Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Da li je neko probao onih 10110mb za MB za Net za chat iz mesečnog plana?
Pošto sam potrošio redovnih 1gb, reko da probam i tih 10gb, kad ono neće da se konektuje, samo mi ispiše prijavite se na A1 mrežu.
Probao samo WhatsApp i Viber, ostalo(društvene mreže) ne koristim.
Dopisivao(preko WiFi-ja) se sa korisničkom podrškom, i oni kao resetovali mrežna podešavanja, rekli da restartujem telefon(S22 Ultra), ali neće i dalje da "rade" tih 10110mb.

Prilozi

• Screenshot_20230829_104749_Moj A1~2.jpg
    Screenshot_20230829_104749_Moj A1~2.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 68
Pošto sam potrošio redovnih 1gb, reko da probam i tih 10gb, kad ono neće da se konektuje, samo mi ispiše prijavite se na A1 mrežu.
Dopisivao(preko WiFi-ja) se sa korisničkom podrškom, i oni kao resetovali mrežna podešavanja, rekli da restartujem telefon(S22 Ultra), ali neće i dalje da "rade" tih 10110mb.
Gasi na telefonu sve sto ima veze sa data savingom, proxy ili bilo koje podesavanje koje moze da menja saobraćaj. Inace potrošio si 130 MB neta za chat. Tako da si za nešto bio upotrebio u medju vremenu.
Inace normalno je da pise da se ulogujes na mrežu to ti nudi opcije za običan net. Nema veze sa Viberom i ostalim....

Kako da se ulogujem?
Jedino što imam je dns.adguard.som, nikakvih proksija ili bilo šta drugo što štedi saobraćaj.

Imam ih u Intarifi i rade tako što Messenger i WhatsApp služe isključivo za dopisivanje, a Viber može audio/video poziv. Facebook troši regularne megabajte za slike ako se ne varam, ali za video sam siguran da ne može iz dodatka.

Ja ne znam ni kada sam dobio to, tek danas sam slučajno video 🤷
Dobio si 20. juna i to vazi ravno godinu dana. Ne znam kako je kod ostalih, ali na mom broju nije bilo uslovljeno obnavljanje Mesecnih planova da bi se koristila ova promocija. Probao sam 2 sata da budem bez Mesecnog plana i sadrzaj se nije obrisao. Uglavnom, svi su dobili te poklone 14. juna.

Dobio si 20. juna i to vazi ravno godinu dana. Ne znam kako je kod ostalih, ali na mom broju nije bilo uslovljeno obnavljanje Mesecnih planova da bi se koristila ova promocija. Probao sam 2 sata da budem bez Mesecnog plana i sadrzaj se nije obrisao. Uglavnom, svi su dobili te poklone 14. juna.
Kod mene su napisali da ako aktiviram plan 600 i nastavim da obnavljam. Doduše ja sam koristio 400 i bez aktivacije plana 600 sam dobio u to vreme i nastavio isti da obnavljam. Tako da mozda je bila fora. Ali nisam prekidao svakako koristim plan 400. Da ne rizikujem sa gasenjem plana... Tako da je mozda marketinška fora vise nego sto je implementirano kao uslov...

Znači, ja sam prevideo neki sms, ili mejl obaveštenja verovatno...

Kod mene su napisali da ako aktiviram plan 600 i nastavim da obnavljam. Doduše ja sam koristio 400 i bez aktivacije plana 600 sam dobio u to vreme i nastavio isti da obnavljam. Tako da mozda je bila fora. Ali nisam prekidao svakako koristim plan 400. Da ne rizikujem sa gasenjem plana... Tako da je mozda marketinška fora vise nego sto je implementirano kao uslov...
Dan pre dobijanja bonusa od 100 GB i meni je stigla identicna poruka koju sam ignorisao. Nismo im ispunili uslov da koristimo Mesecni od 600 RSD... LOL...
Ja sam uvek imao problema sa tim Netom za chat. Prvo trosi od onih 1 GB, a kad dodje red na saobracaj iz Net chat- nece nista.
I tako sve do juna kada su nam dodelili 100 GB. Od tada mi uredno skida megabajte iz Neta za Chat kad koristim Viber video pozive.
Sada mi se desava da da mi ostane oko 3GB iz tog dodatka, a nekada mi se Viber video poziv skida od onih 100 GB (ali to je retkost).
Iz svega proizilazi da kod A1 nema pravila.

