Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Pa ni kod nas se ne isplati korišćenje kredita bez nekog paketa...jedino što su ovde paketi lošiji...

Uh jaki su sa cenama. To sto traze registraciju za prepaid ne vidim prob oba broja su mi registrovana.
Telenor imam broj vise godina, i imam dodatak Totalno sve -50% za 100 din, 125min za sve, 5000min u mrezi, 1000sms, 1GB i 10x dodatak vise za 120din gde su 2GB i 1200rsd.
Mts me je zeznuo jer sam izgleda bas dosta uplacivao pa mi je Mix skocio na min 320rsd. Tako da malo cu se skinuti sa tog broja ako moze da se koriguje ponuda na manju.
Nije prob u pretplati i racunima mada nema neke pogodnosti narocite, nije u kesu, fazon je u principu vise jer ono sto rade kompanije u Srbiji trenutno je naucna fantastika u losem smislu nazalost. Mnogi se zale na racune koji nisu u skladu sa potrosnjom, izmisljenim naknadnim dugovanjima, kamatama, itd. A i ono sto mi trenutno nudi prepaid broj telenora je vise puta jeftinije od prosecnog postpaid. Prakticno za 500rsd mesecno imam na raspolaganju saobracaj koji nude za min 2000rsd na postpaid.

Da li se minuti van mreže i u mreži troše paralelno, ili prvo ide potrošnja minuta "za sve"?

Za ovo bih naravno odmah dao 10€. Prakticno si namiren i vise nego sto je potrebno. No da ne spamujem temu, nadam se da od tog prepaid nece praviti neku sprdnju i ukidati ga jer mislim da nema potrebe treba imati pravo izbora. No u Srbistanu smo.

@lale87 Idu paralelno. Posebno za sve mreze posebno Telenor. Ali je broj veoma dugo u Telenoru, redovno koriscen i dopunjavan. Kazu mi oni koji su skoro kupili broj Telenora da nemaju tako povoljne opcije.

Za ovo bih naravno odmah dao 10€. Prakticno si namiren i vise nego sto je potrebno. No da ne spamujem temu, nadam se da od tog prepaid nece praviti neku sprdnju i ukidati ga jer mislim da nema potrebe treba imati pravo izbora. No u Srbistanu smo.

@lale87 Idu paralelno. Posebno za sve mreze posebno Telenor. Ali je broj veoma dugo u Telenoru, redovno koriscen i dopunjavan. Kazu mi oni koji su skoro kupili broj Telenora da nemaju tako povoljne opcije.
Velika razlika stari i novi brojevi,
ovo nov broj i stari broj jos od Karica

Prilozi

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    82.7 KB · Pregleda: 162
  • Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    96 KB · Pregleda: 120
Velika razlika stari i novi brojevi,
ovo nov broj i stari broj jos od Karica
Da, itekako. Nadam se da ce tako i ostati. Ove opcije mi odgovaraju. Nisam primetio da sa vremenom ako vise trosim tj uplacujem skace i cena dodataka. Drugi se zale meni stoji ovo.
Ima i druga stvar, ocekuje se rebrending Telenora u Martu pa cemo videti. Svakako i da malo promene nije neka bitna stvar. Bitno je da ne krenu politikom Mts ili A1.

Da, itekako. Nadam se da ce tako i ostati. Ove opcije mi odgovaraju. Nisam primetio da sa vremenom ako vise trosim tj uplacujem skace i cena dodataka. Drugi se zale meni stoji ovo.
Ima i druga stvar, ocekuje se rebrending Telenora u Martu pa cemo videti. Svakako i da malo promene nije neka bitna stvar. Bitno je da ne krenu politikom Mts ili A1.
Cerkica do pre par meseca koristila godinama staru 062 i nikad nisu promenili tarifu sad je na postpaid GoData+

Prilozi

• Screenshot_13.png
    Screenshot_13.png
    68.4 KB · Pregleda: 125
Ja kontam da prenesem broj u globaltel.Freepaid od 900-1000din mi taman odgovara.Pa nek kradu tarifne dodatke i menjaju na kvarnjaka koliko hoce.

Kad smo kod Globaltela, mada mi se ta prica ne dopada zbog basiste, kako ide to sve? Normalna sim kartica koja se stavi u telefon, kao i ostale jel da? I kako se dopuna vrsi, na trafikama? Izvinjavam se sto pitam nikada se nisam previse interesovao, bas zbog basiste.

Kad smo kod Globaltela, mada mi se ta prica ne dopada zbog basiste, kako ide to sve? Normalna sim kartica koja se stavi u telefon, kao i ostale jel da? I kako se dopuna vrsi, na trafikama? Izvinjavam se sto pitam nikada se nisam previse interesovao, bas zbog basiste.
Ja imam moja familija isto ima globaltel, ali kao drugi broj , nama ehtra ima tv. aplikacija za preko a dopuna moze kako hoces ,trafika ,bankovna kartica
moja preporuka kupiti karticu na trafiku pa probati da ne bude kuku lele

Kod basiste stvari funkcionišu na sledeći način:
Kartica je ista kao i kod drugih operatera, imaš varijantu fizička sim kartica ili eSIM ako ti je potrebno.
Kredit dopunjuješ ili na trafici ili platnom karticom.
Paketi su od 300 dinara do 1300dinara mesečno.
Sav nepotrošeni saobraćaj se prenosi neograničeno dok god redovno obnavljaš pakete sa tim tipom saobraćaja.
Nema posebnog saobraćaja za aplikacije. Kolko imaš interneta, tolko imaš za sve.
Automatska obnova PRENOSI nepotrošeni sadržaj.
Postoji (bar zvanično) limit na potrošnju interneta u toku meseca na 40GB po SIM kartici (nezavisno od toga kolko imaš nakupljenog saobraćaja).

