Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ako dobro kapiram znači ako uzmem ovu karticu od 300 dinara i ne aktiviram ovu akciju za 5x više kredita onda tih 300 dinara mogu da iskoristim za kupovinu dodatka? Ja bih uzeo karticu samo zbog dodatka od 100gb za 1000dinara da ubacim u modem da imam u narednih mesec dana pošto me VIP uništio sa vikend internetom, brzine 0.3mb a plaćam 3500 za mesec dana.
plus na tih 100gb dobices jednu aktivaciju 3x vise free.Drugar koristi zte mf283+ i jednu staru karticu i to radi varijabilno nekad je 7/30 nekad 40/30 ali opterecena je bazna 100%.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ako dobro kapiram znači ako uzmem ovu karticu od 300 dinara i ne aktiviram ovu akciju za 5x više kredita onda tih 300 dinara mogu da iskoristim za kupovinu dodatka? Ja bih uzeo karticu samo zbog dodatka od 100gb za 1000dinara da ubacim u modem da imam u narednih mesec dana pošto me VIP uništio sa vikend internetom, brzine 0.3mb a plaćam 3500 za mesec dana.
Nema sada kredita na novim karticama ni kod jednog operatera,neke imaju po 30 ili 50 dinara incijalnog kredita.Znači kad kupiš karticu dobijaš besplatnu aktivaciju promocija jednom,za naredne moraš uplatiti kredit.

Stavio sam Telenor prepaid karticu sa ovih 100gb novogodišnjih u vip modem i radi. Zanima me da li mogu nekako da vidim preostalo stanje od 100gb dok je kartica u modemu? Da ne moram da je prebacujem u telefon?

Stavio sam Telenor prepaid karticu sa ovih 100gb novogodišnjih u vip modem i radi. Zanima me da li mogu nekako da vidim preostalo stanje od 100gb dok je kartica u modemu? Da ne moram da je prebacujem u telefon?

Instaliraj negde moj telenor aplikaciju za taj broj. Treba ti samo SMS verifikacioni kod (mozes da ga procitas i dok je kartica u ruteru).

Instaliraj negde moj telenor aplikaciju za taj broj. Treba ti samo SMS verifikacioni kod (mozes da ga procitas i dok je kartica u ruteru).
Hvala, uspeo sam. Jel znaš možda još samo kako da proverim da li mi je 4g net? Pročitao sam da mora da se aktivira a vikend je, ne rade im poslovnice

Hvala, uspeo sam. Jel znaš možda još samo kako da proverim da li mi je 4g net? Pročitao sam da mora da se aktivira a vikend je, ne rade im poslovnice

Imas u aplikaciji - skroz desno bese, ne secam se gde tacno - potrazi.

Valjda se u mojtelenor app isto uključuje 4g ne moraš u poslovnicu.

Edit: eto definitivno ima :)

Koji operater nudi najduže zadržavanje kartice/broja bez uplate u prepaidu?

Koristila bi se maksimalno 2-3 puta godišnje, jer bi uglavnom osoba bila van zemlje.

P.S. Kartica bi se prebacila sa MTS postpaida.

Poslednja izmena:
Generalno - kod većine kredit traje 3 meseca od dopune - nakon čega se BRIŠE.
Same kartice traju 11, 12, 13 meseci tako nešto. Osim kod Globaltela gde kartica traje 6 meseci od poslednjeg ostvarenog saobraćaja (bilo kakvog).

Od korisnih ponuda (minuta ka svim mrežama, dosta interneta itd) ovako su poređani operateri:
- Globaltel (jer ima i Freepaid - neograničene pozive i poruke ka svim mrežama + 1, 4, ili 10GB za 900 do 1300 dinara na 30 dana) a ima i pakete koji sadrže ograničenu količinu minuta i sms i interneta. (ovaj operater ima problema sa nekim SMS servisima - verifikacioni kodovi, parking itd...)
- Vip koji je uvek imao korektnu prepaid ponudu u Srbiji, trenutno najveći mogući paket koji traje mesec dana sadrži 400 minuta ili SMS poruka ka svim mrežama, neograničene razgovore u Vipu (paralelno), 6GB interneta (+10GB za Instagram + 10GB za Viber, Whatsapp, Facebook, FB Messenger) i to košta trenutno 800 dinara, a najniži paket sadrži 100 min ili SMS ka svima + neograničeno u Vipu (paralelno) + 1GB interneta (+10 GB za Viber, Whatsapp, Facebook, FB Messenger).
- Telenor koji ima nešto standardnih ponuda za internet od 200 din za 250MB do 1000 dinara za 10GB neta na mesec dana, ponude za SMS ka svim mrežama, za sms od 100 dinara za 100SMS poruka do 200 dinara za 1000SMS poruka. Ostalo su personalizovane ponude koje mogu - a i ne moraju biti povoljne.
- mts - koji ima sramotu od prepaida, ima neke dodatke od 200 dinara za 1GB neta na 7 dana, i neke personalizovane ponude pitaj boga. I nemaju uopste 4G na prepaidu!

@poglavicas
Veliko hvala na detaljnom odgovoru.

Zbog roming ponude (za koju mislim) da je najbolja u globaltelu, što bi se možda i koristilo, bih išao na tu opciju. Samo ne znam za tih 6 meseci ostvarenog saobraćaja.
Jel se tu misli na pozive/sms-ove? Ne može recimo da se pre isteka šestog meseca uplati minimalna suma od 100 dinara i da se produži trajanje kartice?
- I da li ta uplata može da se izvrši online ili mora da se ide u poslovnicu (ili kiosk u Srbiji)?

