Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Na kakvo cimanje mislis?
Neogranicen net - ima li ipak nekog ogranicenja/uslovljavanja ili je stvarno NEOnet?
Nova kartica je 500 dinara i sa tim imaš 100GB 3 dana, a ako pustiš dopunu od 500 dinara ili veću produžavaš na 10 dana. S tim što, paziš da ti ne ode kredit i doplatiš još 1500 ili odmah 2000 ako znaš da ćeš da povedeš računa i sa tim kreditom kupiš neograničeno 30 dana. Što se ograničenja tiče ništa ne piše, ni da se zabranjuje tethering odnosno hotspot deljenje ili da primenuju pravilo poštenog korišćenja. Na to sam mislio što mora svaki put da se kupi nova sim kartica (okej, esim postoji, nemam to kod kuće, niti ga Poco F6 ima što ga planiram u budućnosti i isto mi dođe pošto mogu da koristim samo fizičku karticu).

Ja se ponadao da im je to stalni dodatak. Ne razumem ih, koja je logika stalno kupovati kartice. Za isti novac na jednoj kartici to moze biti stalni dodatak. Mozda imaju racunicu da sto vise prodaju kartice.

Nova kartica je 500 dinara i sa tim imaš 100GB 3 dana, a ako pustiš dopunu od 500 dinara ili veću produžavaš na 10 dana. S tim što, paziš da ti ne ode kredit i doplatiš još 1500 ili odmah 2000 ako znaš da ćeš da povedeš računa i sa tim kreditom kupiš neograničeno 30 dana. Što se ograničenja tiče ništa ne piše, ni da se zabranjuje tethering odnosno hotspot deljenje ili da primenuju pravilo poštenog korišćenja. Na to sam mislio što mora svaki put da se kupi nova sim kartica (okej, esim postoji, nemam to kod kuće, niti ga Poco F6 ima što ga planiram u budućnosti i isto mi dođe pošto mogu da koristim samo fizičku karticu).
To je odgovor iz A1 na mts -
200gb net + neo min u mrezi za 30 dana., bez cimanja.

Poceli su da se otvaraju,.tj. da pojacavaju postojece ponude.
Sada bi trebalo i Y. na istu temu da se otvori, bas su se stisli.

• Like
Reagovanja: uji
Danas, sada vec juce, prolazio sam prodavnice A1 i na izlogu video veliku reklamu 50% popusta na kupovinu SIM kartice.
Udjoh da vidim o cemu je rec, oni mi rekose da A1 kartice kod njih kostaju 250 RSD umesto 500 RSD, koliko kostaju na trafikama.
Ja pazarih jednu, iskoristice se.
Rekli su mi akcija traje do kraja meseca (tj. do 31.08.), ali nisu sigurni da li ce je biti i u septembru.
Na A1 sajtu nema informacija o ovoj akciji.
Eto, mozda nekom i zatreba ova informacija.

Pre godinu i nesto dana sam prebacio pripejd broj iz mts-a u yetell. Skoro sam podneo zahtev licno u poslovnici (da se vratim u mts) da prebacim iz yetella u mts, proslo je 7 dana i zovem da vidim sta se desava, kazu mi u mts-u da prenos broja nije odboren i ne znaju zasto i da ce mi javiti. Jel zna neko o cemu se radi , da ne postoji mozda neki rok od 2 godine pre prenosa ?

Pre godinu i nesto dana sam prebacio pripejd broj iz mts-a u yetell. Skoro sam podneo zahtev licno u poslovnici (da se vratim u mts) da prebacim iz yetella u mts, proslo je 7 dana i zovem da vidim sta se desava, kazu mi u mts-u da prenos broja nije odboren i ne znaju zasto i da ce mi javiti. Jel zna neko o cemu se radi , da ne postoji mozda neki rok od 2 godine pre prenosa ?
Da li je broj registrovan? Ako nije, to je razlog zašto nije uspeo prenos. Drugi razlog može da bude ako na kartici nema aktivnog, važećeg kredita.

Ne razumem ih, koja je logika stalno kupovati kartice.
Logika je da oni ni u postpaid ponudi nemaju zaista neograničen net, već svuda ima neke zvezdice, pa čak i na Ultra paketu. Zašto bi prepaid korisnicima omogućili da iz meseca u mesec imaju potpuno neograničen net za 2000 dinara.

Poslednja izmena:
Rok je 2 meseca, nakon dva meseca moraju da ti odobre prenos. Zovi Yettel.

Yettel ti je obrisao registraciju najverovatnije.
Registrovan je broj.Ima kredita.
Ja sam se još jednom registrovao pre prenosa u Globaltel, iako je prethodna registracija takođe obavljena lično. Jedva sam svoj broj izvukao iz Yettel-a.

svasta 🤦‍♂️
dakle da idem ponovo u mts da podnesem zahtev kao neregistrovani korisnik?

