Baš Čelik ne omogućava prijavu na eUpravu i druge državne portale korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata na ličnoj karti. Za te potrebe namenjen je modul srb-id-pkcs11.
Baš Čelik može da emulira aplikaciju Smartbox koja se koristi za prijavu na portal ePorezi. Smartbox mod se aktivira ili deaktivira kroz korisnička podešavanja. Smartbox box funkcionalnost zavisi od raspoloživih modula za kriptografske tokene; za logovanje sa ličnom kartom može se koristiti srb-id-pkcs11.
A tiii si predpostavljam autor te aplikacije? 🙂 Svaka čast! Gde zakaže "država" tu je ovakva ekipa.Zdravo,
eUprava i ePorezi rade bez probelma na Linux-u, i bez ConsentID-a. Ovo je navedeno u dokumentaciji Baš Čelika:
Znam da instalacija nije baš jednostavna kao na Windowsu, ali to je do samog Linux-a. Vremenom čovek nauči kako i na Linuxu da instalira.
Takođe Baš Čelik podržava čitanje RFZO kartica.
Za Čedo sam ranije čuo, ali nisam imao prilike do sad da se susretnem sa tim karticama. U principu, mogao bih i ovo da dodam kao funkcionalnost ali samo ako bih ima barem po primerak od kartice (na kratko vreme) da testiram.
Inače poslednja verzija Baš Čelika dozvoljava da se PDF odmah sačuva na neku lokaciju (npr u neki folder na Desktopu), i da se odmah zatim otvori u podrazumevanom PDF pregledniku. Iz tog programa se može pokrenuti opcija štampanje.
Jesam, hvala 🙂A tiii si predpostavljam autor te aplikacije? 🙂 Svaka čast! Gde zakaže "država" tu je ovakva ekipa.
BG. Ako si zainteresovan da mi pomogneš oko Čede, javi mi se PP, pa cemo se dogovoriti.Imam dve za lovačke puške, odakle si?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari