Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

BNT doo je taj eksterni partner i call centar kome je VIP odn. sada A1 predao zadatak da u njihovo ime zovu i smaraju ljude u vezi prelaska na postpejd, jer time skidaju odgovornost od službe za brigu o korisnicima zbog uznemiravanja. Bilo je i ranije sličnih ponuda, ali intarifa sa neograničenim porukama je promenila stvari.
 
Mene su zvali za obnovu ugovora. Uvalili mi net protect koji se kao neće naplaćivati 2 godine. Na kraju su mi umanjili sledeći račun za to što su naplatili doduše.
 
Pošto je pre nekoliko meseci ukinuo Mix tarifu, mts sada uvodi tarifu istog imena na sedam dana sa 200 mts minuta, 400 sms ka svima i 100 megabajta neta.
Prilično nefer prema klijentima.
 
VIP prepaid mora biti registrovan da bi mogao da koristi balkan zonu za dolazne pozive?
 
Ma prepaid je zakon samo kad ne bi morao da uplacujes svakih 7/15/30 dana vec da neko to radi umesto tebe :)
 
VIP prepaid mora biti registrovan da bi mogao da koristi balkan zonu za dolazne pozive?
Да,ако хоћеш бесплатне долазне,у супротном ти наплаћују.
 
Juce sam aktivirao mesecni plan 300, koji je isticao sa jucerasnjim datumom i nije mi sabrao nepotrosene minute i megabajte iz prethodnog perioda, kao sto je do sada funkcionisalo. Da li je to nova praksa A1 mreze ili zato sto zbog nekih radova nisam bio u mogucnosti da pristupim A1 aplikaciji, vec sam aktivirao putem koda u telefonskoj aplikaciji? Pitam zato sto sam clanu porodice najnormalnije aktivirao mesecni plan pre par dana i sve je funkcionisalo po starom.
 
Isto. Čim mi je pisalo sve duplo sinoć umesto da sabere pretpostavila sam šta će biti.
 
"Ukoliko korisnik kupi dva Mesečna plana, sadržaji oba Mesečna plana će biti na raspolaganju, svaki sa svojim datumom isteka.
U slučaju da korisnik istovremeno ima aktivno više Mesečnih planova, Mesečni plan koji je poslednji aktiviran će se automatski obnoviti ukoliko korisnik ima dovoljno kredita."
 
Izgleda osim što poništavaju po novom. Ne rade im dopune uopšte. Sad u poslovnici nisam mogao da uplatim
 
Miki na sveže prenesenom broju sa postpejda na pripejd (pre 2 meseca) nisu radile dopune nikako. Pa su mi skinuli kredit sa kartice za online dopunu a dopune nigde. Na kraju smo ustanovili da je ta sa kartice prošla ali nije ta na trafici. Konfuzija žešća. Ne znam šta se sa njima dešava u poslednje vreme. Baš lepo što ukidaju sabiranje planova, 1000min/por će mi otići u bespovrat sledeći mesec.
 
Ja ne mogu da produzim mesecni plan. Slao sam MP600 sms vise puta, ali ne dobijam nikakav odgovor...
 
Znači, definitivno se neiskorišćeni saobraćaj više ne prenosi?
 
@Filip.ue kako naroka 2k minuta života ti 😃
Jel ovo ne ide više do kraja dana, već do tačnog momenta dopune?
 
Vidi stvarno....400 minuta ode u propast.Lepo od njih sto su na kvarnjaka provukli ovu foru.Bezobrazluk zaista.
 
Oduvek je Vip imao te jajarske fazone (s vremena na vreme) 🙄🤷
 
Ja sam u subotu 20.11. dopunio 300 i aktivirao mesečni plan a taj dan mi je isticao stari plan i dupliralo se 🤔
 
Verovatno je tako bilo pre realizacije „radova" i kada su intervenisali, to je bilo to; planovi se ne sabiraju i vreme isteka je u srazmeri sa satnicom aktivacije. 🙄
 
Niste mi jasni sa prenošenjem saobraćaja?
Saobraćaj se sabira ako se mesečni plan aktivrira 1 dan ranije pre isteka. Znači, ako ističe 28-og u mesecu, aktivira se 27-og.
 
Poslednja izmena:
To nije tačno. Ako je isticao 28. trebalo ga je aktivirati najkasnije 28. do ponoći.
Drugo, pročitaj malo prethodne poruke.
 
Kad god ga je trebalo aktivirati vise nije bitno kad se ne prenosi ništa. Sad će biti relevantno kako potrošiti saobraćaj u toku meseca. Aj barem da dopuna proradi kako treba da ne budem bez kredita...
 
Očigledno su mesečni planovi u kombinaciji sa sabiranjem bili vanredno dobra ponuda pa su rešili malo to da smanje :)

Inače ja često imam problema sa dopunom, do sada mi se više puta desilo da mi novac uredno skinu sa računa da dopune nema, onda zovem call centar pa se ulaže reklamacija i to traje po par nedelja dok mi novac ne legne na račun.

Inače i meni će propasti oko 500 minuta koje sam uredno štekao mesecima ali glupo je što to nisu objavili (mogli su recimo da puste notifikaciju kroz aplikaciju) , mnogi ljudi koji ne prate ovu temu neće ni znati to.
 
Izvinjavam se, sad mi informacija treba brže, a inače bi sam ovo čitao i poredio.

Za prepaid sam video da kod VIPa ima varijanta da se za 600 dinara mesečno dobija 3GB neta i još nešto minuta i čega god. Što je odlično. Ali da li ima nekih sličnih stvari i kod drugih operatera?

To mu dođe kao prepaid dodatak, mada funkcioniše koliko vidim kao i pretplata. Mesečno se novac skida, koliko imam toliko trošim... Lako i jednostavno.

Čini mi se da drugi operateri imaju net samo na po nedelju dve dana ovako da daju, ne na po ceo mesec što bi ispalo rentabilnije?

EDIT: Vidim sad da i Telenor ima te mesečne prepaid pakete, tipa 3GB nas mesec dana za 600 dinara... To valjda samo MTS sad ostao pri tim bezveze forama.

Mislim, uplati 600 dinara, pa dobiješ ne znam šta na nedelju dana... A šta bi čovek ostatak meseca onda. 😄
 
Poslednja izmena:
@acapn91 Tako su i meni skinuli 500 dinara u avgustu, pa mi stornirano posle skoro mesec dana... Još me mrzelo do kraja da sabiram i oduzimam da vidim da li mi je to do kraja zaista i stornirano.😒
 
@Gazu približno ponudi A1 je Globaltel uzbudljivi prepaid koji takođe koristi njihovu mrežu. Kome treba net, može da uplati 5GB za 300 dinara na 30 dana, to vidim kao njihovu prednost.
 
Nazad
Vrh Dno