Screenshot_2024-09-03-11-57-47-675_com.viber.voip-edit.jpg

Ne,registrujes ga u Yettelu pa tek onda u MTS.

svasta 🤦‍♂️
dakle da idem ponovo u mts da podnesem zahtev kao neregistrovani korisnik?
Odbiće te ponovo pod istim obrazloženjem, čak iako tako podneseš zahtev, bezobrazni su. Registruj se u Yettel-u, ali daj i mts-u PUK kodove i serijski broj kartice.

turisticki paket u yetelu,posle 30 dana uplatio 300din kredita,u meniju 111 imam deo za promociju za dig servise,problem sto ne mogu da povezem mail i broj i tako instaliram app preko koje jedino mogu da aktiviram to....ne znam kako bih aktivirao ponovo 50gb neta kao sto pise na sajtu a ne mogu uopste da pristupim aplikaciji,

Mojoj starijoj komsinici stigla je poruka od mts-a da ce, ukoliko registruje broj i zameni svoju 2G za 4G karticu, kao registracioni bonus dobiti 200 minuta u nacionalnom saobracaju, 500 minuta u mts mrezi, 500 poruka, 2 GB neta i sve to na 10 dana. Ona se registrovala, zamenila karticu i dobila ovaj neoficijalni bonus. Ja sam mislio da ce dobiti 15 GB i net za Viber, ali kod nje su napravili izuzetak.

Koliko se može imati registrovanih pripejd brojeva na jedno ime? I ide li ukupno ili po operateru? U mtsu mi lik rekao samo 3

Generalno ne znam da postoji limit. Ne pise ni u jednom pravilniku.

• Like
Koliko se može imati registrovanih pripejd brojeva na jedno ime? I ide li ukupno ili po operateru? U mtsu mi lik rekao samo 3
Imao sam 4 registrovana broja kod njih pa pošto nije bio lako pamtljiv, zanemario sam ga i ostala su 3. Ne bi trebalo da postoji ograničenje.

Neko je ranije pominjao na forumu (još kad je najavljena obavezna registracija od februara) da je 10 brojeva max pa sam zato pitao zna li se nešto zvanično.
A ovaj u mts-u kad sam išao da registrujem globaltel broj zbog poklona od 20 gb mi reče "maksimalno je 3 registrovana, ne mogu ni da ti prodam više od 3".

• Like
Neko je ranije pominjao na forumu (još kad je najavljena obavezna registracija od februara) da je 10 brojeva max pa sam zato pitao zna li se nešto zvanično.
Jeste, pomenuo sam u kontekstu da Bugari recimo imaju to ograničenje, ali kod nas propisima nisu ograničavali.
A ovaj u mts-u kad sam išao da registrujem globaltel broj zbog poklona od 20 gb mi reče "maksimalno je 3 registrovana, ne mogu ni da ti prodam više od 3".
Možda Globaltelov sistem nije projektovan da primi više od 3 registrovana broja.

Нема директно везе са овим, али се сећам пре пар година да су ми у Теленору рекли да је за физичко лице максимум 5 постпејд бројева.

Jeste, pomenuo sam u kontekstu da Bugari recimo imaju to ograničenje, ali kod nas propisima nisu ograničavali.

Možda Globaltelov sistem nije projektovan da primi više od 3 registrovana broja.
Ja imam u globaltelu 5 brojeva registrovano bez problema.

Svi operateri pozivaju na registraciju do 10. februara 2025. Šta će da se desi sa neregistrovanim brojevima posle tog datuma? Da li će i dalje moći da se dopunjuju i da primaju pozive i poruke?

Svi operateri pozivaju na registraciju do 10. februara 2025. Šta će da se desi sa neregistrovanim brojevima posle tog datuma? Da li će i dalje moći da se dopunjuju i da primaju pozive i poruke?
Prema Zakonu o elektronskim komunikacijama, u Srbiji će registracija pripejd korisnika biti obavezna od 10.02.2025. godine.
Svi postojeći neregistrovani pripejd korisnici takođe treba da se registruju do ovog datuma.

Ako broj ne bude registrovan do 10.02.2025. godine, usluga neće biti dostupna i sav preostali sadržaj se briše.
U narednih 90 dana od tog roka, moći ćeš samo da obavljaš pozive ka hitnim službama ili ka našem kontakt centru.
U tom periodu možeš da nas pozoveš i pokreneš registraciju broja kako bi pripejd usluga nastavila normalno da se koristi.
Od 10.05.2025. godine svi neregistrovani pripaid brojevi će biti deaktivirani.

Ako ima neko ko je odradio registraciju za Yettel online preko aplikacije, molim da mi kaže da li se i dalje dobijaju onih 20gb neta što su spomenuli u poruci koju su mi poslali pre par dana. Pitam jer su u toj poruci samo naveli da ćeš dobiti 20gb ako posetiš prodavnicu i tamo se registruješ, nisu naveli da ćeš ih dobiti ako se registruješ online. I takođe me zanima koliko dugo traju tih 20gb.

Nazad
Vrh Dno