Šta je novo?

Prelazak na intela zboga GTA V, koju maticnu/cpu?

Sto se mene tice neka moderator slobodno premesti temu. Meni se izlistala kao "nova tema" u kojoj sam se prepoznao i dalje nisam ni gledao. Postavljac je trebao o tome da misli.

Mene zanima sada da li CM Hyper 212 EVO moze dobro da hladi 4690k kada se klokuje?

uz smirglanje trebalo bi da se izbori lagano sa svim do 1,25v,pa koliko te proc pusti na tom naponu.u prevodu bice i vise nego okej za prvo vreme,a ako ne budes isao na top oc plocu najverovatnije neces ni imati potrebe da menjas kuler.

Ne kapiram baš najbolje kako će svaka ploča poterati na 4,4ghz. Taj procesor ima boost do 3,9ghz a samo z87/97 mogu da OC-uju preko toga.

Stvar je u tome sto je cpu mali potrosac, i uz OC ne trosi vise od 100W bez integrisane grafike. Lako se svaka naponska izbori sa tim. To je najbitnija stavka - da li neka MB moze da se izbori sa OC-ne moze ako je preveliko opterecenje naponske jedinice i javljaju se problemi sa "setanjem" voltaze ako je naponska nedovoljna, nestabilnost,BSOD,restart, kvar.

Poslednja izmena:
Za ppredrag

Mislim da prema GPU a to je 970GTX treba da uzmes i bolji i moderniji CPU moj izbor za igre u buducnosti (timeproof) uzmes Intel Core i7-4790K

posto je AMD FX 8320 vec zastareo i prevazidjen CPU, za plocu preporucujem Asus ROG Maximus VII Hero, dok trenutnu plocu i cpu uvaljas za 100 jura sve

najbolje.

( kad je bal nek je pod maskama)

Poslednja izmena:
Narucio sam sam i5-4690k i GA-Z97-HD3
Sto kaze @dovlagenja, kad je bal nek je maskembal :D

Super, procesor je bas kako treba i ploca je bas takva da podrzi dobar overklok sa onim ventom CM Hyper 212 EVO.
Sto se tice overkloka, ja sam vec promenio tri Gigabyte ploce pa mogu da ti pomognem iz prve ruke oko postavki u biosu kod kloka.
Samo jos taj neki TV sto si pomenuo da uzmes i da sve to bude slozeno kako treba.:type:

EDIT: Daj, nemoj da rizikujes, moras da uzmes neko malo bolje napajanje.

Poslednja izmena:
Imam logitech mk520 komplet bezicne tastature i misa,gamepad mi nije bezican ali kupicu jos jedan f710 bezicni, tako da ce mi comp biti u sobi a tv i gamepad u dnevnom boravku kada budem pozeleo da igram :D Nasao sam produzni usb i produzni dvi kroz zid da ih stavim, posto moju sobu i dnevni boravak samo deli pregradni zid.
Ma videcu kako ce da mi se ponasa, a ako budem uzimao drugo napajanje to ce biti LC Power Silent Giant 600w. Ali za mojih 14 god iskustva nisam imao problema sa low end napajanjima ako se pazi na njihovu opterecenost i temperaturu, a sto se tice udara groma, to je kod mene nemoguce zato sto zivim 100 metra od metroloske stanice sa gromobranom :D Uvek kada bi nestala struja ja bih iscupao kabli iz struje, za slucaj kada dodje da ne bude veci napon. Ali sa ovim intelom imacu preko 40w manje potrosnje od ovog phenoma

Poslednja izmena:
Vidi, kao da preskaces, bre, to napajanje.:alo:
Nemoj da se igras, da ti nesto bezveze strada, nova ploca i proc i dobra grafa, vrhunske komponente, mora da bude neko solidno napajanje sa kvalitetnim naponom i dobrom i konstantom amperazom, da bi sve to radilo kako treba, ovo tvoje napajanje apsolutno ne ispunjava te uslove.

Jos kad bi ti rekao da planiram da isecem zice i od jednog starog napajanja sto imam dodam jos jedan 4 pin konektor za plocu :D posto treba 2x4pin a ja imam samo 1x4 pin :D
Inace radio sam ja svakakve eksperimente, pokusacu da vam nadjem sliku kako sam bio na proslom compu korisio 2 napajanja istovremeno :)
Evo nasao sam sliku:

napajanja.jpg

To je bilo sa ati 3870 i amd 5000+ :)

He, he, nema sta pravi entuzijazam.:sceptic:
Kako hoces, razmisli za napajanje, mozda mozes i na kraju krajeva i da patentiras taj tvoj izum.:rtfm:

Pa jeste ali malo ovo malo ono pa te iznervira jos 50e da das odozgo :D Inace treba mi i veci hdd, na ovaj sam morao sve igrice da izbrisem da bi instalirao gta i mortal kombat x. A i SSD bi mogao da kupim sada posto cu imati SATA III...
Inace nasao sam neki tutorial da prebacim ovaj windows 7 na novu konfiguraciju bez instalacije novog. Sta mislite da li je to moguce?

