Šta je novo?

Prepaid internet kartica za placanje?

Damjan300

Poštovan
Učlanjen(a)
26.09.2014
Poena
54
Da li neko zna u kojoj banci moze da se uzme prepaid kartica za jednokratno placanje preko neta? Treba mi da obavim kupovinu na aliexspresu. Nadam se da je neko imao iskustva. :)

visa internet kartica banke inteze
imas celu temu o tome,pa procitaj tamo kako ide procedura

uglavnom besplatno je vadjenje i odrzavanje racuna

Da li neko zna u kojoj banci moze da se uzme prepaid kartica za jednokratno placanje preko neta? Treba mi da obavim kupovinu na aliexspresu. Nadam se da je neko imao iskustva. :)

Ako hoćeš jednokratno plaćanje kao što si naveo (bez održavanja računa i tome slično) u skoro svakoj banci imaš poklon karticu (prepaid visa i mastercard) koja radi bez problema na internetu i najsigurnije i najbezbolnije rešenje. Neke od banaka gde možeš uzeti su: Hypo, Erste, Komercijalna, UniCredit, Raiffeisen, lično koristim od Hypo i Erste banke i prezadovoljan sam tj. ono što imam potrošim i to je to...

Trenutno daleko najbolja kombinacija je Telenor Mastercard. Prvo sto je to mobilna banka, nema redova vec jednostavno uplatite na automatu, sto automatski znaci da mozete da uplatite kad zelite, u sred noci ako vam treba. Druga stvar, novac leze istog trenutka i dostupan je za placanje, bez obzira da li je 3 nocu ili nedelja. Sve u vezi sa ovom karticom je moderno i daleko ispred bilo koje banke kod nas, sve ono sto me je nerviralo poslednjih 15 godina koliko kupujem online, ovde je reseno. Pored toga reseni su i drugi problemi tipa mogu da uplatim nekom kes iako mu ne znam nista osim mobilnog, mogu da uplatim na email, mogu da uplatim u inostranstvo vrlo lako, da primim novac iz inostranstva isto tako jednostavno, sve sa kompa ili telefona. Jednostavno sve ostale banke su srednji vek, neandertalci, Year One ko je gledao :)

To sto nema salter sam opisao pre neki dan u Telenor Banka temi koliki je problem na +40*C i -20*C kada ti treba nesto :) Lepo je sto ima bankomat kao opcija - ali ostavite salter da postoji kao opcija! (makar skuplja)

Ali ova tema nema veze sa time, coveku je trebalo za jednokratnu upotrebu :)

...

Sta da radim sa samo jednom poslovnicom koja mi je sat vremena udaljena, ili jos gore sta da radi neko van Beograda? Da idem busem do nje po nekom ledenom vremenu ili sparini na 40*C? Nema sanse :)
Zbog toga TB ne moze biti primarni i jedini izbor. Odlican prilog kada uopste ne rade banke, sto moze da se ulozi/podigne evro, ali nikako jedini izbor, sve dok ne mogu uci u poslovnicu bez da se smrznem ili padnem u nesvest zbog vremena.

(mada po ovom pitanju meni je TC Stadio bolji izbor od OB, blize je, a zatvoren je bankomat - svejedno, za bas lose vreme nije izbor)

Bas ocekujem uplatu iz Nemacke, zvao sam call centar i rekli su mi da osim IBAN i SWIFT kodova ne treba nista.

@alfaunits, ocigledno postoji mogucnost da stave automate i svuda po Srbiji, mozda :) Sigurno mnogo lakse nego otvoriti celu banku kojih ima po jedna na vecini mesta.

Poslednja izmena:
Naravno, to je sve OK.
Pitanje koje je @Censored citirao odnosi se na prihod u stranoj valuti. Normalno je da domaća preduzeća, kao i strana koja ovde imaju predstavništvo, da platu isplaćuju u dinarima.

A sta radis na salteru sto ne mozes u Telenor poslovnici ili preko aplikacije?

Mogu da udjem u roku od 20 sekundi od izlaska iz stana, a ne sat vremena nakon izlaska (toliko mi otprilike treba do poslovnice u OB).
Mogu da udjem u lepo klimatizovanu prostoriju, da mi se ne smrznu ruke na -10*C kao pre neki dan na otvorenom bankomatu, jer sve mora preko touch screena, sem PINa, niti da se prokuvavam na suncu na +40*C i beogradskoj sparini kada hocu da PODIGNEM ili UPLATIM novac.

Imas opis u Telenor temi, nakupilo se dosta dosta, koji minut sam morao bez rukavica ovih ledenih dana ici do bankomata, prethodno iz aplikacije prebaciti sa stednog na obican racun (nepotrebna glupost), konvertovati dinare->Evre, podici evre... ruke su mi promrzle!

@alfaunits, ocigledno postoji mogucnost da stave automate i svuda po Srbiji, mozda :) Sigurno mnogo lakse nego otvoriti celu banku kojih ima po jedna na vecini mesta.
Stoji, samo neka stave te j***ne bankomate u zatvorenom!

Mogu da udjem u roku od 20 sekundi od izlaska iz stana, a ne sat vremena nakon izlaska (toliko mi otprilike treba do poslovnice u OB).
Mogu da udjem u lepo klimatizovanu prostoriju, da mi se ne smrznu ruke na -10*C kao pre neki dan na otvorenom bankomatu, jer sve mora preko touch screena, sem PINa, niti da se prokuvavam na suncu na +40*C i beogradskoj sparini kada hocu da PODIGNEM ili UPLATIM novac.

Imas opis u Telenor temi, nakupilo se dosta dosta, koji minut sam morao bez rukavica ovih ledenih dana ici do bankomata, prethodno iz aplikacije prebaciti sa stednog na obican racun (nepotrebna glupost), konvertovati dinare->Evre, podici evre... ruke su mi promrzle!

Znaci ti radije cekas pola sata u redu na salteru da penzioneri plate struju i fiksni, da podignes pare, nego da se mrznes 37 sekundi na bankomatu?

Iz toga dalje slijedi da si ti jedan od onih sto stvara bespotrebne guzve. :d

Koliko god da sam se mrzao (a nije ispod 2 minuta!), da, radije bi usao u poslovnicu.
Radije bi da mogu uci u zatvoren prostor za bankomat, nego u poslovnicu doduse ;)

Jeste. Ovo sto si citirao je samo vezano za zarade u stranoj valuti iz Srbije.

Kod drugih banaka samo nije implementirano da moze lakse, inace moze.
Za pravna lica recimo e-banking ima formu da se popuni formular za prijem novca, potpise se digitalnim potpisom i cao.

Samo nisu hteli da nesto tako odrade i za fizicka lica.

Nazad
Vrh Dno