je zbog doplate dodatnih 10GB.

Koja prepaid opcija je sada najbolja za koriscenje za stariju osobu kojoj ne treba net,nego samo minuti za razgovore?Keva koristi a1 i do sada je koristila neki mesecni plan,ono uplati 500 kinti i ima valjda 100 minuta ka svima i besplatne minute u a1.Sada vise nema mesecni plan za 500 kinti nego je mislim najeftinija varijanta 700 kinti u a1.Ima mislim 150 minuta ka svima i besplatne minute u a1.
Jel ima neka bolja opcija ili je ovo za sada najbolja prica?
Ne mora a1,moze i kod drugih provajdera ako ima nesto bolje.

Prešao juče na pripejd sa postpejda (mts). Kao znak dobrodošlice dobio paket od 10gb i 300min koji traje 15 dana... Za kasnije cu videti, al kontam da nije jeftino... Svejedno, posle 60 dana se prebacujem u globaltel.

Koja prepaid opcija je sada najbolja za koriscenje za stariju osobu kojoj ne treba net,nego samo minuti za razgovore?Keva koristi a1 i do sada je koristila neki mesecni plan,ono uplati 500 kinti i ima valjda 100 minuta ka svima i besplatne minute u a1.Sada vise nema mesecni plan za 500 kinti nego je mislim najeftinija varijanta 700 kinti u a1.Ima mislim 150 minuta ka svima i besplatne minute u a1.
Zavisi, nisi naveo koliko joj u stvari treba minuta, u Globaltelu imaš 150 min. za 500 din., 250 za 785 ili neograničeno za 999. Imaš i MTS postpaid paket za starije od 65 sa neograničenim minutima i Viberom, moja majka ga koristi jer voli da priča a i ne troši net kad gleda IRIS.

број регистрован 2008. кад је уведена регистрација
Ta registracija nije bila po aktuelnom zakonu, zato se više ne važi.

Da bio sam nedostupan, ali posle ponovne aktivacije iz aplikacije sve po starom.
Odlično onda, hvala na potvrdi!

MTS nudi Plan 100 za 500 dinara (100 minuta ili poruka + 1 GB interneta). Tih 700 što pominješ je Top plan u A1 (200 minuta ili poruka + 3 GB interneta). Jeste A1 tu neznatno skuplji, ali mislim da je mnogo isplativiji kada se uzme sadržaj u obzir. Yettel je osetno skuplji, pa detalje preskačem, a Globaltel ima uzbubljivi pripejd koji bi se mogao uzeti i za 500 dinara (150 minuta ili poruka + 1 GB), ali može i za 335 ako je dovoljno manje sadržaja (50 minuta ili poruka), a prioritet je što manja cena.

Kao znak dobrodošlice dobio paket od 10gb i 300min koji traje 15 dana...
Super. Ima li neki naziv možda? Ranije su imali nazive, pa je bilo pamtljivo šta se dobija. A i reklamirali su.

Имам стару картицу Мобтела, број регистрован 2008. кад је уведена регистрација. Прошле године ми истекне кредит и картица, одем у Јетел, кажу да им донесем ПУК код ??? Па за чега служи регистрација броја, ако не могу да повратим свој број који имам 20 година?
Upravo. Vadili su se na to da brojevi nisu registrovani u skladu sa zakonom, dok je Telekom uredno ostavljao stare registracije kao važeće. Telenor i Yettel su imali praksu da brišu registracije kako bi sprečili prenos broja i tek iz trećeg pokušaja sam uspeo od njih da izvučem broj u Globaltel i to nakon 10 dana čekanja.
Ima li neki naziv možda? Ranije su imali nazive, pa je bilo pamtljivo šta se dobija. A i reklamirali su.
Bonus dobrodošlice koji ide uz regularnu karticu (aka Moj Pripejd).

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na odgovorima.Pa ona je do sada koristila onaj paket sa 100 minuta ka svima plus besplatno u a1 i to joj je bilo dovoljno posto dosta poziva koje zove su vec u a1 i to je placala 500 dinara.
Ali tog paketa vise nema sada u a1.
Znam za tu ponudu za globaltel sa 150 min za 500 dinara ali ne znam hoce li joj to biti dovoljno posto je ona dosta minuta zvala u a1 koji su joj bili besplatni.
Da li mozda ima nekih postpaid paketa za penzionere koji su povoljni i imaju iskljucivo minute za razgovore?Bez interneta jer ona to uopste ne koristi.
Ako nista ne nadje najverovatnije ce ostati na top planu u a1 sa 200 minuta kas vima za 700 dinara.

Da li mozda ima nekih postpaid paketa za penzionere koji su povoljni i imaju iskljucivo minute za razgovore?Bez interneta jer ona to uopste ne koristi.
Nema ništa blizu tih 700. Senior tarifa u MTS-u jedina nema internet (tj. ima ga neograničenog po sitnoj brzini), ali košta 1099 (i tu se valjda primenjuje popust na eRačun, pa može da bude 999), dok bi ekvivalent toga u Globaltelu bio freepaid (za minimalnih 999 dinara sleduje i dosta interneta). Senior tarifa u A1 isto košta, ali opet daje i previše toga iz domena interneta, a pritom minuti nisu neograničeni, ima ih 300. Yettel nema adekvatnu javnu ponudu, a i najbolja skrivena (neograničeni minuti i poruke i mnogo interneta) im je 899 (tj. 799 sa eRačunom) i pritom je komplikacija dobiti je, pa bih rekao da otpada. Kad se sve uzme u obzir, mislim da je Top plan najbolje rešenje u tvom slučaju.

Mozete da se zabavljate ako ste voljni da odete na 60 dana u Globaltel na freepaid, i da se nadate da A1 zadrzi 6 meseci gratis mega plan za prenos u A1 nazad.
Prešao juče na pripejd sa postpejda (mts). Kao znak dobrodošlice dobio paket od 10gb i 300min koji traje 15 dana... Za kasnije cu videti, al kontam da nije jeftino... Svejedno, posle 60 dana se prebacujem u globaltel.
Mozes odmah da se prebacis u Globaltel.

Danas sam uzeo Globaltel eSIM karticu da je isprobam kako funkcioniše. Za sada sve radi kako treba pa i dolazni pozivi, dolazne poruke, čak i VoLTE. :ROFLMAO:
Ako u narednih 15-ak dana ne bude problema prebacujem svoj primarni broj iz A1 mreže kod njih.

VoLTE radi na mt:s pripejd karticama, pa naravno radi i kod njih...

Da ne ispadne samo da kudimo mt:s, danas su me prijatno iznenadili.
U naletu obavezne prepaid registracije, registrovao sam jedan broj za koji sam kasnije shvatio da mi je suvisan.
Sa malim natezanjem, skoro minimalnim, oni su mi broj deaktivirali za kratko vreme. Hvala im, najlakse sam prosao kod njih kad su u pitanju te deaktivacije brojeva.

VoLTE radi na mt:s pripejd karticama, pa naravno radi i kod njih...
Zapravo je tako tek odskora, a pritom je bilo problema, pa su neki morali i da ga isključe, o čemu se može pročitati u temi posvećenoj Globaltelu.

Hvala im, najlakse sam prosao kod njih kad su u pitanju te deaktivacije brojeva.
Valjda će se i ostali uigrati sada kada su svi brojevi registrovani. Svi imaju taj mehanizam, glavni problem je neobaveštenost radnika u poslovnicama.

I to je okej, jedna drugarica je tako uradila sa očevim brojem i posle deset dana prešla u A1. E, sad, pošto su MTS i Globaltel faktički isti, ne znam kako tu gledaju, možda ima nešto interno. U suprotnom je dezinformacija, ni promena vlasnika ne resetuje korisnički staž. Dovoljno je da je broj 60 dana proveo u mreži, pa nebitno kako.

• Like
Reagovanja: uji
Valjda će se i ostali uigrati sada kada su svi brojevi registrovani. Svi imaju taj mehanizam, glavni problem je neobaveštenost radnika u poslovnicama.
Tako je. Ja sam pre obavezne registracije kupovao SIM kartice, znacilo mi je da imam jednokratno 15 GB za 700 dinara. Medjutim, prestao sam nakon obavezne registracije, jer mi zatrpavaju padajuci meni. Oni bi trebalo da se ozbiljno pozabave pitanjem deregistracije/deaktivacije prepaid brojeva, jer mnogima od nas oni su za jednokratnu upotrebu. Ali, mora covek da se ganja sa njima i da preti RATEL-om.
Po ovom pitanju, najlakse se prolazi u A1. Oni imaju opciju deregistracije prepaid broja, dovoljno je da se ode u poslovnicu sa licnom kartom i broj za nekoliko sekundi ostaje bez vlasnika.