Necu da ti solim pamet, ali PC je slozen sistem i ako i makar jedna karika u tom lancu bude slaba dolazi do narusavanja funkcionalnosti celog sistema. Definitivno je to kod teba to napajanje, jer na primer ako hoces da klokujes i grafu i procesor, a taj proc sto si uzeo i ta ploca su overklokorske, kvailitet tog napajanja moze da ugrozi rad celog sistema, jednostavno kvalitet tvojih komponenti zahteva neko bolje napajanje.

lele,cene za tog raidmaxa....

ne bacaj pare kad vec hoces da ustedis,uzmi tog LC power silent giant-a samp pazi da bude v3 revizija,to su sjajna napajanja a nalete na oglasima za presmesne pare.ne pricam napamet,moje staro i dan danas gura 7970ghz i 2500k otpanjen evo mislim 2g otkad sam ga prodao drugu i od mene je bilo bar pola godine.

Koje napajanje je najtise? Kao ovaj hyper 212 evo cpu cooler sto se ne cuje, jel postoji takvo tiho napajanje od cooler mastera?

Hyper je sve samo ne tih :) tako da ce tebi svako napajanje biti tiho.

S obzirom na jadnu potrosnju tog sistema, uzmi LC power koji su ti preporucili vec. Ili ako hoces kvalitetno i dugovecno napajanje, antec TP-550C.
Raidmax zaobidji, prilicno losa napajanja.

Od CM-a u tom segmentu V550s. Pravi ga enhance, sasvim dobro napajanje.

Poslednja izmena:
nije taj raidmax toliki krs,da su ostale one cene od pre par godina,sad vec bezmalo 7k za low tier endison je stvarno previse,koliko god da su i pdv i muzicki dinar.

Ma mnogo V550s kosta 100evra. A hyper 212 je tih u idle, na to sam mislio, posto nikada ne gasim comp i spavam blizu bitno mi je da kad spavam da se ne cuje. Ja uvek kada legnem da spavam na power option namestim cpu maximum processor state na 50%. to mi je power save editovani profil.

Sama Andyson platforma koja se koristi je jedva bronze certified, ne znam samo kako su nalepili gold certified.
Cak i Andysonova X4 serija koja je silver certified (koristi istu platformu kao AE raidmaxov) ne moze da isprati sertifikat...

I neke komponente su ok, ali to ne menja cinjenicu da koriste Teapo kondenzatore, ocajno je sklopljeno, Pod opterecenjem je jako bucno i greje se dosta zahvaljujuci tome sto nije ni blizu gold sertifikata.

@test uzmi onda Anteca. A low cost resenje onaj LC power je super za cenu.

Poslednja izmena:
A kakva su Be Quiet napajanja? Bas sam gledao neke oglase na kp kako neko prodaje lc power i napisao "moze zamena za be quiet napajanje"

Generalno dobra, ali nemas ih kod nas.

Kako se zove ovaj program sto meri cpu usage u igri?

Test, može jedno pitanje? Ko plaća sve to? Jel roditelji? :D

Dobro pitanje, zivim sam i imam 28 god. Inace radim online marketing i zaradjujem mnogo :D ALi to od prosle godine sam se obogatio, ranije sam bio siromasan pa jos uvek ne mogu da se naviknem na bogatiji stil zivota i na kupovinu skupih stvara, iako imam para u jednom trenutku mi je jedna ista stvar i skupa i jeftina :D Zato sto znam kako je kad nemas, a sad pokusavam da se priviknem na to kako je i kad imas :D
Inace realno mnogo je u srbiji davati 30 000 din za graficku, 30 000 din za procesor itd, to je vise od necije mesecne plate.
Ja sto zaradjujem za inostranstvo 10 mesecne plate u srbiji pa mi je tesko da izdvojim toliko, ne razumem samo ove koji kupili odmah cim izasla gtx 980, dal uskratili sebi hleb ili prodali bubreg? :D

Kako se zove ovaj program sto meri cpu usage u igri?

Msi Afterburner treba u on screen display da se stikliraju te opcije.

Poslednja izmena:
svaki put se najezim kad vidim da neko nekog cima oko toga odakle mu da kupuje sta bilo.zanima me kako bi se osecali kad bi vama neko uzeo da disecira sta ste i od kojih para platili.zivite i pustite druge da zive.

Vrh Dno