Šta je novo?

Pregrevanje??!!

A voltaza je...? :d

FAQ je napisao(la):
A klima je...? :d
... u drugoj sobi, i cale je tako genijalno namestio da ni promil hladnog vazduha ne ulazi u moju sobu 😀
A u sobi je nekih 30-ak stepeni, k'o i uvek pocetkom leta (poslednji sprat, iznad mene samo ploca koja ugreeeeejeeeeee...)

P.S. VCore je nizak, to stoji... 1.7V.

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako vi imate te fantasticne temperature majke mi... Meni je stalno izmedju 25 i 28C u sobi, TT V12 se vrti na 3200RPM, "Letnji" klok je 2270Mhz pri VCORE od 1.725V (prime certified). Na idle-u mi je najniza temperatura bila oko 45C. Postoji li neka tajna ili je mozda ploca defektna pa greje proc ????

Pa to je OK temperatura!
Sto se bunis? 😀

Pa znam da je OK temperatura 😀 ali vidim da je CAR -u 42 na idleu u vrelijoj atmosferi i to na 2000RPM (!!!!), M3 -u u Podgorici (gde predpostavljam da je josh toplije) isto tu negde i to na 2500Mhz (!?) tako da mi ovo moje izgleda mnogo :d

Evo sada sam ocistio podnozije coolera tj. rebarca, i temperatura je sada u idle 49 stepeni, a bila je 56~57 stepeni. Mislim da je to dobar pomak. 😀

POZ :wave:

u svakom slucaju je dobar pomak 😉.Sada bih ti jos savetovao da ismirglas donje telo kulera i tako skines negde 4-5 stepena.Evo ja sam to upravo uradio i sta da kazem sem 😛arty: Jos mi samo ostaje da stavim malo termalne paste i za mene nema zima,ovaj leta. 😀 😀

Typhoon.X je napisao(la):
Pa znam da je OK temperatura 😀 ali vidim da je CAR -u 42 na idleu u vrelijoj atmosferi i to na 2000RPM (!!!!), M3 -u u Podgorici (gde predpostavljam da je josh toplije) isto tu negde i to na 2500Mhz (!?) tako da mi ovo moje izgleda mnogo :d
Ma pusti to... ovo je nesto slucajno, nije tako uvek. Meni generalno ler bude na 50-ak stepeni, mozda cak i vise... moras imati u vidu cinjenicu da sam oborio klok na 2.3 giga, pritom spustio i voltazu...
A inace me ta temperatura ne interesuje, vise volim da sam u tisini (zato toliko i inistiram na tih minimum obrtaja)... full load je bitan, bitno je da ne puca, da nema BSOD-eva... ko jos gleda temperaturu u idle-u 🙂

I opet, kad mi ode na full load-u preko 70 stepeni, ja se i dalje ne zalim... dokgod ne puca, sve je OK 😉

CAR je napisao(la):
Ma pusti to... ovo je nesto slucajno, nije tako uvek. Meni generalno ler bude na 50-ak stepeni, mozda cak i vise... moras imati u vidu cinjenicu da sam oborio klok na 2.3 giga, pritom spustio i voltazu...
A inace me ta temperatura ne interesuje, vise volim da sam u tisini (zato toliko i inistiram na tih minimum obrtaja)... full load je bitan, bitno je da ne puca, da nema BSOD-eva... ko jos gleda temperaturu u idle-u 🙂

I opet, kad mi ode na full load-u preko 70 stepeni, ja se i dalje ne zalim... dokgod ne puca, sve je OK 😉

Ma ok 🙂 Nego ja gledam , proc mi je trenutno na isto 2300Mhz(2270) i 1.725V(za rad bez ikakvog pucanja) i temp u proseku 50 do 52-3C MAX u loadu... Sa sve V12 u 3200RPM, mada mi je sinoc kada je malo zahladnelo bio na isto 42-3 idle i 47C Max load :d

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
Ma mnogo je bre 70c! :d
Da znas da sam jako zabrinut za zdravlje svog procesora... :d:d:d

Za sve ostale koji su se uprpili oko temperature 😀 i sad pitaju kako ja to imam 40-ak stepeni u idle-u:
Jedna stvar - jako bitna. U biosu ploce je ukljuceno ono "CPU Disconnect"... a to je neka glupost koja bas hladi CPU kada je u leru, i spusti mu temperaturu i par stepeni nize nego sto bi isla inace. Sa druge strane, upravo zbog toga, razlika izmedju idle-a i full load-a moze da bude i 15-20 stepeni 😉

Mislite (NEMOJTE misliti!) o tome! :d

@typhoon: Ma to ti je CAR uvalio primerak (naravno WARRANTY VOID WHEN BOUGHT) koji se extra greje i sad se valja od smeha 😀 😀 (sala naravno))

Inace ja se vise brinem za frizider koji se nesto muci po vrucini, nego za AMD-a koji se muci cele godine 🙂 Koga bole uvo, kao sto CAR rece, ako radi i nema pucanja i BSOD-a i dok nije vrucina oko nogu (jadni korisnici presshot-a leti, blago im se zimi 😉 ) koga bole uvo za temperaturu 😀

Buraz sigurno je prasina, ja sam ciscenjem coolera (Speeze Raptor Cool) koji ima mali razmak izmedju rebara postigao 10 stepeni nize 🙂

Nazad
Vrh Dno