@nemanja123 da li si koristio Globaltel u romingu pa zbog toga misliš da je najbolja ponuda ili si mislio na cenu roming dodataka. Ja sam letos koristio u Grčkoj i totalno sam bio nezadovoljan uslugom, da se ne ponavljam imaš u Globaltel temi detaljno objašnjeno zbog čega.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=6124627
Veruj mi da je Telenor na tom polju svetlosnim godinama ispred Globaltela, a razlika u ceni je zanemarljiva.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=6242014

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Nisam koristio, mislio sam zbog cene i što bi možda mogao nešto i da koristim. Veliko hvala na savetu. Biće onda bolja opcija da se pređe na VIP, čisto da se zadrži kartica i broj za korišćenje u Srbiji.

Nema na čemu, zato smo tu, da razmenjujemo iskustva i učimo na tuđim greškama.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Globaltel je dobar za roming zbog aplikacije a ne preko sim kartice. Uzme se domaca kartica ili EU kartica i aktivira se internet dodatak na toj kartici i koristis globaltel za pozive i sms preko aplikacije kao da si u Srbiji.

U Telenor aplikaciji mi stoji 4g da je kartica a kad ubacim u modem piše 3g kao što možete da vidite.
Po brzinama bih rekao da je 3g u pitanju. Da li moram do poslovnice da idem da srede ovo?
0e125d21b6881328041f51968ecd52e9.jpg
9c351c6a2affe3f6ceb3070768ee7d6b.jpg

Pa jel modem 4G? Šta si podesio kao podrazumevani mrežu na modemu?
Jel' uopšte imaš aktiviran 4G na toj kartici?
Pozdrav

Poslednja izmena:
Proveri ovde jer aktivirano.
f045d52fa0e183edaf660e62d051b78d.jpg

Pa jel modem 4G? Šta si podesio kao podrazumevani mrežu na modemu?
Jel' uopšte imaš aktiviran 4G na toj kartici?
Pozdrav
Jeste 4g modem, do prošle nedelje sam koristio vip vikend net. Kao podrazumevana mreža je auto. Kad prebacim na 4g only onda nema neta. Aktiviran je 4g iz aplikacije, baš ovako kako je @gicko napisao iznad. Verujem da je neki bag u pitanju, nema šta drugo da bude nego mi se ne ide do poslovnice sad kad su gužve pa rekoh možda može nešto ovako da se sredi

APN se često u modemima automatski postavi na internet. Promeni na net.

Sad sam proverio, na net mi je podešen. Pored toga ima internet i automatski servis. Do koga mislite da je problem, vipa gde sam uzeo modem ili telenora čiju trenutno koristim karticu sa njemu? Da li je moguće da je vip nekako zaključao da sa drugih mreža može samo 3g net?

Pre mi lici da tu gde si ti , nema 4g signal.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mozda korisna informacija...
Ako ste koristili mesecni plan 600 i prelazite na mesecni plan 300 (koji aktivirate pre isteka postojeceg plana), ne brise se nista, samo se na postojece minute/gigabajte dodaju novi.

Sad sam proverio, na net mi je podešen. Pored toga ima internet i automatski servis. Do koga mislite da je problem, vipa gde sam uzeo modem ili telenora čiju trenutno koristim karticu sa njemu? Da li je moguće da je vip nekako zaključao da sa drugih mreža može samo 3g net?
da li imas neku 4g karticu u telefonu (telenor) i kakav je signal? i meni lici da na toj lokaciji nemas (dovoljno dobar) 4g signal..

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

U Telenor aplikaciji mi stoji 4g da je kartica a kad ubacim u modem piše 3g kao što možete da vidite.
Po brzinama bih rekao da je 3g u pitanju. Da li moram do poslovnice da idem da srede ovo?
0e125d21b6881328041f51968ecd52e9.jpg
9c351c6a2affe3f6ceb3070768ee7d6b.jpg

I to sto ti pise tu da imas 4G karticu ne mora da znaci da imas 4G aktiviran kao sto je [mention]gicko [/mention] napisao

Edit: Ups, sad vidim da si to napisao vec [emoji23]

Poslednja izmena:
Proveri ovde jer aktivirano.
f045d52fa0e183edaf660e62d051b78d.jpg

I to sto ti pise tu da imas 4G karticu ne mora da znaci da imas 4G aktiviran kao sto je [mention]gicko [/mention] napisao

Edit: Ups, sad vidim da si to napisao vec [emoji23]

Pre mi lici da tu gde si ti , nema 4g signal.

da li imas neku 4g karticu u telefonu (telenor) i kakav je signal? i meni lici da na toj lokaciji nemas (dovoljno dobar) 4g signal..

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

Kad stavim ovu karticu u telefon i sa podešavanjima switch auto 2g/3g/4g (pošto nemam opciju u telefonu force 4g) radi mi internet i ima gore kod signala znak 4g. Ovo pokusavam u stanu, ista pozicija gde modem ne daje net na telenor 4g. Zato sam i pitao jel moguće da je modem podešen da može samo na vipu 4g da radi.
Ne znam kome da pišem/gde da idem, u vip ili telenor?
Ako nešto znači Huawei modem je u pitanju, onaj kao sapun. Radio sam i factory reset, vraćao vip karticu (radi 4g net) pa opet telenor i ništa i dalje. Ne znamo šta da probam više

Poslednja izmena:
Pa nakaci se na modem pa tamo podesi ili sam nesto preskocio.

Nazad
Vrh Dno