Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ne znam zašto je A1 najgora mreža? Po čemu su toliko bolji mts i Yettel?

Daleko od savršenog su, ali da li takav postoji u Srbiji?

Ne znam zašto je A1 najgora mreža? Po čemu su toliko bolji mts i Yettel?

Daleko od savršenog su, ali da li takav postoji u Srbiji?
Nema nijednog savrsenog ( i ja imam 5 brojeva na A1 prenetih sa mts-a ), tako da ima razlike (ne znacajne ali ne mogu da se nose sa mts-om) Yettel makar na Fruskoj Gori ima kakav takav signal. I mahom A1 mi u svakom zamrzivacu se gubi ( cas izuzecima ) drugo yettel makar ima 3G na 900 Mhz pa nemas non stop hand overe na 2G i malo losiji kvalitet zvuka.
Mts koji nema 3G 900 mahom nije prelazio toliko na 2G ko A1.
Da ne ulazim u funkcionalnost mreze i ponude, eto do pre 2 godine pola poziva ka A1 su bili nedostupni brojevi ( ili birate nepostojeci broj ) Konacno su to malo sredili.
Da ne ulazim gde mts i yettel imaju duze vreme zvona ( gde mts ima skoro duplo duze vreme trajanja poziva bez prekida ).
A kad vec spominjem ove GB ( oni su sami greskom ih dali ) i sad popravljaju i oduzimaju korisnicima... Posto ocigledno su skontali da im mreza nije bas top Notch ( jer im je dobrano opala brzina od kad su dali te GB )
A za opis usluga bolje da ne ulazim ( ko Seka Persa da im pise ) Ovo, vamo, ono tamo, pola bitnih podataka fali, nema footera i gde ima nisu jasno obelezeni... (Sto opet nije lose sto yettel tipa ima skrivene tekstove iza elemenata na web stranicama koji se preklapaju i pola teksta ne vidis) Tako da nema prednosti u tom departmanu ( ali za istu cenu i istu ponudu da koristis A1 i da budes malo malo negde bez signala ili da hvatas na dve crte se ne isplati ) Trosi i bateriju i zivce.

Da li neko zna zašto ne mogu da dobijem broj u Roamingu? Samo mi automat kaže "molimo vas da dopunite vaš kredit".
A uplatio sam pre dva dana 2000 din i dobio 50 min na 30 dana. Telefon koga pozivam je u Češkoj. Jedino što mi pada na pamet je da je taj broj fiksni, prvi put zovem, pa nisam siguran da li je to broj fiksnog ili mobilnog telefona? Mada mi je čovek koji mi je dao broj rekao da je to broj mobilnog telefona. Kako da proverim da li je broj fiksnog ili mobilnog telefona?
Moj broj je prepaid A1.

Prilozi

• Screenshot_20230914_215448_One UI Home~2.jpg
    Screenshot_20230914_215448_One UI Home~2.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 126
Proveri da li je tvoj telefon na Vodafone mrezi prvo, a onda ako i to ne radi vidi da li je taj broj u Vodafone CZ ili nije, mozda to ima veze

Roming znaci da se ti nalazis van maticne zemlje, van maticne mreze. Meni se cini da ti iz Srbije pokusavas da zoves CZ broj? To nije roming to je medjunarodni poziv.

Moj broj je iz A1 mreže. A taj drugi broj ne znam iz koje je mreže (kako da to proverim)? Da, ja iz Srbije pokušavam da zovem Češku.
Kako nije Roaming? Kad lepo piše na sajtu A1 da može da se zove 40 država, među kojima je i Češka, kad se uplati taj Roming dodatak od 2000 din.
Malo pre me je nazvao taj broj koga sam ja bezuspešno zvao, i pričali smo(a ta osoba nema moj broj. Kako je osoba znala koji broj zove kad je nisam mogao dobiti)? I taj broj je mobilni broj, nisam pitao sa koje je mreže. Sutra ćemo ponovo razgovarati, pa ću pitati i naravno opet ću pokušati da zovem.

Roming je kad si ti van svoje zemlje. Ne znaci da iz Srbije mozes da zoves tih 40 zemalja, nego da ako si u nekoj od tih 40 zemalja mozes da zoves.

Moj broj je iz A1 mreže. A taj drugi broj ne znam iz koje je mreže (kako da to proverim)? Da, ja iz Srbije pokušavam da zovem Češku.
Kako nije Roaming? Kad lepo piše na sajtu A1 da može da se zove 40 država, među kojima je i Češka, kad se uplati taj Roming dodatak od 2000 din.
Malo pre me je nazvao taj broj koga sam ja bezuspešno zvao, i pričali smo(a ta osoba nema moj broj. Kako je osoba znala koji broj zove kad je nisam mogao dobiti)? I taj broj je mobilni broj, nisam pitao sa koje je mreže. Sutra ćemo ponovo razgovarati, pa ću pitati i naravno opet ću pokušati da zovem.
E sad ako si uplatio dodatak neki za roaming idi do granice koja ti je najbliza i povezi se na roaming partnera i onda možeš zvati Češku na taj broj...
Ovo što ti pokusavas je međunarodni poziv. I zašto ne koristiš neki viber ili slično? A iskreno ne znam da li imas i na jednoj mreži međunarodne tarifne dodatke.

