Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

@optical novim pravilnikom za prenos broja je predviđeno potpisivanje kvalifikovanim sertifikatom, ali u prkasi to nije evidentirano. Kada su Norvežani došli, prihvaćena mi je u Telenoru registracija broja mejlom uz sken pasoša dok sam još bio maloletan pa sam istu kasnije preneo na oca da bi zaključio postpaid ugovor, a isti je preregistrovan na mene opet po punoletstvu.

Taj broj se već vodi na mene, nego bih sada prebacivanjem u drugu mrežu da ga ujedno i prevedem na člana porodice.

@optical preregistruj ga bolje u mreži primaoca, da ne bude posle novi vlasnik mora da provede 60 dana u mreži i prenos je odbije. Mada i zavisi gde prelaziš, pošto Yettel to zadovoljstvo i naplaćuje, a ako ne čak i A1.

Da li moguće registrovati pripejd broj online tj. bez odlaska u poslovnicu prilikom promene mreže i ako se ne varam između mtsa i yettela, prvi je povoljniji što se cene minuta i smsa tiče?

Jedan pripejd broj je u a1 i iako sam pokušao da ga držim konstantno na 2G i dalje je vrlo često nedostupan, tako da bih probao pripejd na jednoj od druge dve mreže.
Bolje u Yettel zato sto imaju VoLTE i za prepaid i za postpaid.

Ne igra VoLTE neku ulogu na tom broju, pa nije toliko ni bitan.

@optical preregistruj ga bolje u mreži primaoca, da ne bude posle novi vlasnik mora da provede 60 dana u mreži i prenos je odbije. Mada i zavisi gde prelaziš, pošto Yettel to zadovoljstvo i naplaćuje, a ako ne čak i A1.
Rekoše mi u mtsu da i oni naplaćuju to "ustupanje ugovora" 200din.

Valjda će se babe i dede sa ličnim kartama bez čipa i pasošima nekako već snaći, ali problem je što nema sažetog uputstva na toj strani, osim tog sadržajnog u pdf-u. Mi koji smo otvarali mRačun i iRačun to znamo kako ide, ali mnogima je nepoznanica.

imam jednu prepaid karticu, yettel. nece da mi aktiviraju VoLTE, kazu za prepaid nije usluga dostupna.. kada sam ih jos malo smarao, kazu mozda bi moglo kada bih podneo zahtev u poslovnici. ne znam zasto prave problem oko usluge koja je, koliko sam razumeo, drugima na yettel prepiadu dostupna...?
@Yettel Srbija

Dostupna je odavno.
Pozovi opet drugog operatera koji zna posao. Aktivira se u roku od odmah.

Ja sam pitao jednom bezveze na fb preko poruka da mi aktiviraju i odmah su mi aktivirali, broj na pripejdu uzet pre koju godinu na trafici

Cura i ja planiramo da pređemo u A1 jer je Yettel postao veoma bezobrazan i ne žele ništa povoljnije da ponude za višedecenijske korisnike.

Jedino se još premišljamo da li da to bude postpaid ili prepaid, pošto imaju prilično dobru (jeftinu) ponudu. E sad, zna li neko koliko često se menja ta ponuda prepaid paketa? Ne bih da pređemo na prepaid mesečni plan i za 3 meseca promene u nešto nepovoljnije, jer malo mi je nerealno da neko za 900rsd daje (trenutno) 9GB, 500 minuta i još dodatni protok za određene aplikacije i to bez ugovorne obaveze.

@vidovdanac aktuelna ponuda za prenos broja do kraja godine je 6 meseci od momenta prenosa upola cene na mesečni plan 400 i 600, odnosno moćni ide za 600 umesto 900, tako da se neće sigurno menjati do polovine iduće godine, mada ni ne verujem da će biti promena, pošto sve je počelo od Žabalesku pripejda (popularno zvane Žabe).

Pa jedino ima smisla zbog 5G da menjaju na bolje. Vise MB minuta... Ovo poprilično je već stara ponuda.

@vidovdanac

Za manje od 900 dinara*** ( jos uvek ) postoji pripejd paket 20GB + neograniceni min/sms ;) ;);)
( *** Globaltel i kupovina kredita preko oglasa )
Za prenos broja se dobija bonus 200GB , ali nemojte prenositi brojeve na koje vam stizu OTP SMS poruke.

@vidovdanac

Za manje od 900 dinara*** ( jos uvek ) postoji pripejd paket 20GB + neograniceni min/sms ;) ;);)
( *** Globaltel i kupovina kredita preko oglasa )
Za prenos broja se dobija bonus 200GB , ali nemojte prenositi brojeve na koje vam stizu OTP SMS poruke.

Možeš li da pojasniš kako se dobije taj popust?
Imam već jednu Globaltel karticu koju koristim za roming, ali bih najverovatnije preneo svoj primarni broj.

