Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ja sam otišao (posle 18 godina!) iz Telenora pripejd zato što je svaki broj imao drugačiju ponudu i naravno, kao redovan korisnik, imao sam najnepovoljniju ponudu. U mts je bila slična situacija, a nema ni 4G (pre 2 g.). A1 ima ponudu istu prema svima, što je OK, i koliko vidim globaltel. Drugačije rečeno telenor i mts se ponašaju "alavo" tj. što više trošiš, više hoće da uzmu.
Nemam to iskustvo sa telenorom ali kao sto sam vec gore napisao drugi kazu da imaju.
Mts mi je stavio najmanju ponudu oko 3xx i nesto d i nisu bas u normali. A1 sam napustio jer uzalud njihova dobra ponuda ocajne usluge imaju i ocajan odnos politiku prema korisnicima.
Globaltel uzeo u utorak zasad zadovoljan. Net je dobar, ostalo onako, ali nije za primarni broj.
Najzadovoljniji sam telenorom sveukupno mada cini mi se polako i oni gube konce.

Ne znam da li se ovo samo meni desava, tek VIP je skratio vazenje mesecnog plana za jedan dan. Mesecni plan mi istice 2.1. i do sada je uvek vazilo do poslednjeg dana u ponoc. Od jutros ode citav kredit, a minuti, internet i sve ostalo obrisano. Da li se ovo jos nekom desilo?

Svejedno ti je, nepotrošen sadržaj se više ne prenosi (od pre mesec dana). Jedino to za taj jedan dan da ih cimaš, ali mislim da je slaba vajda.

Svejedno ti je, nepotrošen sadržaj se više ne prenosi (od pre mesec dana). Jedino to za taj jedan dan da ih cimaš, ali mislim da je slaba vajda.
Nisam ni planirao da ih cimam u vezi toga. Samo kazem da su poceli da zakidaju i za dan. Vise covek ne zna da li to vazi pre ponoci ili nakon ponoci tog dana. Ranije se to odnosilo do poslednjeg dana u 23:59

BTW U aplikaciji mi je stajalo da Mesecni plan nije deaktiviran, a na stanju nije bilo cak ni neogranicenih minuta u VIP-u, taman i da je sav nacionalni saobracaj nekim cudom potrosen.

Ne znam da li se ovo samo meni desava, tek VIP je skratio vazenje mesecnog plana za jedan dan. Mesecni plan mi istice 2.1. i do sada je uvek vazilo do poslednjeg dana u ponoc. Od jutros ode citav kredit, a minuti, internet i sve ostalo obrisano. Da li se ovo jos nekom desilo?
Izmenili su,sada ne traje poslednjeg dana do ponoći već do vremena aktivacije.Pretposlednjeg dana šalju SMS sa tačnim satom,minutom i sekundom isteka plana tako da moraš voditi računa o tome.Na aplikaciji nema prikaza tačne satnice pa možes da se prevariš ali na *123# kodu u opciji stanje kredita dobićes SMS-om sve ove informacije.

Nema šta da se vodi računa, obezbediš da imaš dovoljno kredita za tvoj plan, sistem ga automatski reaktivira. Dal je to u 8:26, ili u 23:50h totalno je nebitno.

Naravno, ovo važi za one koji ne žele obnovu ili nemaju dovoljno kredita.

Izmenili su,sada ne traje poslednjeg dana do ponoći već do vremena aktivacije.Pretposlednjeg dana šalju SMS sa tačnim satom,minutom i sekundom isteka plana tako da moraš voditi računa o tome.Na aplikaciji nema prikaza tačne satnice pa možes da se prevariš ali na *123# kodu u opciji stanje kredita dobićes SMS-om sve ove informacije.
Ne znam sta je bilo problem. Meni je preko koda *123# stizala poruka, na njoj je bio datum, ali ne i sat isteka. Da je bilo naglaseno, ja bih se pre 31. decembra dopunio. Meni ta poruka o isticanju u sat i minut nije stigla. Kako god, nista strasno, samo htedoh da upozorim i druge drugare na forumu sta se moze desiti.
Tebi hvala na korisnom odgovoru.

PS Ovo sa istekom u sat i minut kao da su prepisali od Globaltela.

Da li jos uvek radi internet na mts prepaid sim kartici u mtel mreži? Sa običnim dodacima?

Koliko sam video izgleda da sve radi normalno izuzev minuta ka mts mreži.

Da li ko sad kupi novu Telenor pripejd karticu ima probni period mesec dana HBO GO i Deezer?

Ima sve aplikacije bilo obične ili premijum mesec dana kao i tri meseca za odabrane dve besplatno,te dve ne mogu biti premijum.

Da li ovaj Kombo miks 100 od 500 dinara za mesec dana, važe tih 100 minuta ka svim mrežama ili samo ka MTS mreži? I da li je to 100 minuta+100 poruka ili je samo 100 pa od toga skida i za minute i za poruke?

@Sunshine4747 Moj mts kaže ukupno 100 (50 ili 200); dakle, kao u A1 što su 100 odn. 200 jedinica (minut ili sms) ka svima.

