Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Evo problem sa Telenor prepaidom, posto kazete da ima najmanje zalbi.
Naime, svoj postpaid broj sam pre pola godine prebacio na prepaid.
Resim da ga ugasim skroz, podnesem zahtev u poslovnici i kao realizovace u roku 24 sata.
Ne zavrse oni to, ja pozovem da vidim sta je prob i kazu mi da ne mogu da ugase prepaid, a zahtev nije zaveden.
E onda smo presli na dalju prepisku koja ce ukljucivati i RATEL...
I onda stize odg da ce mi izaci u susret iako to ne moze i da odnesem karticu u poslovnicu.
Dakle, da nisam bio uporan, ne bih zavrsio...
Brate jel su te pokrali u smislu skinuli kredit i sl.?
Jaka stvar sto ti ga nisu ugasili,mogao si jednostavno da ne uplacujes dopunu i ugasili bi ti ga sami posle nekog perioda...poenta price je da ti nisi bio ostecen novcano kao kod druga dva.
Totalno banalna stvar i ni po kom osnovu nije naneta tebi steta.
Daleko od toga da oni imaju oreol,ali realno ni blizu problema kao sa druga dva.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Prepaid se gasi tako što se baci (iseče) sim kartica i zaboravi na taj broj....

Prepaid se gasi tako što se baci (iseče) sim kartica i zaboravi na taj broj....
Uuuh ti si bas nasilnu metodu odabrao,ja sam govorio kulturno kako se gasi pripejd ;) (sala) ;)
Uglavnom totalno nebitna stvar koju mozes i sam resiti eto naveli smo vec na 2 nacina kako,ali jos bitnije je da njemu nije nanesena steta

Brate jel su te pokrali u smislu skinuli kredit i sl.?
Jaka stvar sto ti ga nisu ugasili,mogao si jednostavno da ne uplacujes dopunu i ugasili bi ti ga sami posle nekog perioda...poenta price je da ti nisi bio ostecen novcano kao kod druga dva.
Totalno banalna stvar i ni po kom osnovu nije naneta tebi steta.
Daleko od toga da oni imaju oreol,ali realno ni blizu problema kao sa druga dva.

Nisu me pokrali, nije rec o tome.
Naprosto, broj je moj, vodi se na moje ime i ne zelim da je aktivan.
Do isteka je bilo godinu dana i nisam hteo da godinu dana budem nedostupan, niti da se vodim u njihovom sistemu na taj broj.
Ne mogu oni da odredjuju sta cu ja sa svojim brojem, pogotovo ako nemam nikakva dugovanja.
Takodje, ne mogu da ne zavedu moj zahtev koliko god banalan bio, jer po zakonu moraju u roku da odgovore.

meni i dalje nije jasno kako mogu nekom drpit 600 din i pravdat nekoristenjem broja??? mts pujjjj

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Мислиш на истек важења кредита? То сви раде, само се разликује дужина трајања. Уплатио си х динара, имаш инфо да то траје у дана и после тога више нема, осим ако не додаш још мало пара.

dodao i nisu mi vratili, pisao zalbu i nije usvojena... s kojim pravom uzimaju KREDIT??? to je kradja

Ajde malo opisi ko ti je sta ukrao i zasto ;)

dakle, ne zivim u Srbiji stalno, povremeno dolazim, u martu 2016.sam imao npr 613 din na racunu 064 broj, u novembru dodjem i racun 00 din... pisem zalbu i ne usvajaju,nisu ugasili broj doduse

dakle, ne zivim u Srbiji stalno, povremeno dolazim, u martu 2016.sam imao npr 613 din na racunu 064 broj, u novembru dodjem i racun 00 din... pisem zalbu i ne usvajaju,nisu ugasili broj doduse

Kako sam ovo, da ne živiš stalno u Srbiji, već povremeno dolaziš. Na temi PTT net rekao si mi da konstantno koristiš njihov net i za više od 2 godine nisi imao ni jedan jedini prekid.

