Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

je li ima na kioscima Globaltel kartica, ili ipak postom da narucim ? hvala

Danas bio u A1 da prebacim broj i sada kada sam dosao kuci vidim da mi nije ostao stari broj koji mi je bio u Yettelu vec novi drugaciji broj iz A1,
Da li je trebalo da mi ostane stari broj i da li mogu da ga povratim?

Danas bio u A1 da prebacim broj i sada kada sam dosao kuci vidim da mi nije ostao stari broj koji mi je bio u Yettelu vec novi drugaciji broj iz A1,
Da li je trebalo da mi ostane stari broj i da li mogu da ga povratim?
U čemu se razlikuje? U prefiksu ili?

Ne kompletno drugi broj to jest dali mi novu karticu sa novim brojem,za koji se nadaju da ce u ponedeljak da im odobre prenos broja iz Yettela i da ce da mi aktiviraju tu novu karticu.

Hm, deluje mi da ti nisi dobro razumeo kako ide prenos broja ili da su nesto sjebali.
Kad odes da podneses zahtev da ti prebace broj oni ti daju njihovu karticu, koju 97 posto ljudi ne koristi dok svoj ne prebaci. Na toj kartici stoji neki Vipov broj koji ti mozes da koristis dok tvoj ne prebace(ali to retko ko radi) i onog dana kad ti odobre zahtev ti ces tu fizicku karticu ubaciti u telefon, a oni ce sistemski kod njih nalepiti tvoj Telenorov broj.
Nije moguce da na toj kartici bude sad odstampan tvoj broj koji se nalazi kod Telenora, nadam se da razumes.

Na tom privremenom broju će ti pregaziti tvojim. Zahtevi za prenos predati do 18h računaju se za taj dan, a posle toga za naredni. Zavisno od toga kad si podneo, čekaš 2 dana (subota je radna, nedelja neradna) i trećeg ti rade prenos Yettel broja na tu karticu što su ti dali u A1.

Rekla mi je da bi trebalo da dobijem poruku da je odobren prenos broja i onda ubacujem njihovu karticu koju mi je danas dala a moju iz Yettela bacam.
Posto ovo nisam nikada radio da pitam da li ja mogu sada da ubacim tu novu karticu u telefon i da na nju prebacim kontakte sa Yettelove kartice dok je nisu "ugasili" ?

Poslednja izmena:
Rekla mi je da bi trebalo da dobijem poruku da je odobren prenos broja i onda ubacujem njihovu karticu koju mi je danas dala a moju iz Yettela bacam.
Posto ovo nisam nikada radio da pitam da li ja mogu sada da ubacim tu novu karticu u telefon i da na nju prebacim kontakte sa Yettelove kartice dok je nisu "ugasili" ?
Ako imas dual sim mozes i da zadrzis bude interesantno da ti iskače stalno samo sos ili koje vec obaveštenje za deaktiviran sim.
Ako ne prodje prenos. Imas godinu dana free sim karticu od A1 sa jednim mesecnim planom. Tako da su ti opcije u limbu neograničene ako zapadnes u svet bezizlaznih situacija 🙂
Ali ako ti odobre prenos moja preporuka za zabavu ti je.
Da ubacis A1 karticu uzmes slobodan dan. I cimas celu noć neki drugi telefon koji ti imaš. I onda cimas sa nekog A1 broja i kad se izvrši prenos odjednom počnes da cimas sa svog broja a ne A1 kao magija postane drugi broj isti sim.
Veruj mi interesantniji je događaj nego Nova godina

Poslednja izmena:
Kad ugase karticu samo izgubis signal, kontakti i poruke ostaju. A brojevi se menjaju i dodeljuju u sistemu tako da to sto pise na plastici nije bitno.
Да ли је некоме после активације бесплатног мега плана стигла порука да је захтев за деактивацију плана прихваћен и да се неће обнављати иако исти захтев није поднет? Мега план је и даље активан и траје до истека а у апликацији стоји поново цена од РСД 1000 и више нема бесплатне промоције.
Zali se, ti si aktivirao besplatni visekratni dodatak koji se automatski obnavlja https://forum.benchmark.rs/threads/...va-problemi-faq-u-1-postu.310821/post-7292342 a oni to deaktivirali i jos slagali da si ti podneo zahtev. Sami su krivi sto su greskom pustili svima, ako ne ispostuju eto posla za Ratel i inspekciju.

Šta mogu da dobijem u A1 ako aktiviram broj na pripejd, koji je bio na postpejd kod njih a nije aktivan već par godina?

Kako misliš nije bio aktivan par godina? U kom stanju je sad broj?

Kod njih je tamo ubeležen da je bio postpejd (znači stanje mirovanja) kad se završila ugovorna obaveza, broj nije prebačen na pripejd i ugovor se nije obnavljao, niti se broj prebacio u drugu mrežu

Mislim da će da nam daju sve manje i manje opcija za akcije na Prepaid da bi nas naterali da predjemo na Postpaid, uskoro ćemo moći samo da uplaćujemo kredit i da nam naplaćuju po minutu i po poruci, kao na početku. 😅

Mislim da će da nam daju sve manje i manje opcija za akcije na Prepaid da bi nas naterali da predjemo na Postpaid, uskoro ćemo moći samo da uplaćujemo kredit i da nam naplaćuju po minutu i po poruci, kao na početku. 😅
Ne verujem... Ako mobilna telefonija bude preskupa, samo će dodatno promovisati viber, wa i slično

Ne verujem... Ako mobilna telefonija bude preskupa, samo će dodatno promovisati viber, wa i slično
Heh dok ne izganjaju operatere i to da blokiraju na mreži. Mislim slobode koje sada imamo. Izmislis neki razlog, virus, kriza, terorizam. I samo ti zabrane za tvoje dobro 🤣. Lako se moze Severna Koreja postati ako se ne pazi 🙂

Šta mogu da dobijem u A1 ako aktiviram broj na pripejd, koji je bio na postpejd kod njih a nije aktivan već par godina? Kod njih je tamo ubeležen da je bio postpejd (znači stanje mirovanja) kad se završila ugovorna obaveza, broj nije prebačen na pripejd i ugovor se nije obnavljao, niti se broj prebacio u drugu mrežu.
Ništa, broj je trajno ugašen. Imao bi pravo da ga u mts-u ponovo izabereš ako je slobodan i budeš na postpejdu na neodređeno minimalno 3 meseca pa tek onda prebaciš drugde.

Malopre se vratio iz A1 poslovnice.
Receno mi je da kampanja za mocni plan traje do kraja meseca, ali postoji velika mogucnost da se produzi jos.
Ja sam danas otvorio i prvi put aktivirao onu poklon karticu sto mts daje, nije istekla, nema kredita, ali moze samo da prima pozive, ne moze da upucuje.
Podneo zahtev preko nje, pa cu videti od ponedeljka dal je prihvaceno, tako mi je prenesla.

Imam jos 2 poklon kartice uz box4 sto sam dobijao, pa cu videti jos jednu da aktiviram na taj nacin i dam je mojima. 😀

Vrh Dno