Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

srecom imam manje od 30,pa sam uzeo mega tarifu za 396 din
To je samo slogan zarad reklame, kobajagi ekskluzivitet. Svako može da uzme ovaj paket, bez obzira na godine. Uslovljavanje je zabranjeno i starim i novim zakonom o potrošačima. S druge strane, studentski popusti su dozvoljeni, kao i za posebne kategorije invaliditeta.

ja uzeo mega tarifu bez telefona i placam 396 din mesecno,a imam sve sto mi treba :D

pa bila je promocija da se uzme sa 60% popusta,ne znam da li jos uvek ima

Koja mreza kod nas ima naj povoljniji prepaid internet paket?

Trebala bi mi samo data sim kartica,posto uskoro treba da nabavim dual-sim telefon.Vidim po sajtovima,da su uglavnom slicne cene,ali dali su mozda negde bolji uslovi,dali negde na primer ne istice dopunski kredit za mesec dana ili tako nesto.Mreza mi je nebitna,posto ovde kod mene su podjednaki signali od svih.

Juri najbolje mTel CG karticu - 19e do kraja ove godine neogranicen net na MTSu.

Posle toga... sve je s*** :(
Kredit mislim da nigde ne istice tako brzo, cak uopste dok koristis karticu, ali ako mislis na kupljeni data saobracaj... mozda 60 dana max.

Ne mozes proci bolje od kupovine mTel kartice ove godine. Cak i da je kupis po oglasima za 5000, to ispada <500 mesecno, a za toliko samo na postpaidu ima pristojno neta.
Ovde plus imas razgovore ka MTSu i TS fixnoj skroz besplatno. Druga kartica ce ti trebati samo za pozive ka drugim mrezama i SMS. Ja sam zato uzeo mTel CG i Prica tarifu sa popustom - vise me kosta ovo sa ugovorom nego neogranicen net bre :)
Mada trenutno je mozda lepsa opcija VIP Smart150 ili Smart300 za drugu karticu i samo pozivi ka drugim mrezama.

I ja sam uzeo mTelCG i Priča Plus 50%, a imam dual sim fon pa uživam u neograničenom brzom netu :)

Aha,mada to mi deluje nesigurno,mislim mnogo dobro zvuci da bi trajalo!Verovatno ce to crnogorci uskoro da ukinu ili promene.Jel zna neko nesto vise o nasim mrezama,to jest o naj povoljnijem prepaid internet paketu?

Neki od nas koriste te mTel kartice mesecima, najsrecniji i godinu dana :)

Sto se nasih mreza tice, koliko neta ti treba mesecno? Prepaid nije srecna opcija vise :(

Gledaj,meni bi 1GB bio dovoljan.Jedino me interesuju te neke pogodnosti,na primer,pocetne megabajte koje kupis mora da se potrose za mesec dana,a nigde ne kaze za kasnije kada dokupljujes MB dali takodje mora da se potrose za mesec.Vidim na Vip-u,za kasnije dokupljene MB za 500 din dobijes 1Gb,na primer.Sto je super.Takodje na Vip-u,vidim da ta kartica moze da se koristi I za razgovore I sms I mms.Dok na MTS-u samo sluzi za internet I sms.I dali mora da to bude posebna neka kartica,ili moze I neka tvoja stara koju imas (prepaid),da je samo "pretvore" u data karticu (zbog zadrzavanja starog broja).Mislim,nisu mi jasne tu neke stvari,pa pitam.

Telenor -kad kupis data prepaid karticu (kosta 500 din ) imas 1 GB saobracaja ,nakon toga neogranicen internet po smanjenoj brzini . Nakon tih 30 dana imas tri varijante 1.Produži SURF 300 MB- 300 MB vazi 30 dana 300,00
Produži SURF 1 GB- 1 GB vazi 45 dana 800,00
Produži SURF 2 GB- 2 GB vazi 60 dana 1.300,00

Telenor -kad kupis data prepaid karticu (kosta 500 din ) imas 1 GB saobracaja ,nakon toga neogranicen internet po smanjenoj brzini . Nakon tih 30 dana imas tri varijante 1.Produži SURF 300 MB- 300 MB vazi 30 dana 300,00
Produži SURF 1 GB- 1 GB vazi 45 dana 800,00
Produži SURF 2 GB- 2 GB vazi 60 dana 1.300,00

Da,to sam I ja nesto gledao,Telenor ponuda bi mi naj vise odgovarala.Jedino me jos interesuje,dali je potrebno kupovati tu internet karticu,ili moze jedna moja stara pripejd kartica?I dal moram ici u njihovu poslovnicu da to aktiviram ili moze preko nekog koda,ili tako nesto?