@vidovdanac čovek sa Limunda uplaćuje duplo više kredita preko reciklomata u odnosu na iznos koji mu se šalje na tekući (ne produžava rok važenja). Pošto van Beograda nema reciklomata, meni je ovo bila ok prilika da za 450 dinara dobijem 900 zbog promo roming dodatka za Grčku i Tursku, odakle trenutno i koristim. Prosledio bih kontakt podatke, ali poneo sam drugi telefon na odmoru.

Da li neko možda ima iskustva sa ovim?
Pojavio mi se neki net za koji nemam pojma odakle mi? Screenshot_2023-08-27-09-47-27-566_com.miui.gallery.png

Delili su neke poklon dodatke, neko je dobijao minute, neko net.

Da li neko možda ima iskustva sa ovim?
Pojavio mi se neki net za koji nemam pojma odakle mi? Pogledajte prilog 402258
Za sad se obnavlja uz svaki plan ako se redovno aktivira. Nije loše. Verovatno testiraju mrezu a za prepaid korisnike u proseku 7-8 GB minimalno mesečno imas. Za 400 dinara ili vise ako imas neki jaci plan. Niie loše u suštini

@radashin Tih 100 GB nama je leglo nedelju pre nego tebi. Trošimo ih, lep poklon sa njihove strane, samo niko ne zna na osnovu čega su ljudima dodeljivali te bonuse.

^Da nisam pročitao ovu poruku, ne bih ni znao da su i meni dali za TikTok. Takođe ga ne koristim.

Prilozi

• Screenshot_20230827_163325_Moj A1~2.jpg
    Screenshot_20230827_163325_Moj A1~2.jpg
    30.4 KB · Pregleda: 38
Da li je neko od vas koji ste korisnici A1 prepaid-a imao problem sa napadnim promoterima? Postoji li neki efikasan način da ih se pošten čovek reši? Recimo da se nazove korisnički centar i da se traži da u bazi pored imena i broja stave neku belešku da ostave korisnika na miru? MTS kolike god džumare da su makar ne zovu nego samo šalju one promo sms-ove koji mogu da se odjave. Ove iz A1 ne možeš da oteraš mokrim krpama. I što je najgore znaju da postanu veoma bezobrazni i agresivni kada odbijete posetu njihovih terenaca.

Ne znam da li ima neke veze sa tim što je broj prenesen iz MTS-a. Ali kad je došlo do toga potpisala sam isključivo zahtev za prenos broja u A1 mrežu, ne i saglasnost da stalno zivkaju i uznemiravaju. Inače, karticu koristi moja stara majka. Da je kod mene davnih dana bi skupljali staklo i zube sa patosa A1 poslovnice u mom gradu a broj bi bio vraćen u mrski MTS.

Da li je neko od vas koji ste korisnici A1 prepaid-a imao problem sa napadnim promoterima? Postoji li neki efikasan način da ih se pošten čovek reši? Recimo da se nazove korisnički centar i da se traži da u bazi pored imena i broja stave neku belešku da ostave korisnika na miru? MTS kolike god džumare da su makar ne zovu nego samo šalju one promo sms-ove koji mogu da se odjave. Ove iz A1 ne možeš da oteraš mokrim krpama. I što je najgore znaju da postanu veoma bezobrazni i agresivni kada odbijete posetu njihovih terenaca.

Ne znam da li ima neke veze sa tim što je broj prenesen iz MTS-a. Ali kad je došlo do toga potpisala sam isključivo zahtev za prenos broja u A1 mrežu, ne i saglasnost da stalno zivkaju i uznemiravaju. Inače, karticu koristi moja stara majka. Da je kod mene davnih dana bi skupljali staklo i zube sa patosa A1 poslovnice u mom gradu a broj bi bio vraćen u mrski MTS.
stavi brojeve na blacklist.Zivkaju i mene pa se ne javljam.Pored 3 postpaid broja.Neo5,Neosurf,Vikend,Ponesi net imam jos 2 ili 3 prepaid broja koja stoje samo sa minimumom uplate ziva i na njih zivaju.Sluze mi za neke 2fa servise.
Pozdrav

Krajem juna sam suprugin i moj postpaid broj preneo u A1 prepaid. Do danas ni nju ni mene nije zvao ni jedan promoter (da ne ureknem). Promocije i obaveštenja daju isključivo SMS-ovima.

@snow381white A1 je prepustio taj deo posla agentima call centra BNT d.o.o. da se predstavljaju kao da su A1 operateri. Stoga, obrati im se na [email protected] radi zabrane obrade podataka o ličnosti i eventualno napomeni da ćeš se požaliti povereniku ukoliko do daljih zloupotreba dođe. Tu se A1 verovatno ogradio opštim uslovima prema trećim stranama, ali pošto ne znam gde i šta tačno u njima navode, pregledaj ih i izguglaj kako to da formulišeš.

Vrh Dno