Bilo koji paket da imaš (makar samo internet) pozivi u globaltel mreži su besplatni.

Za 300 dinara možeš da kupiš jedan od 3 paketa:
  • 50 min/sms + 1GB
  • 100 min/sms
  • 5GB

Za 1300 (najveći paket):
  • neograničeni pozivi i sms
  • 20GB interneta

Hvala ljudi. Sad bas bio na sajtu, pogledao, nema osim onoga "kreiraj svoj broj" nicega primamljivog za mene. Mozda kupim samo karticu sa brojem koji izaberem pa mogu da prenesem taj broj kasnije kod drugih.
Neka basiste i dalje bez mene.

Ja imam moja familija isto ima globaltel, ali kao drugi broj , nama ehtra ima tv. aplikacija za preko a dopuna moze kako hoces ,trafika ,bankovna kartica
moja preporuka kupiti karticu na trafiku pa probati da ne bude kuku lele
Šta je "ehtra"?
I gde može da se skine aplikacija za TV?

Aha, misliš "ekstra", ja rekoh da nije neki strani termin ili skraćenica :)

Imaju TV, ali ne i aplikaciju za TV ;)
Ponadah se da su to ubacili, pa da mogu naši kanali da se gledaju na TV-u.

Nisam znao da 5-o cifreni brojevi, taxi konkretno, ne mogu da se pozivaju, A1 je u pitanju...Je l' isti slucaj i na Globaltel-u?

Kolika je minimalna dopuna za prepaid kod Telenora? Jel ostala 200 dinara, ili su povećali na 300 dinara?

Kolika je minimalna dopuna za prepaid kod Telenora? Jel ostala 200 dinara, ili su povećali na 300 dinara?
200 naravno. Trenutno imam promociju ako uplatim vise od 220 din dobijem 1GB na 30 dana Gratis.

Ono sto me zanima u vezi Globaltela. Kada mi stigne sim znam da je moguce promeniti broj besplatno jednom i promenio bih, e sad da li je neko menjeo i da mi kaze moze li se to putem pretrazivaca na telefonu uciniti?
I kada narucujem broj, biram uzbudljivi prepaid da bi me kostalo zajedno sa SIM karticom 300 din? Jesam li u pravu?

Ja podneo zahtev prenos sa vip-a na freepaid.Bem li ga 100GB koji se prenose i neograniceni minuti i sms za 900 din su mi ok.Od kako se ne prenose mesecni dodatci u vipu sve vise i vise sam kratak :)
Ako ne valja lako ja za 3 meseca nazad🤣🤣

Imam trenutno samo Telenor broj registrovan a njega ne micem iz telenora nikako za sada. Moralo bi u telenoru drasticno nesto da se izmeni da bih taj broj bilo gde prebacio.
Uzecu sim u Globaltel i to isti broj kao broj u Telenoru. Samo zbog toga. Kasnije mogu iz Globaltela bilo gde. Bitan je broj.

Za te novce i bez obaveze dosta
Не ради им РТРС већ дуго:)
@nistaneznam
Имаш свјеже у Глобалтел теми.Број сам мијењао путем рачунара,а сад сам покушао и путем моб. и мислим да може(зашто и не би),јер нисам ишао до краја.

Da pokusao sam i ja, nisam isao do kraja, ali takodje mislim da moze. Svakako, narucio sam, pa cu promeniti kada stigne. A i mogu kasnije u drugu mrezu tako da, uzedoh samo zbog broja. Stavicu isti koji vec imam u telenoru.

Jel neko zna MTS ova akcija 600+ din dodatk 50% ima li neku rocnost? Da li taj dodatak vazi "neograniceno dugo"? Da uplatim kevi kad vec videh, a relano joj ne treba. Ako traje da sad usput i to uradim.
Da li neko zna koji sve sajtovi i servisi podržavaju plaćanje SMSom iz Srbije? Znam za parking servis, dejting sajtove i razne servise za igre.

Je li to poskupeo Telenor ili? 10x vise mi je od jutros 130 din, sadržaj 1300din i 2gb. Prakticno ustvari za 10din vise dobio sam 100din kred.

Meni iste cene s tim da nemam ništa ka svim mrežama ispod 220 dinara.

Super je ovo. Rekoh na trenutak nešto samo meni. Prakticno ništa nije ni poskupelo jer dobijam vise. Hvala na odgovoru

Ja sam otišao (posle 18 godina!) iz Telenora pripejd zato što je svaki broj imao drugačiju ponudu i naravno, kao redovan korisnik, imao sam najnepovoljniju ponudu. U mts je bila slična situacija, a nema ni 4G (pre 2 g.). A1 ima ponudu istu prema svima, što je OK, i koliko vidim globaltel. Drugačije rečeno telenor i mts se ponašaju "alavo" tj. što više trošiš, više hoće da uzmu.

Ja sam otišao (posle 18 godina!) iz Telenora pripejd zato što je svaki broj imao drugačiju ponudu i naravno, kao redovan korisnik, imao sam najnepovoljniju ponudu. U mts je bila slična situacija, a nema ni 4G (pre 2 g.). A1 ima ponudu istu prema svima, što je OK, i koliko vidim globaltel. Drugačije rečeno telenor i mts se ponašaju "alavo" tj. što više trošiš, više hoće da uzmu.
Ne verujem da bas stari brojevi imaju skupe tarife moje drusvo nas 7-8 imaju iste tarife , Svakako mislim daje Globaltel bolji izbor

Vrh Dno