Kod MTS je prilicno jeftiniji prepaid:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/data-plus-prepaid-dopuna.html
500MB 300 (30 dana)
1GB 500 (30 dana)
2GB 900 (traje 60 dana)

Primeti opet da ce ovo ispasti vise za 3-4 meseca nego mTel kartica godisnje :) Cak i da ti ne radi posle ta 4 meseca, isplati se za ta 4 meseca :) (mislim na to da te ne kosta dodatno, ako gledamo onih 5000 iz oglasa onda vec je druga prica)

Jeste,u pravu si.Na 6 meseci u Vip-u bi platio 3000,u Telenoru 3.200,a u MTS-u 2700 din.Nisam ni gledao te naj vece uplate,ali stvarno izadje malo jeftinije.Hmmm,opet glavolomka,a taman sam mislio da sam resio stvar!:d

Samo da mi jos neko odgovori dal je potrebna neka posebna data kartica ili moze obicna pripejd?

Moze da predje na net, ali ne moze nazad (ne secam se gde moze, gde ne).

Sto ne uzmes onda postpaid??? Kod MTS-a 450RSD/mesecno (UO od 24 meseca je obavezan doduse) za 5GB mesecno.

Necu UO!Tako mi odgovara,zbog posla 6 meseci mi vise treba net,a drugu polovinu godine-ne.:DPoslao sam mail I Telenoru I Vip-u,sa jos nekim pitanjima,valjda ce mi odgovoriti.Hvala na pomoci.

Aaaa :( Onda nemoj ni VIP Online gledati, nije zgodan za to, sem eventualno za tri meseca da imas besplatno.

Da,to sam I ja nesto gledao,Telenor ponuda bi mi naj vise odgovarala.Jedino me jos interesuje,dali je potrebno kupovati tu internet karticu,ili moze jedna moja stara pripejd kartica?I dal moram ici u njihovu poslovnicu da to aktiviram ili moze preko nekog koda,ili tako nesto?

Trebalo bi da ides do njihove poslovnice ,nemozes to da aktiviras na svojoj prepaid kartici ,jer je za to posebna data kartica .Savetujem ti da je odmah i registrujes (ponesi licnu kartu ili pasos)

Jeste,u pravu si.Na 6 meseci u Vip-u bi platio 3000,u Telenoru 3.200,a u MTS-u 2700 din.Nisam ni gledao te naj vece uplate,ali stvarno izadje malo jeftinije.Hmmm,opet glavolomka,a taman sam mislio da sam resio stvar!:d

Samo da mi jos neko odgovori dal je potrebna neka posebna data kartica ili moze obicna pripejd?

Mozda je u mts-u malko jeftinije ali gledaj ovako -kod telenora kad istrosis saobracaj imas neograniceno po smanjenoj brzini ,a kod mts-a kad istrosis saobracaj vise nemozes da koristis net.Mislim da je telenor ipak bolji

Imaju i jedni i drugi usporeni net.

mts:
Kada iskoristite GB u okviru mesečne naknade, imate mogućnost da do kraja meseca besplatno koristite Internet, sa smanjenom brzinom protoka - do 64/32 Kb/s.

telenor:
Ako potrošiš sav saobraćaj po maksimalnoj brzini prenosa, na raspolaganju ti je dodatna količina GB, jednaka tvom osnovnom paketu, koju bez dodatne naplate trošiš brzinom do 256/128 kbps. Ukoliko potrošiš i ove GB, internet možeš da koristiš do kraja meseca bez dodatne naplate sa smanjenom brzinom do 64/32 kbps.

Edit: izvinjavam se, ovo se odnosilo za postpaid internet...

Poslednja izmena:
MTS nije samo jeftinij vec je jeftiniji i imas DUPLO vise MB skoro. Telenor za 300 daje 300mb a MTS 500 MB.
Za 1gb MTS kosta 500, a Telenor 800.
Ne znam kako je Blek dobio 3200 u Tnoru na 6 meseci?:) 1800 vs 6000:)

Poslednja izmena:
Stvarno je bzvze da uzmes prepaid kad ti vip daje 3gb na 24mes za 236 din mesecno. Plus dobijes modem za 1 din.

Stvarno je bzvze da uzmes prepaid kad ti vip daje 3gb na 24mes za 236 din mesecno. Plus dobijes modem za 1 din.

Gledam sad,stvarno super ponuda,mada dole pise-"Promocija traje do 10.01.2015" To izgleda isteklo?

Alfa@

Ali taj GB u Telenoru traje 45 dana.800 din za GB na 45 dana,to jest mesec I po.4 puta 800 je 3200 za 6 meseci.Tako sam racunao.

Cenim da covek zna sta zeli cim je na temi za prepaid. Prepaid ima svoju prednost i to je odsustvo UO i kontrola troskova.

Ko zeli moze elegantno da sugerise i to je to, da se ova tema ne bi pretvorila u Prep vs Post.

Poslednja izmena:
Po meni najbolje resenje je telenor prepaid . Mts daje vise mb ,ali mreza je generalno mnogo losija nego telenorova i nema neogranicenog neta nakon instrosenih megabajta .

Vrh Dno