Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

18781532b0e3aabcce662dd35157ec55.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Te promocije se uopšte ne isplate. Izračunaj koliko ćeš moći da razgovaraš za tih 600 din ili 900 din. Promocija je napravljena tako da oni zarade. Totalno sve promocija je dosta bolja opcija.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

sta je trenutno naijsplativije od prepaid-a, koja mreža i koja promocija?

Vip žabalesku na 7 dana je skupa promocija,dok je mesečna dobra.Na Telenoru totalno sve promocija je bolja od Vipove ako nije skuplja od 150 dinara.zavisi i koliko trošite na Telenoru dobijati vise minuta poruka i neta plus besplatne aplikacije,ali ako je skuplja od 150 dinara bolji je mesečni Vip žabalesku s tim što morate odmah dati 600 dinara.

VIP ima žabu već duže vreme i mislim da većina onih koji ozbiljno koriste svoj pripejd broj su prešli na to. Telenorovo Totalno sve jeste bolje, jer se u zbiru za 4 nedelje dobije 4GB, 400min i neo SMS, i to trenutno za 360 dinara. Međutim, Tln ne drži te akcije konstantno, pa je pitanje vremena kada će u ponudi ponovo biti samo gomila minuta u mreži.

Imam iste promocije od decembra. 55 i 88 dinara na nedeljnom i 160 dinara na 30 dana. Zanima me sada da sve pozive ljudi koji me zovu iz mts i vip mreže prebacim na ovaj telenor broj. Koliko bi telenor imao koristi od toga? To bih uradio sve sa ciljem da mi ne povećavaju cenu promocija, a njima omogućim dodatan profit od interkonekcije. Da li se ona plaća po minutu ili uspostavi veze? Dobro njima a i meni. Razmišljam, novom gazdi je bitan samo profit pa i 160 dinara mesečno ili 4x po 88 dinara nedeljno.

samo malo... ako sam dobro razumeo..

ti bi svima koji te inace zovu (iz drugih mreza (na neki drugi broj?)) rekao da te zovu na telenor broj, a taj tvoj plan bi preneo i telenoru (kome tacno, call centru?) i zbog toga bi oni trebali na tvom prepaid broju da zadrze tu jeftiniju promociju?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Imam iste promocije od decembra. 55 i 88 dinara na nedeljnom i 160 dinara na 30 dana. Zanima me sada da sve pozive ljudi koji me zovu iz mts i vip mreže prebacim na ovaj telenor broj. Koliko bi telenor imao koristi od toga? To bih uradio sve sa ciljem da mi ne povećavaju cenu promocija, a njima omogućim dodatan profit od interkonekcije. Da li se ona plaća po minutu ili uspostavi veze? Dobro njima a i meni. Razmišljam, novom gazdi je bitan samo profit pa i 160 dinara mesečno ili 4x po 88 dinara nedeljno.

Bitni su tvoji odlazni pozivi.
Ako su van mreze, vrlo brzo ce softver kada predjes granicu da ti promeni uslove promocije (podigne cenu, skrati trajanje...), ili da te prebaci na neku drugu.

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

samo malo... ako sam dobro razumeo..
ti bi svima koji te inace zovu (iz drugih mreza (na neki drugi broj?)) rekao da te zovu na telenor broj, a taj tvoj plan bi preneo i telenoru (kome tacno, call centru?) i zbog toga bi oni trebali na tvom prepaid broju da zadrze tu jeftiniju promociju?
Nadam se da se nada da ce oni to precutke tako da rade, jer da se oni za jednog tako cimaju - lol :)
Ali nece ti to proci, jer cim dovoljno ljudi predje na taj prepaid, gasice se. Njima nije ideja da imas isplativ prepaid, makar oni od toga zaradili vise nego na Total 2 da uzmes.

Nadam se da se nada da ce oni to precutke tako da rade, jer da se oni za jednog tako cimaju - lol :)
Ali nece ti to proci, jer cim dovoljno ljudi predje na taj prepaid, gasice se. Njima nije ideja da imas isplativ prepaid, makar oni od toga zaradili vise nego na Total 2 da uzmes.

