Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Aktiviram juce onaj telenorov dodatak za internet Klik L, od 400 din za koji dobijem 1GB.Medjutim,danas gledam, na racunu imam 1500 MB! Jel to neki poklon ili sta,posto su mi normalno juce skinuli 400 din. a i pisalo je 1000 MB.

Sent from my TCL S720

Jel ti to nova kartica? Ako jeste onda si uz prvu dopunu dobio još 500mb gratis kao i 100 min prema svima i 1000 u telenor mreži, i to traje 7 dana.

Poslednja izmena:
Nije nova,stara je.Ma evo tek sad mi salju poruku da mi poklanjaju 500MB koje mogu koristiti 3 meseca.:pE sad,dali ce mi prvo skidati onih 1 GB ili tih 500MB,nemam pojma.

Nije nova,stara je.Ma evo tek sad mi salju poruku da mi poklanjaju 500MB koje mogu koristiti 3 meseca.:pE sad,dali ce mi prvo skidati onih 1 GB ili tih 500MB,nemam pojma.

Ima logike, meni su dva puta poklanjali po 500 MB. Prvi put su mi dodelili u decembru i važilo je 6 meseci, a drugi put, tj. pre jedno par dana i meni su dodelili 500 MB koja važe 3 meseca, ali mi je nestao GigaNet dodatak (reč je o onom Regionalnom Prepadu). Izgleda da to dodeljuju onim brojevima koji se slabije koriste. Inače, prvi put su mi se sabirali megabajti, tako da mi je dobrodošlo.

Gde je caka? Kaže besplatan Viber godinu dana ako ima na računu barem 1 dinar. Viber calls verovatno ne ulaze u ovu promociju?

To bi bilo vrlo besmisleno jer su pozivi osnovna usluga koju pruza Viber. Telenor npr. ne ogranicava korisnike da do besvesti gledaju video klipove na fb u okviru servisa Drustvene mreze

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Pa da, ali promocija ima naziv chat.
Ma i ako nema poziva, opet je super, minimum 1 dopuna u 3 meseca, ostali internet moze samo uz dodatak sto znaci ne moze slucajno da se potrosi i taj 1 dinar.

Izvini, prevideo sam da se u ponudi pominje cet. Preglupo je sto tako ogranicavaju upotrebu, kao da nije dovoljno sto inace nikad nemamo minute pa smo osudjeni na sms poruke kojih je uvek na pretek.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Sad sam zvao Vip KC i teta me ubedjuje da se Viber normalno moze koristiti i za pozive.Isto mi kaze da moze i na stari broj da se aktivira ova usluga.Sutra cu uplatiti kredit,pa cu probati.

Jedno lepo iznenađenje od Vipa koje želim ovde da podelim.
Pre pet dana, kada je uzašla promocija "Net za chat", meni se u odeljku Pojačaj surf pojavila neka nova opcija "Aktiviraj", pod brojem 2 u navedenom odeljku. Reč je o opciji u kojoj daju besplatan saobracaj za FB Messenger i Viber za nove korisnike, a vidim da nigde nema cene i da postoji mogućnost aktivacije. Aktiviram ja to na moje Vip brojeve i sa jednog od njih pozovem njihov Korisnički da pitam o čemu je reč. Operaterka mi reče da na svom broju imam aktiviran saobraćaj za pomenute servise i da mi oni važe do oktobra 2017 :)
Meni i dalje na karticama stoji mogućnost da ponovo aktiviram tu promociju iako mi je već aktivirana. Doduše, nisam stigao da je isprobam, ali se nadam da ću to uraditi uskoro.
Mislim da je ovo lep Vipov gest, jer do sada su se bonusi dodeljivali samo novim korisnicima. Valjda su shvatili da bi i postojećim korisnicima odgovarali ovi novi bonusi, da ne bi zbog jedne promocije morali da menjaju broj.
Nadam se da će ova informacija još nekom biti od koristi :)

Da li možete da mi kažete za Telenor i VIP koji su maksimalni periodi u kom mora da se dopuni kredit da bi kartica ostala aktivna? Samo na MTS saju sam našao objašnjenje.

Zavisi mnogo od kartice, jedino je merodavno na *100#/*111#/*123# sta ti kaze (ili *311#, ne znam sta bese na Telenoru za prepaid).
Ja imam 3 razlicite kartice na MTSu, prepaid, dve su imale godinu dana, jedna 3 meseca.

I ja trazim prepaid karticu sa najduzim trajanjem. Mts i vip eksplicitno kazu da su kredit na svim novim karticama traje 3 meseca. Telenor pominje 330 dana osim za prepaid paket 200 (sta god to bilo) gde traje 60 dana. Juce sam kupio jednu telenor, dopunio preko telenor banke i *121# kaze da traje 60 dana. U call centru kazu da je jedini nacin da dopuna traje 330 dana da se kupi greb greb vaucer. Gde to naci?

Pitaj ih da objasne šta to znači "telenor 200"? I da li imaš opciju na portalu da promeniš tarifni paket (ako je "telenor 200" tarifni paket)?
Ja sam dopunjavao uvek preko postpaid broja ili TB i važi tih 330 dana.
prepaid.jpg

Poslednja izmena:
Da, novije kartice kod sva tri (osim vaucerom kod Tnora) zvanicno vaze 90 dana (e sada negde vaze 60+30, tj. 60 vazi, a nestaje skroz ako se kroz sledecih 30 ne dopuni, negde 90/0, negde 90+30).

Nadji neku matoru karticu najbolje, gde ce trajati 360. Najbolje neko ko ima jos aktivne one MTS koje su se dobijale uz bilo koji ugovor a nisu ble u medjuvremenu deaktivirane.

Novije kartice kod Telenora vaze 330+60 dana.

Moja Telenor 200 kartica (kupljena pre 2 godine) je bila u pocetku 60+60 i kada su to ukinuli je automatski prebačena na 330+60. Kosi se sa sajtom ali je provereno, kredit stoji vec vise od 6 meseci.

Mozda u Telenor poslovnicama imaju instant(vaucer)dopune.

Poslednja izmena:
Telenor mi je poklonio 500 MB koji važe naredna tri meseca. :D

Mada, to neće popraviti ukidanje interneta za prepaid.

Ponekad mi zatreba par kB za neku J2ME aplikaciju, kad ono nema interneta. Zbog "zaštite korisnika" na prepaid-u. :wall:

Nema ga.

Mislim na onih 0,05 RSD/KB ili koja je već cena bila.

Da li ima jos iskustava sa VIP-ovom promocijom net za chat?

A, jeste, kako da ne.

Tridesetak RSD dnevno da plaćam za dnevnu tarifu, umesto samo dinar-dva?

Nisam toliko lud.

Telenor mi je poklonio 500 MB koji važe naredna tri meseca. :D

Mada, to neće popraviti ukidanje interneta za prepaid.

Ponekad mi zatreba par kB za neku J2ME aplikaciju, kad ono nema interneta. Zbog "zaštite korisnika" na prepaid-u. :wall:

Pazi da ne zaboravis da odjavis tih 500mb jer ce dva tri meseca biti za dz a dalje mesece ce ti naplacivati kao dodatak "500mb svaki mesec"

Poslednja izmena:
mogu pozivi zvao sam call centar pitao, mada to treba opet proveriti cisto jer zvuci nerealno "chat" je promocija i ova devojka sto radi rekla je da mora da proveri i posle potvrdila da su i pozivi ukljuceni

Ja to imam i mogu da se koriste pozivi, bez problema.

Sent from my TCL S720

Vrh Dno