Šta je novo?

Prepaid izgubljen pre 6 godina - moguce dobiti isti broj?

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Prepaid kartica izgubljena pre 6-7 godina. Trenutno je broj nepostojeci.

Da li je moguce dobiti taj broj ponovo - obzirom da je kupljen u ono vreme kada su kostali 50 DMa, potpisivani ugovori na ime i slicno..

Iskustva?

Jel mozda iz iskustva?

Imam ugovor. A i pozvao sam 789 operatera - kaze ne moze :)

Ali nesto im ne verujem.

Pazi, sestri su digli fon i 064 karticu iz 1998., imala je ugovor, nista nije mogla dok je bila aktivna, tako su joj rekli. Sad je nepostojeci broj i trebala bi da moze, ali nju sad to smara, od kradje je proslo vise od 4 godine, ima nov broj.
Najbolje da odes direktno kod njih, poneses ugovor i trazis opet broj. Verovatno je neki dobar, kad ga trazis posle toliko godina :)

ja sam jednom to trazio i oni mi rekli ne moze jer je broj neaktivan vise od 6 meseci...

ne znam da li ce ti neshto znachiti poshto se odnosi na 063 mrezhu, ali ja sam reaktivirao izgubljeni prepaid broj.. dodushe, taj broj je prvo bio postpaid, pa su me zato imali u arhivi.. ali koliko se secam nisu mi trazhili ugovor, mozhda samo lk...
btw, ja to nisam radio, ali kod mobtela je postojala i ona registracija prepaid broja, tj. gde god da kupish paket (kiosk, tezga...) registrujesh se kod njih u korisnichkom centru (ostavish podatke uz taj broj) i ne morash vishe da brinesh...
..a ti bi taj broj (ako je neki vazhan) verovatno mogao da uzmesh u 065 postpaid varijanti... opet, ako bi ti to neshto znachilo... vecina ljudi bi dobijala tvoj id pri pozivu ako imaju memorisan tvoj stari broj... zbog istih poslednjih cifara..

Meni su u Telekomovom korisničkom centru rekli da ne može jer je broj već dugo neaktivan, iako imam ugovor i sve priznanice. Ako provališ način da to uradiš, javi ovde, baš me zanima na koji način može.

provereno ne moze posle izvesnog vremena, nisam siguran da li 6 ili 9 meseci nakon poslednje aktivnosti (dopune) broja

Mrzi ih da ponovo ubacuju broj u bazu ... a ovako možda mogu i da ga prikažu u broju korisnika ...

Ako je telekom u pitanju, ne može. Zašto, ne znam. Bar je bilo pre tako, ali idi u KS i **** im kevu. Ja sam davno izgubio karticu, i nije moglo, kao nema tehničkih mogućnosti. Kasnije , kada sam zvao IMALO je tehničkih mogućnosti, ali je prošao rok... (to je možda i tebe zeznulo). Mada stvarno ne vidim razlog zašto ne, i da nije bila registrovana, možeš da potpišeš izjavu, da pod krivičnom odgovornošću izjavljuješ da je to bio tvoj broj, i da snosiš posledice ako se neko pojavi sa dokazom da je bio njegov. Npr, ima veliku plastiku, ugovor ili nešto slično. Ma uklratko, seronje, omogućavaće da prelaziš sa operatera na operatera bez menjanja kompletnog broja (zadržavaš i pozivni, tako da niko i ne zna kome plaćaš račune i koja si mreža) a ne mogu da izdaju isti broj.... Priče za malu decu...

taj broj niti mozes uzeti ti, niti on vise ide u prodaju.
meni su rekli da je trajno onemogucen (za sve).

Vidi 'vako:

SVI BROJEVI koji pripadaju adekvatnoj numeraciji (064/XXXXXXX ako se radi o prepaid broju) mogu da se aktiviraju i deaktiviraju kako god je MT:Su drago. Uostalom, možda ste primetili da je MOBTEL (pa sada i Telenor) pre nego što je počeo da reciklira telefone "reciklirao" i stare brojeve (koji su deaktivirani). Deaktiviran broj je izbrisan sa HLRa i sa billing sistema, ali to nikako ne znači da ne može ponovo da se upiše u HLR i billing sistem. ZAŠTO MT:S ne želi da se smara sa ponovnim aktiviranjem broja - to samo oni mogu da znaju ...

Znači, nije da je tehnički neizvodljivo, nego to ne rade ...

Kada pocnu to da rade (ako pocnu), pokucacu im na vrata. Ipak je broj placen tada 50DM.

znam ja da to nije neka nauka, ali...

moje nagadjanje da im je ovo jeftinija metoda, ili da to nisu predvideli u prvobitnom sistemu, a sad ne zele da rade reorganizaciju. drugo, na ovaj nacin samo guraju brojeve navise i sad imaju vec "6-7 miliona" korisnika.

Nazad
Vrh Dno