Oni bi trebalo da se ozbiljno pozabave pitanjem deregistracije/deaktivacije prepaid brojeva, jer mnogima od nas oni su za jednokratnu upotrebu.
Mnogima bas i nisu, jako mali broj korisnika menja broj uz boju kosulje, da ne preterujemo. Ali da treba da se uvede red kod svih operatera, treba, i to zestoko. Ponasaju se bas kako im je i dozvoljeno, bahato i odnos cena-proizvod im je uzasan. Aktivacija, deaktivacija broja bi trebala da bude rutinska stvar, ako hocu svaki dan da to radim, moje pravo, a ne da se pozivaju na sistemsko gasenje neaktivnog broja posle XY meseci, u nadi da cu da ponovo koristim isti broj u buducnosti, a i tako podizu broj korisnika da bi se pokazali kao 'jaka' mreza.
Bolje bi bilo da prestanu da nam deru kozu, pogotovo u pripejdu, da poprave taj famozni odnos cena/dobijeno i da se otvore kao trziste, da prestanu da se dogovaraju o cenama i da ne uticu na 'drzavu' oko davanja dozvola novim operaterima.

Upravo sam izvrsio dopunu od 200 dinara putem Telenor vaucera. Dopuna vazi 2 meseca, a ne kako na vauceru pise 11 meseci.
Da li mi vredi da se zalim?

Upravo sam izvrsio dopunu od 200 dinara putem Telenor vaucera. Dopuna vazi 2 meseca, a ne kako na vauceru pise 11 meseci.
Da li mi vredi da se zalim?
Ne. Prvog dana otkad je Telenor postao Yettel, rok važenja dopune je skraćen sa 360 na 60 dana. Žalio sam se ja i pojeo vuk magarca.

Imam a1 mega plan, ali on ne podrzava net za Zapadni Balkan.
Interesuje me koja prepaid solucija dolazi u obzir koja nudi bar 1gb neta na 2 nedelje za ZB?

@s5p jedino Yettel pripejd internet dodaci sa dodatnom kvotom za ZB (uz aktivaciju preko aplikacije ide 20% više nacionalnog saobraćaja). Alternativno, možeš da kupiš pripejd internet turistički paket za 1400 uz 3.5GB za ZB pored 50, a svaki naredni put dopuniš 999 dinara, isključiš mobilne podatke i preko aplikacije aktiviraš isti dodatak.

• Like
Reagovanja: s5p
Hmm.
Imam maminu yettel karticu, mozda mogu da je iskoristim.
Kada odem na one prepaid dodatke, ima raznoraznih paketa, minuti, internet, komplet itd.
Nigde ne nalazim da li vazi to i za ZB ?
Jel svi ti gigabajti vaze i za ZB ili su ograniceni?

P.S. da li globaltel nesta nudi?

Kada odem na one prepaid dodatke, ima raznoraznih paketa, minuti, internet, komplet itd.
Nigde ne nalazim da li vazi to i za ZB ?
Jel svi ti gigabajti vaze i za ZB ili su ograniceni?
Dobijaš kvotu za nacionalni i identičnu za ZB. U konkretnom slučaju, 1.2GB za Srbiju i 1GB dodatno. Uplaćivao sam i mogu da ti potvrdim. Jedino kod obnove ne možeš da sabereš sa istim, moraš da dokupiš manji ili veći, ali sabiranje se odnosi i na njih (sa manjom ili većom količinom podataka). Svi važe 30 dana i to je dobro.
P.S. da li globaltel nesta nudi?
Iz 5GB za 30 dana možeš da potrošiš 1GB. To ti se verovatno najviše isplati. Kroz Freepaid već imaš roming kvotu.

• Like
Reagovanja: s5p
Koje su razlike u funkcionisanju mts i Globaltel mreža? Da li je Globaltel nečim degradiran u odnosu na matičnu kompaniju?

Imam a1 mega plan, ali on ne podrzava net za Zapadni Balkan.
Interesuje me koja prepaid solucija dolazi u obzir koja nudi bar 1gb neta na 2 nedelje za ZB?
Ako imaš esim, onda novotel iz BiH, za 5KM tj. 300 din imaš 50 minuta i 3gb na nedelju dana, a onda možeš sam da dodaješ, vrlo su povoljni dodaci:

Istekao juče taj bonus dobrodošlice, nisam aktivirao novi kredit, a internet šljaka?

Verovatno će se odbiti, kad uplatim ili?

Vrh Dno