@pajica123

Ja ne znam gde sam to uopšte napisao u poruci da ću o nekakvom planu da obaveštavam call centar?! Wtf?! Samo sam razmišljao na koji način funkcioniše dodeljivanje ovako niskih cena promocija od strane sistema. Činjenica je da sam u ove 4 godine otprilike, koliko imam ovaj sekundarni broj, potrošio možda 100ak dinara na druge mreže (mts, vip i fiksna). Isključivo su to pozivi iz promocija ka telenor brojevima i mogućnost korišćenja 2 aplikacije po izboru. A i činjenica je da mi evo već 5ti mesec sistem daje ovako niske promocije što nije bio slučaj ranije. Otud razmišljanje da je novom vlasniku bitnije da uzme bilo koju kintu nego nikakvu, a sa druge strane pozivi iz drugim mreža ka tom telenor broju koji traju nekada i do 50 minuta dnevno donosi im neku dodatnu zaradu od interkonekcije. E sada, možda i takvo ponašanje i moja kupovina ovih promocija "zamrzne" trenutno stanje i ne dodje do povećanja cena istih. Možda.. Ali ko će ga znati.. Samo razmišljam naglas :D

A što se tiče toga da im je cilj da te nateraju da pređeš na postpejd, to je tačno, šalju neprekidno neke ponude i popuste koje odbijam. Što bih pristajao na tako nešto kada mi i 160 dinara mesečno ili 350 dinara radi trenutno posao. Razmišljaću o tome kada dođe vreme. Do tada kupujem redovno promocije.

Poslednja izmena:
Interkonekcija je do pre NEO tarifa i bila bitna, trenutno nije nesto.
Treba to da bude 200 minuta razlike. A i realno, ako hoces da tebe zovu, sta ce ti minuti ka drugim mrezama?

200 minuta razlike u korist dolaznih poziva? Ja sam onda skroz ok u pogledu korisnika, primam sigurno 200 minuta više u odnosu na odlazne pozive.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pozdrav! Da li je neko pokusavao dopuniti mts prepaid broj online? Cini mi se da vec duze vreme online dopuna ne radi.

Ne radi. "Unapređuju" sistem! Morao sam do trafike da odem.

Hm, upravo sam ih pozvao, i rekli su mi da ce radovi trajati do daljnjeg, a rok je bio 25. april. Nemaju preciznu informaciju kada ce zavrsiti radove.

Ја сам пре десетак дана допунио два припејд броја преко портала. Стигла допуна, стигла и порука на постпејд са кога сам допунио.

Za VIP Žabu me interesuje sledeće:
3 dinara/minut ka svima
3 dinara/SMS ka svima
3 GB neta
Ovo na 30 dana, šta znači ovo 3din min i sms, troši se od kredita od 600din ili? Da li potrošnja neta utiče na kredit? Pošto sam na Moravi 2 a ne trošim puno i najviše mi treba net nisam lud da im plaćam sad Moravu 2 1000din za 512 MB u 2019-toj. Može da se prebaci MTS postpaid u VIP prepaid?

skine ti 600 din i prebaci na poseban racun za minute i dodeli ti sistem 3gb neta.

Poslato sa ATU-L21 uz pomoć Tapatoka

Sa glavnog kredita ti se na "poseban" prebaci 600 dinara. Dok imaš tih 600 dinara, minut i SMS ti koštaju 3 dinara. Taj kredit možeš da koristiš samo za pozive i poruke. Nakon 30 dana, taj kredit se briše (ako ti je nešto ostalo). Ukoliko želiš da plaćaš parking i slično, treba ti još kredita na "glavnom" računu.

3GB je posebno, kad ih potrošiš internet ne radi (kod Vipa generalno na prepaidu internet ne može da troši kredit direktno).

Može se preći sa mts postpaida na Vip prepaid. Moguće je da će ti dati staru 3G karticu kad podneseš zahtev za prelazak u Vip, ali već prvog dana kad ti broj bude aktivan u Vipu, možeš otići po 4G SIM karticu.

Za VIP Žabu me interesuje sledeće:
3 dinara/minut ka svima
3 dinara/SMS ka svima
3 GB neta
Ovo na 30 dana, šta znači ovo 3din min i sms, troši se od kredita od 600din ili? Da li potrošnja neta utiče na kredit? Pošto sam na Moravi 2 a ne trošim puno i najviše mi treba net nisam lud da im plaćam sad Moravu 2 1000din za 512 MB u 2019-toj. Može da se prebaci MTS postpaid u VIP prepaid?

Imaš realno 200 minuta ILI sms u trajanju od 30 dana za tih 600 dinara.
Imaš i 3gb neta i paralelne neograničene minute u Vip mreži (ako aktiviraš Žabu istog dana kada si uplatio dopunu od 600 dinara).
Potrošnja neta ne utiče na kredit, pozivi u Vip mreži, takođe.

Samo još treba imati sreće da možeš da se prebaciš na vip prepaid. Ja bio tri puta, na dva mesta u 10 dana, niti jednom nisu imali kartica. Još im naglasim da hoću 4g, oni kažu ne mogu da pišu zahtev bez serijskog broja 3g kartice... Neće ljudi pare, to ti je.

Prosle godine sam imao slican problem, probaj u Uscu, oni su tada imali te MNP kartice.

Nazad
Vrh Dno