I Tnor i VIP bi ti isto "ukrali" taj kredit, za 3 meseca.
Ajde sad malo manje pisanja, vise razmisljanja.

koristi familija, a i ja kad sam. u Srbiji, familija zivi stalno... zato sam napisao.. poslovno sam uglavnom van Srbije, ali svaki mesec dolazim.. tako da sve sto je napisano stoji

a sto pod navodnicima kad je to. kradja???? imam i hrvatski prepaid i nikad mi se nije desilo da mi ukradu kredit, a jednako povremeno koristim

Koliko je meni poznato Telenor ne skida taj kredit.
Na njihovom sajtu stoji ovako:

Bez naslova.png

Znaci pise da je odlazni saobracaj onemogucen ako se ne dopuni nakon 2 meseca kredit,a cim ga dopunis normalno koristis i preostali i taj novi naredna 2 meseca tj.na taj stari se samo doda nova dopuna i omoguci se opet odlazni saobracaj.
Bar tako bi trebalo,u svakom slucaju nigde ne pise da se ponistava preostali stari kredit tako da Alfa mislim i na ovom polju da samo Vip i mts kradu ;) ili ja gresim i ne tumacim ovo sa njihovog sajta dobro tj.mozda za neke pripejd pakete vazi to sto ti kazes mada ne mogu da nadjem ili su oni pogresili u ovome sto cisto sumnjam ;)

Poslednja izmena:
Ali kod MTSa pise da kredit vazi 3 meseca. Kradja je da ne pise.
Zato je "kradja" kod sva tri.

naravno, 99% kompanija ne brise.. nemojte pojedinci da pisete da je kradja regularna kad nije

Poslednja izmena:
Ali kod MTSa pise da kredit vazi 3 meseca. Kradja je da ne pise.
Zato je "kradja" kod sva tri.

Ja to tako ne tumacim jer mi je bolje kod telenora da mi ogranici na 2 meseca,ali da mi ne ukrade kredit nego kod druga dva sto je 3 meseca,pa ti onda cornem sto sve ti ostalo,a nisi potrosio,znaci opet ova dva kradu.
Zbog te glupe MTS fore fakticki moram na silu potrositi kredit sto sam i uradio sad krajem decembra jer mi retardi poslali poruku da ce mi skinuti,kod telenora kulturiska,brate blokirao si mi odlazni saobracaj,nema frke i onako mi nije primarna kartica i kad mi zatreba lepo cu dopuniti posle 4,5 itd. meseci i dobiti i stari kredit i novi i odlazne pozive.
Kod druga dva posle 3 meseca nemas ni kredit ni odlazne pozive ;) kod telenora nemas samo odlazne ;)

Zakljucak:
MTS i VIP su lopovske firme u svakom pogledu

Poslednja izmena:
I jos samo nesto da dodam,a da ne misli Alfa,djilkos,nitro i sl. njima da mi promaklo,nije za ovu temu,ali samo da napomenem,jel ono Vip siba ultra brzi 4g net,jel tako bese Alfa? ;)
Ok mozda je tako,ali mi se nesto cini da @Zemun82 i njegov ortak i jos par njegovih ceo dan danas kukaju kako su jedan drugom nedostupni,dobijaju samo poruke o propustenim pozivima,ne mogu se zvati i sl.? ;)
Jel to prsla mreza lopovskom Vip-u,daj Alfa reci coveku da izmeri tu ultra brzinu...,a da verovatno nece moci jer mu prsla skroz mreza ;)
Isto tako i kod telekoma puca.
E,vidis to se kod telenora jos nije desilo,znaci em nisu lopovi,em imaju uvek stabilnu mrezu,neka meni mojih 20-30 mb net brzine,ali bar ne razmisljam oce mi mreza zakazati kad mi je najpotrebnija ;) i necu glavu razbijati da mi nje nedostupna osnovna mobilna usluga tj.poziv,a net necu ni spominjati ;)

Jos da dodam i @nemanjabgd84 neke muke ima sa Vip-om,pa sta je to Alfa sa ultra brzom mrezom,nesto joj danas nije Badnji dan da radi,sta vise prsla nacisto,hehehe ;)

Poslednja izmena:
Теленор не брише кредит.

I kad uplatis kredit, kartica i kredit traju 11 meseci, cak i kad dopunis sa drugog pripejda. Tek posle 11 meseci gase odlazne pozive (ne znam sta se desava sa kreditom), a posle 13 meseci gase broj.
Razgovori se obracunavaju na 90/60sec. Tako da prvi minut kosta neverovatnih 30 dinara.
Znaci Telenor pripejd moze da sluzi samo za cuvanje broja.

