Šta je novo?

preogorvanje 3 opticka uredjaja

argus

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
604
Desilo mi se pregorevanje (ne totalno) cd sony,cdrw sony crx230,dvd liteon.Sve mi se to desilo kada sam stavio novo napanjanje ;) normalno jeftino.dali je to moguce?! ne odmah ali otprilike zadnje sto sam ugradio bio je dvd plejer liteon kupljen 02.02.2005 a veceras je pri gledanju filmastao sam.cdrw sony crx230 radio od novembra i mpar dana posle nove godine...

NA +12 V NON STOP JE 13.33V.U JEDNOM MOMENTU DIZE I NA 13.80 DELIC SEKUNDE.PROBANO SA UNIMEROM I SOFTWERSKI UZ POMOC MOTHERBOR MONITORA.USPUT IMA LI NEKO KO POPRAVLJA TE REZACE SONY CRX 230 I KOLIKO BI TO KOSTALO.

sony cd - izgleda crko motor ali se inicijalizuje u post-u i win xp i otvara tray
sony cdrw - zakuca odmah u postu ali otvara tray
dvd pl.-vidi ga bios i win ali nesvetli lampica i ne reaguje na eject dugme sutra ga vracam prodavcu posto je jedino on u garanciji (i napajanje je u garanciji)

MOLIM ZA NEKE SAVETE I IDEJE koje napajanje i vredi li dati 1500din za neku "egzotiku". :wall: :smash:
kao sta ima da mi preporuci mail mi je [email protected] unapred zahvalan

eto ti ustedeo si 30eu na napajanju, a sad si sprzio 100eu u optickim uredjajima...

mislim da ti je i vreme da uzmes dvd rezac i izbacis ostalo djubre iz kucista...

mislim da se popravka ne isplati... a 1500 je opet malo za dobro napajanje...

Valjalo bi da reklamiras i napajanje i kupis neko valjano.

a i o tome sam pricao
lose napajanje i kvarovi koje ono prouzrokuje su uvek najzeznutiji za iscupati.. to pogotovo vazi kad komponente uzmete od razlicitih prodavaca... npr kako naterati onog ko vam je utopio napajanje da vam zameni hdd koji niste uzeli kod njega?! nikako...

zaista treba staviti par sticky-a u faq na ovu temu... a one sto se hvale kako im masina na 4ghz sa 6800 ultra i 4gb rama radi na 200w zaista banovati da ne zbunjuju ljude...

danijel00 je napisao(la):
zaista treba staviti par sticky-a u faq na ovu temu... a one sto se hvale kako im masina na 4ghz sa 6800 ultra i 4gb rama radi na 200w zaista banovati da ne zbunjuju ljude...

Slazem se.

Sto se tice pregorevanja, video sam par racunara nakon nesrece.
Rupa na ploci, izgorene zice na napajanju... I uvek su u pitanju bila djuntava napajanja.

Dakle, pamet u glavu.

imao si srecce da je PSU samo ubilo optike.. proveri ti i taj ( te) tvoje HDD-ove, uradi surface scan..

zamisli shta bi bilo da je probilo na 5V grani :crash::exploder:

pozdrav

argus je napisao(la):
Desilo mi se pregorevanje (ne totalno) cd sony,cdrw sony crx230,dvd liteon.Sve mi se to desilo kada sam stavio novo napanjanje ;) normalno jeftino.dali je to moguce?! ne odmah ali otprilike zadnje sto sam ugradio bio je dvd plejer liteon kupljen 02.02.2005 a veceras je pri gledanju filmastao sam.cdrw sony crx230 radio od novembra i mpar dana posle nove godine...

NA +12 V NON STOP JE 13.33V.U JEDNOM MOMENTU DIZE I NA 13.80 DELIC SEKUNDE.PROBANO SA UNIMEROM I SOFTWERSKI UZ POMOC MOTHERBOR MONITORA.USPUT IMA LI NEKO KO POPRAVLJA TE REZACE SONY CRX 230 I KOLIKO BI TO KOSTALO.

sony cd - izgleda crko motor ali se inicijalizuje u post-u i win xp i otvara tray
sony cdrw - zakuca odmah u postu ali otvara tray
dvd pl.-vidi ga bios i win ali nesvetli lampica i ne reaguje na eject dugme sutra ga vracam prodavcu posto je jedino on u garanciji (i napajanje je u garanciji)

MOLIM ZA NEKE SAVETE I IDEJE koje napajanje i vredi li dati 1500din za neku "egzotiku". :wall: :smash:
kao sta ima da mi preporuci mail mi je [email protected] unapred zahvalan
Eeeeeee moj prijatelju........ Pa sto nagrdi te sprave? Ajde valjda ce to novo napajanje da radi, al' mozda bolje da i u njega turis unimer cisto da posle ne bude :mad:

:wave:

Nazad
Vrh Dno