Evo iz A1 prete ponovo da ce nam obustaviti poklon GB ako ne aktiviramo plan 600.
Bas su postali jadni... Nemam reči...
Ne znam kako su te obaveštavali, porukom ili pozivom, mene nisu. Meni je u ponoć ukinut taj poklon od 100 GB. Ostalo mi je nekih 65 GB, sad proverio i više ih nema na stanju. Poklon je trajao 3 meseca, od juna. Nisu trebali ni da nas navlače ni da nam dodeljuju. Aktivan mi je Mesečni plan 400. Meni su samo u junu poslali poruku da je uslov korišćenja tog poklona Mesečni od 600, koji nikad nisam koristio. Ne znam šta da mislim o svemu tome.

Ma to su hteli da testiraju mrežu. Verovatno su to uradili. I onda da eto ponude jos jednom da predjes na plan 600. Ali realizacija je jadna. Da su dali makar par dana . Ili kad istekne trebutni plan... Ili da može i uz moćni plan. Mora taj od 600... I ništa drugo. Ma ko ih šiša. Treba videti ako može u mtsu na globaltel da se prenese. To je onda posao. Odradis sve na licu mesta... I A1 poceo da zeza. Mislim kad su dali tako bzv. Mogli su i ostaviti (ali mislim da im je mreža krenula pucati) padati brzina...

Dripci. Meni aktivan plan 400. Nisam ni provalio 2 meseca da imam tih 100gb. Sada, kada sam provalio, pitam ih iz Grčke, kao ne treba mi desetak dana domaći plan 400, da li mora da ostane automatska obnova da ne bih izgubio taj poklon? Kaže lik - mora! Ja ostavim aktivnu automatsku obnovu plana 400, on se obnovi. Jutros vidim - nema poklona! Pitam ih - oni kažu, pa morali ste da aktivirate plan 600!
Ma, jedite ovna, stvarno niste normalni 🤔🤮

Poslednja izmena:
Да ли овај 1ГБ у роамингу важи и за ЦГ или за тамо мора да се купи њихов Монтенегро роаминг додатак?

Prilozi

• IMG_5397.jpeg
    IMG_5397.jpeg
    605.4 KB · Pregleda: 86
Da vazi samo ga aktiviraj posle ponoci negde. I moras da imas neta da bi mogao u aplikaciji da ga aktiviras... Malo glupavo da roaming paket ( pa makar i poklon moras iz aplikacije da aktiviras ) ali sta je tu je. I imas taj dan 1GB i vazi ne samo u CG imas listu 40 zemalja ( znaci ako ides i do Hrvatske jedan dan na primer ) mozes da se postapas sa time.

Ljudi, imam pitanje u vezi Yettel Prepaid Transit Package. Da li dodatak 100GB, 12000 dinara kredita i 500mb za EU ili roming ima rok trajanja kao na Yettel Pripejdu i Pripejd Plus? Npr. Kupiš karticu običnu Yettel ili Plus verziju i taj dodatak 5x ili 15x traje do 30.11.2023. i posle ga ukidaju. Da li dodatak iz Transita Package ima rok trajanja kao običan prepaid?

Ljudi, imam pitanje u vezi Yettel Prepaid Transit Package. Da li dodatak 100GB, 12000 dinara kredita i 500mb za EU ili roming ima rok trajanja kao na Yettel Pripejdu i Pripejd Plus? Npr. Kupiš karticu običnu Yettel ili Plus verziju i taj dodatak 5x ili 15x traje do 30.11.2023. i posle ga ukidaju. Da li dodatak iz Transita Package ima rok trajanja kao običan prepaid?
ovo i mene zanima valjalo bi ko kupi da napravi nalog na moj yettel i nek stavi neki bzv pass da slikam moguce dodatke da znaju ljudi sta ima na tom broju kad vec info nema na sajtu.

To im je standardna ponuda koju obnavljaju svaka 3 mes., to jest na svaka 3 mes. pomeraju datum.

Što se tiče ovih kartica 100GB 1.200 din, gde se kupuju i da li je taj net neograničen na 2mbs kada se potroši a vrem.period nije istekao?

Nisam uspeo da na sajtu mts-a nadjem cenovnik za prepaid.
Zanima me koliko kosta (sa prepaid mts broja) minut ka mobilnim mtel mrezama u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i da li ide uspostava veze.

Baš su poslali nedavno sms:

mts-roming.png

Успостава је 11,9 а остало као што @lale87 рече

Kako se ono isključuju ove dosadne promocije koje šalje mts preko sms poruka?

Да ли смс одговор овом МТС броју скида кредит?

Prilozi

• IMG_5538.jpeg
    IMG_5538.jpeg
    352.7 KB · Pregleda: 68
Da li se u A1 naplaćuje preusmeravanje poziva sa prepaid broja? Za Yettel i MTS sam našao da sam našao da se naplaćuje po osnovnoj tarifi. Za Globaltel isto nisam našao.

Mts i Globaltel ili po tarifi ili iz plana/dodatka

A1 bi trebalo isto tako

Yettel - bez obzira na plan/dodatak naplaćuje se po tarifi, što znači najnepovoljnija opcija, to se odnosi i na preusmeravanje na brojeve koji su u mreži

Nazad
Vrh Dno