Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ne, po pravilima ratel-a moraš biti u mreži 60 dana.

• Like
Reagovanja: uji
Imao sam problem sa slanjem sms i VoLTE zbog kineske verzije telefona koji nije imao B20 pa čekam skoro minut da ode poruka. Sve ostalo je radilo.

Neverovatno da u 2025-oj godini moraš da tražiš aktivaciju VoLTE usluge, ne funkcionišu dolazni pozivi, SMS...
"Besplatni mega plan" ipak ima svoju cenu, prilično je neprijatna i voleo bih da je nisam saznao.

Pred novu godinu sam preneo dva broja iz mts-a i jedan vratio iz Yettel-a u A1. VoLTE se automatski aktivirao na Redmi Note 11 i sve 2FA poruke stižu. Izgleda da nema pravila i zavisi kod koga se ko zapati da mu prenese broj, a čuo sam da korisnici moraju operaterima call centra tražiti razgovor sa naprednom korisničkom podrškom da bi rešili ove probleme.

Da se i ja nadovezem. Prvo volte aktiviran na zahtev, nakon toga nisu radili dolazni pozivi sve ostalo funkcionisalo (ukljucujuci i dolazne poruke), par dana resavali, resili, proradili dolazni pozivi ali sada problem sa dolaznim porukama, ne stizu. Znaci manje vise ista situacija. Hteo sam da se prebacim u A1 ali posle ovog testa mislim da cu odustati od poduhvata.
@poglavicas Ali ovde je u pitanju sto operater nije ispunio osnovnu stvar a to je funkcionisanje sms servisa, verovatno moze nekako, pa barem i uz podnosenje zalbe ratelu ali dok oni odgovore verovatno ce prvo isteci ta dva meseca.

Esim probao i u Iphone uredjaju i Honor, nema razlike, ni kada nisu radili dolazni pozivi ni sada kada ne rade dolazne poruke, znaci nesto je do njih ali stvarno pomalo sramotno, ne znam da li drugi operateri imaju ovakvih problema ali ovo je stvarno ispod svakog nivoa. Uz to ovo nije prenos broj, vec novi esim pripejd kupljen preko sajta.

Poslednja izmena:
Da se i ja nadovezem. Prvo volte aktiviran na zahtev, nakon toga nisu radili dolazni pozivi sve ostalo funkcionisalo (ukljucujuci i dolazne poruke), par dana resavali, resili, proradili dolazni pozivi ali sada problem sa dolaznim porukama, ne stizu. Znaci manje vise ista situacija. Hteo sam da se prebacim u A1 ali posle ovog testa mislim da cu odustati od poduhvata.
@poglavicas Ali ovde je u pitanju sto operater nije ispunio osnovnu stvar a to je funkcionisanje sms servisa, verovatno moze nekako, pa barem i uz podnosenje zalbe ratelu ali dok oni odgovore verovatno ce prvo isteci ta dva meseca.

Esim probao i u Iphone uredjaju i Honor, nema razlike, ni kada nisu radili dolazni pozivi ni sada kada ne rade dolazne poruke, znaci nesto je do njih ali stvarno pomalo sramotno, ne znam da li drugi operateri imaju ovakvih problema ali ovo je stvarno ispod svakog nivoa. Uz to ovo nije prenos broj, vec novi esim pripejd kupljen preko sajta.
Poruke ti možda i prorade nakon par dana. Mozes probati zvati banku da kažeš da si promenio operatera

Ma nisam promenio operatera, to je novi pripejd broj. I ne pricam o specifinim porukama od banke ili 2fa kodovima vec o obicnim SMS porukama sa bilo kog drugog broja.

Samo da se upisem i ja. Cim je aktivirana usluga VoLTE, vise ne rade dolazni pozivi i dolazni sms. Koji su oni idioti,boze mili.

Zanimljivo mi je stvarno da se problem pogoršao u odnosu na ranije, kada su postojali problemi samo sa dolaznim pozivima. Pomislio bi čovek da se ide u pozitivnom smeru, da se to više uopšte ne dešava, kad ono, međutim...

Imao sam problem sa slanjem sms i VoLTE zbog kineske verzije telefona koji nije imao B20 pa čekam skoro minut da ode poruka. Sve ostalo je radilo.
Koristim jedan takav fon za surf i kad sam bio u selu, 4G je malo radio, malo ne, uglavnom noću nije, ko da ga neko isključuje!

Verovali ili ne, postoje uglavnom nove, udaljene A1 bazne stanice kod kojih još nije rešeno stalno napajanje strujom te su na privremenom solarnom napajanju, gde verovatno zbog malog kapaciteta baterija i uštede energije A1 noću gasi sve osim B20 LTE carrier-a, a video sam par puta da i da ugase kompletno LTE i ostave samo GSM na baznoj stanici.

Jel proucavao neko dublje pravilnike? Konkretno, obzirom da nema uslugu u A1, br je neupotrebljiv,posle prenosa 21. Da li imam mogucnost da ga prebacim u drugu mrezu ,posle 4 dana u ovoj? Nemoguce da mogu da me ucenjuju a uslugu ne pruzaju. Da mi je to primarni broj,poubijao bi ih sve u Bg.

@DGoran @DžaBuaner "Krajnji korisnik koji je izvršio prenos broja, ne može da ponovo traži prenos istog broja u periodu kraćem od dva meseca od dana kada je izvršen prenos tog broja, osim u slučajevima kada krajnji korisnik nije dobio ugovorenu uslugu sa odgovarajućim kvalitetom." Pravilnik o prenosivosti broja (br. 82/24 u Sluzbenom glasniku) čl.3.

Ja sam podneo reklamaciju da mi ne stize sms, trazili su mi tri broja sa kojih je poslata poruka i malo strpljenja pa cemo videti, nadam se da ce uspeti resiti.

Da su samo poruke pa ajd. Meni ne funkcionisu dolazni pozivi a poruke ne rade uopste. Mogu da pozivam,koristim internet ali osnovnu funciju nemam.

Ja sam podneo reklamaciju da mi ne stize sms, trazili su mi tri broja sa kojih je poslata poruka i malo strpljenja pa cemo videti, nadam se da ce uspeti resiti.
Isto sam učinio i ja, odgovorili su mi da nije do njih i tražili da ponovo pošaljem sve da bi testirali po ne znam koji put.
Odustao sam od ubeđivanja sa njima, voleo bih da reše ali izgleda da od toga nema ništa...

Jutros su tek resili dolazne pozive ali dolazne poruke i dalje ne stizu. Racunam da ce i to resiti jer sam ih toliko isturirao i pretio da se neko valda smilovao da resi.

Zvali su me iz mtsa, pise unkonwn number i ispod mts, kako zna telefon da je mts kad je nepoznat broj... No nude standarno 50 posto popusta na postpaid tarife. Dok A1 kartica za prepaid sada radi dok traje prenos broja. Ali vise nema ništa besplatnog saobraćaja dok se ne izvrsi tehnički prenos...

@Miki919 na A1 ti je trenutno privremeni broj i gasi se, postaje nepostojeći, ako ti noćas prenesu mts broj u A1 na mesto tog privremenog. Da uprostim, privremeni A1 nisi ni morao da pališ sve do konačnog prenosa, odnosno dok ne vidiš da ti je mts kartica ugašena iz mreže. Tek onda po obavljenom prenosu ti aktiviraju besplatan sadržaj (6 meseci Mega plana).

I to se desava...
Na jednom Yettel prepaid broju imam 330 GB koje redovno produzavam mesecnim dodatkom od 300 MB preko njihove aplikacije.
Uplatim kredit za dva meseca i odem na aplikaciju da aktiviriam, kada umesto poruke o uspesnoj aktivaciji na ekranu mi se pojavljuje devojka sa kornetom i pise da je neuspela aktivacija i ja kliknem na Probaj ponovo. Opet ista slika.
Odem da proverim stanje. Na kreditu skoro 0 dinara. Podnesem reklamacije putem Call centra, stigne odgovor da sam u roku od 3 sekunde 2 put aktivirao isti dodatak i odbiju me.
Ne budem lenj pa im na njihovom sajtu, preko forme za reklamacije uputim jos jednu reklamaciju, i oni mene ubedjuju da je moja krivica, a ne njihove aplikacije.
Kad sam pripretio da cu ici dalje, odlucili su mi da mi vrate sredstva za sledeci mesec. Nazalost, sa njima samo tako moze.
Eto, budite pazljivi kada vam se u aplikaciji pojavi devojka sa kornetom sladoleda.

• Adds to story
Reagovanja: uji
Meni prijem SMS-a ne radi 3 nedelje, ne mogu da koristim Visa karticu, ako se izlogujem iz emaila necu moci da se ulogujem. U poslovnici me drkaju sa menjanjem kartice i 3 radnika mi popravljaju telefon.

Pa koja moze biti? ;) Naasa.A1

@djuvecar traži razgovor sa naprednom tehničkom podrškom od operatera call centra.

Nema te opcije.

Ovo sve deluje dosta lose. Nije jasno sta dovodi do lose funkcije sms, poziva, itd.
Da li je uvodjenje volte na neki nacin poremetilo sve ostalo?
Mozda ne bi uopste trebalo aktivirati ili traziti volte posto mozda sve funkcionise i bez toga ili deaktivirati ako je vec aktiviran.
Pa mozda ponovo aktivirati za godinu dana :)

Nazad
Vrh Dno