Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Koristim A1 pripejd. Čini mi se da ranije dok razgovaram, nisam imao internet (prekidao se).
Danas vidim - radi. Dok razgovaram, uradim speedtest. Pokazuje 10/2
Na istom mestu, kada prekinem razgovor, net meri 80/20.
Nemam VoLTE (valjda)?

Kada pričaš telefon pređe na 3G. Kad završiš razgovor vrati se na 4G.

Pa jel to oduvek tako?
Jedino kad padnes sa 3G na 2G nikad se vise ne vrati na 3G dok ne prekines poziv naravno a na 2G nemas internet. Tako da u suštini jadno je urađeno. To se nadam da su resili na 5G. 15 godina vec taj bag postoji. I sa 4G se samo jos više ispoljava. Jer su mali kapaciteti na 2G i 3g te ne retko zavrsis na 2G i ostajes do kraja razgovora

ako saznate sta kako ostaje kredit pri dopuni svaki mesec javite imam na jednom broju oko 2000 dodao bi jos 1500 i uzeo tih 1tb i otisao i zamenio sim za 4g

Опречне су информације које дају, зависи на ког налетиш. Једни кажу једно, други друго…

Мене занима да ли могу да се позовем на разговор са агентом у случају да затражим рефундацију јер ми није дао тачне информације ?

Prilozi

• B2B72147-A553-4AD7-920C-2F3EB103483E.png
    B2B72147-A553-4AD7-920C-2F3EB103483E.png
    270.7 KB · Pregleda: 133
Pozdrav. Koristi li neko 'mesecni plan 100'? Zanima me da li se besplatni mts minuti trose nevezano za onih 100 min-sms u svim mrezama?

Neko je pisao o tome da se prvo troše nacionalni minuti, a tek nakon potrošenih idu besplatni u mts mreži.

Ipak, nek neko napiše ko aktivno koristi ovu uslugu.

Praznicno iznenadjenje! Poklanjamo ti duplo vise saobracaja u okviru dodatka Plan 100!

Dobijas 200 MIN/SMS za sve mreze u Srbiji, neogranicene minute u mts mrezi, 2GB za net i 10GB za drustvene mreze, na 30 dana za samo 400 din (umesto 600 din).

Ne cekaj! Iskoristi ovu sjajnu promociju i do kraja decembra aktiviraj Plan 100 na *100# ili putem aplikacije Moj mts koju mozes da preuzmes na mts.rs/mojmts

Da li je neko da je uzeo prepaid opciju 1000gb za 3500 dinkod mts-a, da kaze kako radi, moze li kartica da se ubaci u klasican modem i da se deli dalje net na vise uredjaja ili postoje neka ogranicenja.

Da li je neko da je uzeo prepaid opciju 1000gb za 3500 dinkod mts-a, da kaze kako radi, moze li kartica da se ubaci u klasican modem i da se deli dalje net na vise uredjaja ili postoje neka ogranicenja.
Radi hotspot i u ruteru testirao sam.Imao na jednom broju 2k kredita pa sam doplatio i aktivirao jedino sto ako imas bonus na dopunu potrosi ga do 1gb pa onda aktiviraj 1000gb jer nece da ga trosi vec samo 1000gb dodatak i ako imas i 5gb bonusa.

Uzeo bih novu sim karticu, tako da nemam nista za koriscenje bonusa itd, samo mi reci jos ovo, daju li 4g kartice za prepaid, posto do skoro nisu hteli da zamene dok se ne predje na postpaid, a iskreno da koristim ovo na 3g internetu ne isplati se.

Uzeo bih novu sim karticu, tako da nemam nista za koriscenje bonusa itd, samo mi reci jos ovo, daju li 4g kartice za prepaid, posto do skoro nisu hteli da zamene dok se ne predje na postpaid, a iskreno da koristim ovo na 3g internetu ne isplati se.
dace ti novu ima 4g na prepaid.

dobices bonus svakako kad dopunis kredit da bi aktivirao dodatak 5gb najverovatnije za dopunu preko 600din koji aktiviras preko ussd o tome sam pricao da kad se 1000gb aktivira to je zamrznuto.

Pozdrav svima, opet ja sa jednim problemom mozda neko zna kako da resim: Naime danas sam isao u mts da zamenim prepaid karticu koju koristim vec sigurno 12 god, da mi daju 4g jer stara je mogla samo 3g, naravno zamenili su mi bez problema, medjutim na telefonu nikako nece da izbaci 4g ikonicu samo H+, pozovem kor centar, oni kazu aktivirano vam je itd, drzali me na vezi par minuta i to je to. Inace tel je samsung A50 kao druga sim kartica mi je Globaltel sa kojom 4g radi super ali kod mts samo 3g i sa zamenjenom karticom. U kor centru kazu da stavim u podesavanjima samo 4g medjutim te opcije nema vec samo uatomatski da on menja, a tako isto je i za globaltel i radi. U prilogu postavljam i par fotki kako je podesen tel i koju brzinu dobijam testiranjem, inace udaljen sam od mts stuba maximalno 1-1.5 km bukvalno s brda na brdo.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    485.7 KB · Pregleda: 34
  • 2.jpg
    2.jpg
    231.7 KB · Pregleda: 27
  • 3.jpg
    3.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 25
  • 4.jpg
    4.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 26
  • 5.jpg
    5.jpg
    39 KB · Pregleda: 38
Pozdrav svima, opet ja sa jednim problemom mozda neko zna kako da resim: Naime danas sam isao u mts da zamenim prepaid karticu koju koristim vec sigurno 12 god, da mi daju 4g jer stara je mogla samo 3g, naravno zamenili su mi bez problema, medjutim na telefonu nikako nece da izbaci 4g ikonicu samo H+, pozovem kor centar, oni kazu aktivirano vam je itd, drzali me na vezi par minuta i to je to. Inace tel je samsung A50 kao druga sim kartica mi je Globaltel sa kojom 4g radi super ali kod mts samo 3g i sa zamenjenom karticom. U kor centru kazu da stavim u podesavanjima samo 4g medjutim te opcije nema vec samo uatomatski da on menja, a tako isto je i za globaltel i radi. U prilogu postavljam i par fotki kako je podesen tel i koju brzinu dobijam testiranjem, inace udaljen sam od mts stuba maximalno 1-1.5 km bukvalno s brda na brdo.
Ne mogu sad da proveravam imam 4g sim sa 1tb aktiviranim ali je u ruteru na drugoj lokaciji.Imam i a50 u fioci probaj da na globaltel stavis 3g/2g a na mts onda 4g da forsiras mislim da ce tako proci.
APN:gprsinternet
user mts
pass 064

Sve je i podseseno tako, cak je Globaltel.sim ugasen kao slot, podesavanja za apn su upravo ta kao kod tebe

Korisnicki kaze aktivirana vam.je 4g usluga probajte na drugom uredjaju, ja trenutno kod sebe nemam drugi tel, ali kasnije cu uzeti 4g modem pa cu tako testirati.

Eventualno na rucnom trazenju vidi da li ima mts 4g da forsiras. Signal. Mozda si samo na lsoj lokaciji pa nece da prebaci. Dok ne nadjes novi uredjaj. Da je Huawei to radi bez problema...

Eventualno na rucnom trazenju vidi da li ima mts 4g da forsiras. Signal. Mozda si samo na lsoj lokaciji pa nece da prebaci. Dok ne nadjes novi uredjaj. Da je Huawei to radi bez problema...
Uspem da nadjem mts 4g u manuelnom trazenju, registruje na mrezi i opet je 3g, evo i screenshot u prilogu. Opet da napomenem bukvalno gledam u njihov stub iz dvorista na oko 1.5 km, na drugim lokacijama po gradu isto se ponasa.

Prilozi

• Screenshot_20221221-194730_Call settings.jpg
    Screenshot_20221221-194730_Call settings.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20221221-194843_Opensignal.jpg
    Screenshot_20221221-194843_Opensignal.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 47
Evo da javim, probao sam drugu mts karticu koja je postpaid, odjednom je proradio 4G znaci da nije do telefona, isti slot isto sve, a ovu mts prepaid koja je kobajagi 4G nece u modemu da poveze net uopste ni 3g ni 4g, u tel radi samo pod HSPA+

Poslednja izmena:
Apn proveri za modem. Ako ti nije daleko poslovnica odnesi ponovo. Ili cimaj korisnički reci da si probao i ne radi.

Apn proveri za modem. Ako ti nije daleko poslovnica odnesi ponovo. Ili cimaj korisnički reci da si probao i ne radi.
APN na modemu do sada automatski je povezivao za bilo koju mrezu i uvek je radilo bez ikakvih dodatnih podesavanja, po svemu ovome izgleda da bar ovde kod mene u poslovnici i dalje uvaljuju 3G kartice za prepaid

Nazad
Vrh Dno