Poslednja izmena:
Imam stari mts broj koji je u prepaid-u. Redovno ga oživljavam dopunom. Apsolutno ga ne koristim, već par godina. Osim dopune i povremenog uključivanja aparata ne služi ničemu. Zašto to radim - duga priča.
E sada, jutros ga dopunim sa 200din sa postaid broja i redovno dobijem poruku da je broj dopunjen sa tim iznosom, ali ne lezi vraže, piše stanje 88.64 din. Gde se denulo resto? Da mi nije uključen neki servis koji mi je automatski skinuo sredstva čim su se pojavile neke pare? Kako da proverim? Ili mora da se nazove sveznajući call centar?

Ako ti je internet upaljen moguće da je povukao kredit

Ma jok, a i bilo bi evidentirano u potrošnji
Pa listing obično treba da prodje neko vreme da se pojavi, ja imam MTS pripejd u telefonu i sa njega samo pozivam i šaljem sms jer je internet užasno skup, a imam drugu karticu za net. Dešavalo mi se da kad se telefon prvi put inicijalizuje da mi povuče sav kredit jer odmah upali mobilni internet

Pretpostavljam da pričaš o mts mesečnom planu? Da li se prvo troše minuti ka svima kad zoveš mts broj ili ide paralelno, u smislu ako zoveš samo mts brojeve, npr. 28. dana ti ostane 200 min ka drugim mrežama?
I da li ne skida net prilikom gledanja Iris Go, kao u postpejd varijanti?

Pretpostavljam da pričaš o mts mesečnom planu? Da li se prvo troše minuti ka svima kad zoveš mts broj ili ide paralelno, u smislu ako zoveš samo mts brojeve, npr. 28. dana ti ostane 200 min ka drugim mrežama?
I da li ne skida net prilikom gledanja Iris Go, kao u postpejd varijanti?
Ma za A1 i 100 GB gratis. Na mtsu se trosi prvo minuti za sve. Pa onda imas da placas za sve ostale a za mts je besplatno. Za A1 imaš neograničene minute unutar mreže. I za sve ostale mreze u zavisnosti od plana paralelno se troše.

Izgleda da je A1 opet nasumice počeo da daruje korisnike. Evo, mom rođaku, čiji prepaid broj pratim preko aplikacije, juče je dodeljeno 5000 min/SMS koji važe godinu dana. Broj nije registrovan, ima aktiviran Mesečni plan 400 i broj koristi par godina. Evo i slike:

Prilozi

• IMG_20230907_023428_858.jpg
    IMG_20230907_023428_858.jpg
    34.2 KB · Pregleda: 46
Evo iz A1 prete ponovo da ce nam obustaviti poklon GB ako ne aktiviramo plan 600.
Bas su postali jadni... Nemam reči...

Što su jadni? Sasvim realno razmišljanje sa njihove strane. Nisu oni tu da budu donatori, već da zarade neke novce. Ako nema zarade, zašto bi davali išta za džabe?

Što su jadni? Sasvim realno razmišljanje sa njihove strane. Nisu oni tu da budu donatori, već da zarade neke novce. Ako nema zarade, zašto bi davali išta za džabe?
Iz vise razloga. Najgora im je mreža. Jedino prepaid im valja. Na najgoru mrežu i postpaid. Ne znam ko bi se odlučio a da nije jeftinije. Drugo mogli su dati neki sistem. I za dodelu i za produženje. Tipa datum da bude kad istice trenutni mesečni paket. A ne na samom početku da me obaveste.
Nisu oni mts da se mogu provlačiti sa ovakvim glupostima...

Vrh Dno