Šta je novo?

Prelazak na Motorolu

Gvinpin88

Poznat
Učlanjen(a)
30.06.2021
Poena
35
Pozdrav svima,

Nakon godina i godina sa Samsungom razmišljam da pređem na Motorolu.
Gledam ovaj Edge 60 fusion, pristojna cena, pristojne i karakteristike (256 interne + SD card combo mi je super jer volim da fotkam pa mi treba dosta memorije, UFS 2.2 i ne baš ali "radiće posao" valjda)

Zanima me kakva su iskustva sa Motorolinim apdejtovima?
Samsung je zaista odličan što se Androida i UI tiče, da li je Motorola takva? "Android 15, up to 3 major Android upgrades" znači li to da sam miran do Androida 18?

Pozdrav svima,

Gledam ovaj Edge 60 fusion, pristojna cena, pristojne i karakteristike (256 interne + SD card combo mi je super jer volim da fotkam pa mi treba dosta memorije, UFS 2.2 i ne baš ali "radiće posao" valjda)

Samsung je zaista odličan što se Androida i UI tiče, da li je Motorola takva? "Android 15, up to 3 major Android upgrades" znači li to da sam miran do Androida 18?
Drugacija je od samsunga.
Zena ima razr i bas mi je cudan osecaj i pogubim se jer sam godinama na Samsungu.
Najbolje da probas negde, da vidis da li ce ti leci

Pozdrav svima,

Samo ako voliš skoro čist Android koji jeste sušta suprotnost onome što rade Samsung, Šaomi...

Pozdrav svima,

Spori su sa azuriranjima, kasne... Meni je ok, jer je skoro pa klot android

Pozdrav svima,

Moj savet da ne prelazis. Ja sam prešao sa motorole na samsung i progledao sam. Apdejtovi po pravilu kasne i bilo je problema sa radom određenih aplikacija, npr viberom.

ево и од мене, имам едге 40 , телефон је одличан осим проблема блутут+ ауто + разговор (ради пуштање музике и све остало, само позиви праве проблем, пуцају), и као што други рекоше касне апдејти (најављују већ 6 месеци андроид 15 и никако да изађе)

Ћаоми ми је главни проблем био проксимити сензор распали, сваки час ми се палио екран док разговарам и онда се прекине веза, оде на ерплејн мод, холд и слично

Xiaomi bih izbegao u širokom luku, njih ni ne uzimam u razmatranje.
Motorola mi je neistraženo područje, "kupili" su me ponudom 256 interna memorija + opcija za SD jer mi je trenutno zauzeto skoro svih 128+128

Ako te pod update zanima i bezbednost telefona, sve van Pixel, Samsung i iPhone ti otpada kao opcija.

Motorola ima vrlo dobro poznati Thinksheild kao dodatnu bezbednost.

Zbog cega mislis da Apple, Samsung i Google imaju bolju vezbednost od ostalih? Kod bezbednosti su najbitnije navike korisnika.

Evo i ja da napišem da sam pre samsunga imao edge 40. Telefon je prosek i ništa više od toga, tokom celog perioda korišćenja imao sam problema sa viberom, nisam dobijao poruke. Apdejtovi konstantno kasnili tipa za sledeći android se čekalo minimum četiri meseca a verovatno i jače, sad sam već i zaboravio. Posle godinu dana baterija značajno oslabila, džabe i to što napuni telefon za manje od 30min kad ga dnevno moram puniti dva puta. Imao sam još problema sa zakrivljenim ekranom, koju god foliju da sam stavio posle nedelju dana bi krenula da se odlepljuje. Pre edge 40 sam imao nekoliko xiaomi-a. Ista situacija uvek je nešto malo falilo.

Motorola ima vrlo dobro poznati Thinksheild kao dodatnu bezbednost.

Zbog cega mislis da Apple, Samsung i Google imaju bolju vezbednost od ostalih? Kod bezbednosti su najbitnije navike korisnika.
Jer svi Android unazađuju i osnovnu bezbednost AOSP. Tu je Samsung samo najmanje loš. Pixel i iPhone standard.
Jesi li siguran, ali ono baš, baš siguran? Ili nisi dobro informisan?
Jesam. Evo i zašto.

neko ti je već odgovorio. Thinkshield je deo Edge serije i nema nikakve veze sa Androidom.

Ima i Samsung Knox. Pa ne menja šta sam rekao.

Ne razumem šta si rekao.

Niko ne tvrdi da je ovo ili ono rešenje neprobojni bunker, ali da svakako postoje rešenja kod nekih proizvođača koja daju dodatni stepen sigurnosti.

I za tvrdnju da je Samsung najmanje loš, može li neki link, istraživanje, zvaničan podatak... benčmark...

Uvek će biti onih za i onih protiv.Kupiš Motorolu probaš, sa svakom novom serijom telefona su sve bolji i bolji.Ako ti se nešto ne svidi, ne legne ti softver, naiđeš na neke probleme telefon u oglase i zameniš.
Ja bi Motoroli dao šansu.

Imam motorole zadnjih 7-8 godina.
Ništa flagship, srednju klasu uvek.
Update odradi preko noći i ne pita.
Sa ovom poslednjom, imao sam problem sa prednjom kamerom koja je posle nekog update-a prestala da radi, probao sve živo i servis i sve,ali ništa nije pomoglo. Magično je posle opet nekog random update-a proradila.

Kul stvar su ove moto-actions komande, posebno paljenje lampe na cimanje/čekićanje 😉
Kamere uvek lošije nego na telefonima iste cenovne klase kod konkurencije, ne dolaze sa puno bloatware-a, i mogu se trajno obrisati Facebook, instagram, tiktok i ostali spy software.

Nazad
Vrh Dno