Šta je novo?

Premier Manager 2002...

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Interesuje me da li tako nesto postoji posto sam cuo neke glasine:)
I ako je neko igrao voleo bi da cujem komentar...
Poz.
cheers

Mislis na FA Premier Manager 2002 od EA Sportsa?
To je izaslo odavno.
U sustini isto kao 2001, neke izmene u izgledu, i dalje ima one nervirajuce "klizece" menije... nista posebno...

Ma ja sam imao Premier Manager '99 od Gremlina...
Nije los za ubijanje dosade...
Iako je iz 1998 godine nije mi izgledao lose.
Poz.

cheers

Igrao sam i ja te... od tada sam zgotivio Premier Manager.
Ali od kada je EA stavio sape na igru nije vise ista. Izes licencu kad nakon 5-6 sezona vise nema poznatih igraca. Ja igram sa conference timovima, pa mi nista ne znaci sto Manchester i ostali PL timovi imaju zastavu. Ali me zato oni meniji (ako uzmes igru videces na koje menije mislim) ubijaju u pojam...
Iznajmi igru iz CD kluba, radi bez CD-a.

Da da...ja sam isto uzimao timove iz konferencije i to trece pa ono picim do lige sampiona.Ranije sam imao trip da nabudzim stadion preko 100000 mesta za sedenje ali bas mnogo igranja treba za to.
Ok iznajmicu ga pa cu da ti javim misljenje.
Poz.

cheers

Bez uvrede prema ljubiteljima, ali dotichna igra je krsh u poredjenju sa CM serijalom. BTW, koliko mi kolega reche, neko odavde radi na razvoju sledece verziji CM-a, mislim da je to chovek sa nadimkom AmonRa, pa me interesuje, da li se bar odprilike zna hardverska zahtevnost za pristojno igranje (mada ima josh dosta vremena dok se ista ne pojavi...)!?

Hvala!

!

Ma kakav krs!!!jel imatevi nesto u CM da se nadogradjuju stadioni!??I znas koliko ide brze u FAu nego u CM!!!Jedna sezona se u Fau zavrsi za 1h a u CM moram da se smaram oko 2 meseca,a i nemate nikakav 3d prikaz utakmice:D :D

Re: !

Axis je napisao(la):
Ma kakav krs!!!jel imatevi nesto u CM da se nadogradjuju stadioni!??I znas koliko ide brze u FAu nego u CM!!!Jedna sezona se u Fau zavrsi za 1h a u CM moram da se smaram oko 2 meseca,a i nemate nikakav 3d prikaz utakmice:D :D

Pa ako ti je bitno da gledash tekmu, to mozesh i da radish sa Fifom; a shto se stadijona tiche, zapitaj se da li menadzeri klubova shirom evrope imaju uticaj toliki na finansije da oni odluchuju o gradjenju stadiona!?

P.S. Poenta i jeste da sezonu odigrash malo duze, a ne dok puknesh prstim da je sve gotovo. Kliknesh i ... kraj!

Jedina veza izmedju FAPM i CM je sto su obe igre manageri tj. igrac je u ulozi menadzera jednog FK-a.
CM je mnogo (ALI MNOOOOOGOOOO) detaljniji i zato se jedna sezona igra 2 meseca (ja sam nakon 1h igranja odustao od CM-a).
FAPM je nesto tipa "instant-manager". Napravljen je za one koji nece da se cimaju sa svim detaljima. Nekad sam voleo da u Premier Manageru igram "HOT SEET" tj vise igraca na jednom kompjuteru. Sada vise ni to nije zanimljivo jer je FAPM previse usporen a i sam multiplayer je bagovit.
A sto se tice gledanja utakmice, mislim da je strasno lose uradjeno. Grafika je shit (zamislite da ima grafiku kao u fifi2002) a i utakmica je toliko lose simulirana da jednostavno nije za gledanje. Najbolje resenje je FAST VIEW koji dozvoljava izmene u toku igre i dosta je zanimljiviji od gledanja utakmice (po meni).

Sve u svemu: CM vs. FAPM, F1GP vs. F1 i slicne diskusije su nepotrebne jer se uporedjuju arkadna igra i simulacija.

CM jeste realniji i detaljniji i vise lici na simulaciju menadzera nego PM ali zar nije lepse kad imas mogucnost da gradis stadion.A u ostalom sta ako npr. uzmes tim iz divizije i za par sezona predjes u prvu ligu a stadion ima 10,000 mesta max.To bi bilo malo glupo!!!
Poz.

cheers

Midgard je napisao(la):
CM jeste realniji i detaljniji i vise lici na simulaciju menadzera nego PM ali zar nije lepse kad imas mogucnost da gradis stadion.A u ostalom sta ako npr. uzmes tim iz divizije i za par sezona predjes u prvu ligu a stadion ima 10,000 mesta max.To bi bilo malo glupo!!!
Poz.

cheers

Kao shto Sime reche, ovo se pretvara u diskusiju tipa "chiji je veci", pa nema smisla da se vishe raspravljamo. Ali, ono shto si naveo nije merodavno, jer ti u CM-u imash mogucnost (shodno finansijskoj situaciji) da trazish od uprave da povecaju stadion (board request-expand the stadium). Naravno, to ne moze da se poredi sa Premierom, ali u sushtini to su totalno dve razlichite igre.

Premier Manager je zakon! E sad ono sto je za pohvalu, ili pak za osudu, ja sam trenutno u sezoni 2068-2069.boom

Gravedigger je napisao(la):
Premier Manager je zakon! E sad ono sto je za pohvalu, ili pak za osudu, ja sam trenutno u sezoni 2068-2069.boom

HAHAHA! Ti si manijak :)!
Ja sam stigao do recimo 2010 (dolazak iz conference-a do premier lige + 2-3 sezone) i nisam mogao dalje...

I meni je bolji Premier Manager ali me i on na kraju smorio kad sam stigao do 2020.

Uz svo duzno postovanje vi niste normalni...Ja sam dosao najvise do 2005 i tu sam stao jer me smorilo da igram vise jer sam do tada osvojio skoro sve sto se moglo osvojiti.
Poz

cheers

HaHa! A shta bi ste rekli za choveka koji je u CM0u doshao do 2030. ili 2043. godine!?

A ovaj reci mi samo koliko si dugo igrao?

A jel neko meni moze da kaze gde ja na netu mogu da nadjem Premier Manager 99 da downloadujem???? Aj ako neko zna neke sajtove gde mogu da downloadujem igrice neka mi se javi hvala!

Ljudi, prvo da rascistimo nesto. Vi ovde diskutujete o tri razlicite igre! Doduse, dve su slicne, a jedna znatno drugacija. Ovako...

@Midgard - Naslov thread-a nije dobar. Trebalo bi da bude FA Premier League Manager 2002, posto Premier Manager nema verziju za 2002 godinu (barem ne za PC).

@Sime - EA nije stavio shapu na PM, vec je zapoceo potpuno novu franshizu sa FA-PLM, cini mi se 2000.godine, mozda i '99.

Premier Manager firme Gremlin Inc. je mnadzerska simulacija sa dugom tradicijom. Najuspesnije su bile verzije 98 i 99 (jako su slicne) koje su bile popularne isto koliko i tada aktuelne CM2 i CM3. PM je tada nudio jednostavnost kontrole timova i uopste menadzerisanja do najsitnijih detalja, ali sa ne mnogo fudbalskih elemenata (mnogo toga je bilo automatizovano), znaci bas opustajuca igra u kojoj je bilo moguce graditi stadione, parkinge, prodavnice u okviru stadiona... i pratiti utakmice u enginu Actua soccer-a (jedina pretnja FIFA serijalu na PC-u u to vreme), sto je tada izgledalo sasvim dobro.

FA Premier League Manager je pokusao da bude nesto sareniji CM sa utakmicama u enginu FIFE, ali mu je nedostajalo nekog smeka (EA valjda...)

O Championship Manager-u ne treba da pricam, posto se i nije mnogo promenio od tada (svake godine sitna unapredjenja i vise podataka).

Danas ovako stoje stvari... Championship Manager svi znamo sta je (ukoliko ste bas zagrizeni fudbalski fan, ovo je nesto najsavrsenije,), FA Premier League Manager EA Sports-a je prerastao u Total Club Manager, a poslednja verzija je 2004, dok je Gremlin puk'o. Medjutim serijal Premier Manager se odrzavao nekako na konzolama, a prosle godine je izasla i verzija za PC (naziv Premier Manager 03/04) u izdanju Zoo Digital Publishinga. Probao sam taj posledni PM i preporucujem ga svakome ko je uzivao u starim, dobrim i opustajucim verzijama 98 i 99, posto su sacuvane mnoge stvari iz tih ranijih, gde sam, secam se igrao gomilu sezona da bih imao celu prvu 11-oricu sa 5 zvezdica (Mijatovic uz Ronalda :) ).

nikolica je napisao(la):
A jel neko meni moze da kaze gde ja na netu mogu da nadjem Premier Manager 99 da downloadujem???? Aj ako neko zna neke sajtove gde mogu da downloadujem igrice neka mi se javi hvala!

A mislim da negde imam na CD-u PM 99 (Gremlin), a mozda je i 98, iskopacu ako si zainteresovan.

Premier Manager i CM ne mogu bas da se porede. svi znaju kvalitete CM ali svako ko je igrao PM98/99 mora da prizna da je igra imala neki smek i na neki drugi nacin zadovoljavala menadzerske porive.

P.S. ali ajde da neko proba da odigra za jedno popodne sa tri drugara u Hot Seatu celu sezonu na CM?
e pa nece moci. Za to je bio sjajan i neprevazidjen PM!

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Ljudi, prvo da rascistimo nesto. Vi ovde diskutujete o tri razlicite igre! Doduse, dve su slicne, a jedna znatno drugacija. Ovako...

@Midgard - Naslov thread-a nije dobar. Trebalo bi da bude FA Premier League Manager 2002, posto Premier Manager nema verziju za 2002 godinu (barem ne za PC).

@Sime - EA nije stavio shapu na PM, vec je zapoceo potpuno novu franshizu sa FA-PLM, cini mi se 2000.godine, mozda i '99.

Premier Manager firme Gremlin Inc. je mnadzerska simulacija sa dugom tradicijom. Najuspesnije su bile verzije 98 i 99 (jako su slicne) koje su bile popularne isto koliko i tada aktuelne CM2 i CM3. PM je tada nudio jednostavnost kontrole timova i uopste menadzerisanja do najsitnijih detalja, ali sa ne mnogo fudbalskih elemenata (mnogo toga je bilo automatizovano), znaci bas opustajuca igra u kojoj je bilo moguce graditi stadione, parkinge, prodavnice u okviru stadiona... i pratiti utakmice u enginu Actua soccer-a (jedina pretnja FIFA serijalu na PC-u u to vreme), sto je tada izgledalo sasvim dobro.

FA Premier League Manager je pokusao da bude nesto sareniji CM sa utakmicama u enginu FIFE, ali mu je nedostajalo nekog smeka (EA valjda...)

O Championship Manager-u ne treba da pricam, posto se i nije mnogo promenio od tada (svake godine sitna unapredjenja i vise podataka).

Danas ovako stoje stvari... Championship Manager svi znamo sta je (ukoliko ste bas zagrizeni fudbalski fan, ovo je nesto najsavrsenije,), FA Premier League Manager EA Sports-a je prerastao u Total Club Manager, a poslednja verzija je 2004, dok je Gremlin puk'o. Medjutim serijal Premier Manager se odrzavao nekako na konzolama, a prosle godine je izasla i verzija za PC (naziv Premier Manager 03/04) u izdanju Zoo Digital Publishinga. Probao sam taj posledni PM i preporucujem ga svakome ko je uzivao u starim, dobrim i opustajucim verzijama 98 i 99, posto su sacuvane mnoge stvari iz tih ranijih, gde sam, secam se igrao gomilu sezona da bih imao celu prvu 11-oricu sa 5 zvezdica (Mijatovic uz Ronalda :) ).
Nisam ni znao da ima taj nastavak.

moracu da ga potrazim... znaci Premier Manager 03/04 mu je puno ime?
da me ne gledaju belo kada budem trazio

DejanNS je napisao(la):
Premier Manager i CM ne mogu bas da se porede. svi znaju kvalitete CM ali svako ko je igrao PM98/99 mora da prizna da je igra imala neki smek i na neki drugi nacin zadovoljavala menadzerske porive.

P.S. ali ajde da neko proba da odigra za jedno popodne sa tri drugara u Hot Seatu celu sezonu na CM?
e pa nece moci. Za to je bio sjajan i neprevazidjen PM!

Sa ovim se potpuno slazem. Smeo bih reci da je PM 98 (ili 99 nebitno), najzaraznija igra koju sam igrao. Cini mi se da i 03/04 moze biti takav, samo sto ga nikada nisam instalirao kod kuce.

Ispravka za danasnje stanje stvari.
Tvorci CM-a,SI Games i izdavac Eidos su se razisli. SI je zadrzao kod igre i bazu igraca,A Eidos ime Championship Manager i look and feel igre.
5. nvembra izlazi Football Manager 2005-pravi naslednik Championship Manager-a,jer ga pravi SI Games.
Eidos je angazovao programere da naprave Championship Manager 5,koji bi trebao da izadje u oktobru,ali nikakvog demoa jos nema.
Demo za FM2005 je izasao pre par dana.

Da da, istina, mada sam govorio o naslovima koji su vec do sada izasli.

Nego, u cemu ce biti razlika FM2005 i CM5? Osim sto ga rade razlicite firme. Koliko shvatam, obe obecavaju isto.

Pa iza FM2005 stoji 12 godina iskustva,a CM5 rade ljudi koji su totalno neiskusni u tom poslu,ali videcemo. FM ima mnoooogoo vecu bazu igraca.

Nazad
Vrh Dno