Prilozi

• Screenshot_2022-01-14-23-17-03-413_rs.mts.jpg
    Screenshot_2022-01-14-23-17-03-413_rs.mts.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 36
Za 500din daju samo 100min/sms za 30 dana. Pa ko će pored A1 ponude ovo uzeti?

• Like
Reagovanja: uji
Bas ce se potresti zbog toga....

Baš je jadno ovo što su u vipu ukinuli prenošenje i to malo mizerije od saobraćaja, godinama i godinama se samo gleda da se očerupaju oni koji malo troše i da se nateraju da plaćaju više i češće. Mislim sve provajdere, pripejd, dopune, važenje kredita, šta se za isti dobija itd, kao neka "konkurencija" a sve isto. Recimo sad ću verovatno da pređem u globaltel zbog prenošenja,da mogu da raspolažem s tom crkavicom koju sam pošteno (pre)platio tu šačicu minuta i 1gb, kad ja želim i kad mi zaista treba. Ali i to je u pravcu sve manje i manje, tamo se dobija samo 50 minuta vidim. a onda će i oni u nekom momentu da ukinu prenošenje itd. Na kraju ćemo u doba gigabitne optike doći do naplate interneta po svakom kilobajtu i minuta razgovora ko da su se gsm telefonija i gprs juče pojavili pa je to cutting edge tehnologija...

Koristite li taj globaltel, kakav je? Mrežu koriste od vipa dakle pokrivenost i signal, internet rade isto??

Nemoj u globaltel. Nedostupan sam vise nego sto sam dostupan. Cekam da prodju 3 mes pa da prebacim broj.

Ja nisam imao takvih problema. Kupi SIM karticu za test. Internet radi kao kod A1, pozivi rade, SMS nekad, ali samo nekad kasni.

Ima malo problema sa OTP SMS porukama sa nekih servisa. Ne koristim baš aktivno osim interneta, on radi isto ko A1.

Zdravo
Mala pomoć..imam neku prepaid Telenor karticu ali je broj 0677. E sad imam problem da aktiviram i aplikaciju Moj Telenor ( broj nije validan), i Viber i Whatsupp ( ne može da primi aktivacioni kod). Telefon prima i šalje pozive...
Svaki savet dobrodošao...unapred hvala

0677 je globaltel🤔

Znam...al je ova Telenor. Na kartici je telenor logo, telenor poruke za konfiguraciju, kad sam uplatio kredit stigla poruka od telenora...
Pojma nemam kako da je provalim

може бити 0677 ако је број пренет из глобалтела у теленор, али онда на сим картици не би био теленор лого..? у статус бару на телефону, за назив мреже пише теленор? најбоље позови теленор па провери

Sve je telenor...status bar telenor, naziv mreže telenor, korisnik telenor mreže trenutno nije dostupan...
Pojma nemam..

067 je numeracija telenora u Crnoj gori?

Zdravo
Mala pomoć..imam neku prepaid Telenor karticu ali je broj 0677. E sad imam problem da aktiviram i aplikaciju Moj Telenor ( broj nije validan), i Viber i Whatsupp ( ne može da primi aktivacioni kod). Telefon prima i šalje pozive...
Svaki savet dobrodošao...unapred hvala
Хајде да кренемо редом... :)

Одакле ти та картица? Да ли је неко користио пре тебе или си је ти купио нову?

Да ли је то број који је пренет из Глобалтел мреже?

Како си извршио допуну кредита? На трафици, само си издиктирао број и рекао да је Теленор мрежа?

Да ли ти ради још нешто на тој картици, осим позива? Интернет, СМС..?

Можеш нормално да позовеш тај број са другог телефона, само бирањем 0677... или +381677.. или..? Можеш нормално да позовеш други број..и како изгледа идентификација на другом броју?
може бити 0677 ако је број пренет из глобалтела у теленор, али онда на сим картици не би био теленор лого..? у статус бару на телефону, за назив мреже пише теленор? најбоље позови теленор па провери
Пардон. Био би теленор лого на СИМ картици, иако је број пренет из глобалтела, јер би од теленора добио њихов СИМ а број би остао из глобалтел нумерације.
Позови теленор кориснички и реци да си пренео број из глобалтела, питај како да активираш МојТеленор апликацију

Poslednja izmena:
Ako je broj prenet u Telenor naravno da će na kartici biti Telenor logo.

Broj je prenet, sigurno iz Globalneta ali nije korišćen.
Dopuna je uplaćena preko Moj Telenor aplikacije sa drugog broja.
Na telefonu sem poziva, radi i sms i internet.
Ovaj broj pozivam sasvim normalno sa drugog broja pozivom 0677...
Sa ovog broja mogu da zovem i na drugom telefonu izlazi identifikacija 0677..
🙂
Sutra ću do Telenora...ako treba i da registrujem ovaj broj na moje ime..možda je to neophodno da broj postane vidljiv u aplikaciji Moj Telenor

Vrh Dno