Poslednja izmena:
Мени су мислим угасили одлазне позиве после 3 месеца код Теленора. А и код Мтс-а је слична цена првог минута (и Випа била до пре неки месец). Али све три картице могу итекако да послуже уз активирање промоција, тако је већ најмање 10 година.

Poslednja izmena:
Мени су мислим угасили одлазне позиве после 3 месеца код Теленора. А и код Мтс-а је слична цена првог минута (и Випа била до пре неки месец). Али све три картице могу итекако да послуже уз активирање промоција, тако је већ најмање 10 година.
Neka hvala,kod mts sam 2 puta probao "promociju" i nikad vise,oni su onaj sistem davala-uzimala,prvo ti aktiviraju promociju,ali ti skinu regularan kredit,tacnije ukradu ;)

https://www.telenor.rs/sr/privatni/usluge/ostale-usluge/placanje-racuna/pripejd-dopune/

I kakav je to Regionalni tarifni paket? Ne nadjem na tom njihovom odvratnom sajtu nista o tome.
https://www.telenor.rs/sr/o-telenoru/novosti/novosti-i-saopstenja/pripejd-ponuda-za-nove-korisnike/

Pa dole imas i saznaj vise. Ma u principu mislim od 1. febr. ko god kupi pripejd je ta tarifa tj.naziv i ima te neke promocije,pise ti tamo.

Kradja je ako kazu da se ne brise a brisu kredit.
Ako pise da kredit vazi 3 meseca nema kradje.

Dzole a smesne brzi e i problemo Telenora u NS? Kako je lepo od tebe da ignorises sve gde se lose pise o Tmoru a nadjes o drugim:)

https://www.telenor.rs/sr/o-telenoru/novosti/novosti-i-saopstenja/pripejd-ponuda-za-nove-korisnike/

Pa dole imas i saznaj vise. Ma u principu mislim od 1. febr. ko god kupi pripejd je ta tarifa tj.naziv i ima te neke promocije,pise ti tamo.

Nije isto, standardni paket je plave, a regionalni bele boje. Standardni paket ima 30 dinara inicijalnog kredita što je dovoljno za jedan ipo minut neprekidnog razgovora ka bilo kojoj domaćoj mobilnoj ili fixnoj mreži. Kada se aktivira standardni paket, korisnik dobija 7 dana besplatnih razgovora u Telenor mreži, i 1GB interneta koji važi takođe 7 dana. I svaka standardna kartica ima godinu dana od aktivacije besplatan internet za Facebook i Instagram.
Regionalni pripejd (bela ambalaža) ima 300 dinara inicijalnog kredita i 6 meseci besplatnog interneta za Facebook.
Oba paketa koštaju 300 dinara, i dobijaju po jednu besplatnu promociju koja sadrži 100 besplatnih minuta ka svim nacionalnim mobilnim i fixnim mrežama u trajanju od 7 dana. Ova promocija je dostupna tek nakon prve dopune kredita u bilo kom iznosu.

NXT-L09

Poslednja izmena:
Kradja je ako kazu da se ne brise a brisu kredit.
Ako pise da kredit vazi 3 meseca nema kradje.

Dzole a smesne brzi e i problemo Telenora u NS? Kako je lepo od tebe da ignorises sve gde se lose pise o Tmoru a nadjes o drugim:)

Meni u Futogu sasvim normalno radio,moji sad pre par dana bili isto sve ok,tako da se ne slazem sa njima i to sam vec pisao tako da ne lupetaj. Mozda radi losije,ali sigurno nije neupotrebljiv,za razliku od druga 2 koja prsnu nacisto i mozes da se slikas.
Mani se vise tih brzina,meni je ovih 20-30 kod njih sasvim dovoljno jer uvek radi,dzabe vipu i mts i 1000 brznina uz ove male pakete i kad prsne mreze mogu se slikati hehe
Dakle,reci ljudima (njima dvojici) da izmeri ultra mega giga brzinu kod Vipa,ako je to uopste moguce kad im pukne mreza ;)
Skroz pucanje mreze kod telenora ja ne doziveh nijednom za vreme mog staza kod njih koji se broji oko 14 god.
Kod druga 2 je to vec postala tradicija ds prsne,a za kradju imas vise nego dovoljno dokaza da su derikoze jedino vip i mts

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno