Šta je novo?

Pregrevanje laptopa

Zamolio bi da mi neko kaze da li je ovo dobra temperatura za Dell inspirion 1545

Uzeti u obzir da je sada toplo vreme, ociscen je, promenjena pasta, ukljucen je speedstep u bios-u,... Ide nekada i nize, nekada vise ali ovo je neki prosek.
Mada kuler stalno radi i kao da je uvek pod maksimalnim opterecenjem.

Poslednja izmena:
Cini mi se da je sasvim ok - Tjun mu je na 105 tako da i do 90 da ide nije problem u full load-u. A idle je takodje ok.

Temperature su sasvim ok. Tako je to kod modela 1525, 1545, ventilator se često ubrzava bez potrebe, iako temperatura nije visoka.

Hvala na analizi :). Znaci ovaj model i procesor su bas predvidjeni na visokim temp. da radi. Po prilicno je ugrejan, podrucije oko touch pad-a zna bas toplo da bude.
Zanima me koje bi postolje za hladjenje preporucili za ovaj laptop? Da bude udoban, da ne odigne previse laptop, da smanji dobro temp. a da moze da se iskoristi i za neki naredni laptop?

Ta postolja ne igraju neku veliku ulogu svojim ventilatorima, tj oni skoro da ne uticu na temperaturu (max 1 stepen) - bitnije je odizanje od povrsine sto se moze postici i jeftinije (nekim gumicama ili tako nesto).

Vise ces dobiti sa ovim programom, odlican je..https://www.techpowerup.com/downloads/2667/throttlestop-8-10-beta-2
Meni je bas pomogao, posto mi je otisao vent...bio sam prinudjen da iskljucim jedno jezgro i oborim
frekfencije...sa ovim sam uspeo da ponovo ukljucim i drugo i da mi temperature budu u nekoj normali.
Ima mogucnost i smanjenja napona i fino podesavanje tako da i na kompu koji nema problema sa pregrevanjem
moze dosta da smanji potrosnju i grejanje.

Screenshot (34).png

Vrlo rizican program mada - ako ne znas sta radis lako ces ubiti laptop. Zato gz ne bi preporucivao pocetnicima.

B950 ionako ima samo 2 jezgra a vuk mu jedno iskljucuje.

Hvala na analizi :). Znaci ovaj model i procesor su bas predvidjeni na visokim temp. da radi. Po prilicno je ugrejan, podrucije oko touch pad-a zna bas toplo da bude.
Zanima me koje bi postolje za hladjenje preporucili za ovaj laptop? Da bude udoban, da ne odigne previse laptop, da smanji dobro temp. a da moze da se iskoristi i za neki naredni laptop?

Ako se dobro sećam, na 1545 modelu se ispod jednog poklopca pristupa hlađenju, procesoru i grafičkom čipu? Ako laptop često koristiš na jednom mestu, odnosno ne nosaš ga sa sobom, možeš skinuti taj poklopac i staviti laptop na postolje sa ventilatorom da duva direktno u deo gde se nalaze procesor, čipset i grafika i tako smanjiš temperaturu.

Баш ме занима да ли би та цена важила за овај HP лаптоп, прво му се скидају три дела одозго па неколико каблова па цео екран па 22 шрафа па се онда дође до вентилатора. Зато ја и даље нисам очистио ... мада бих можда могао да то коначно урадим.
Slozio bih se. Iduci laptop (pre ovoga sam imao 2 laptopa) nece biti HP, najvise zbog rasklapanja i sklapanja...

Nema to veze sa brendom, imas HP ProBook seriju, kod njih je uglavnom sve ispod jednog poklopca :)

Imam asus k53e skoro pet godina, nikada ga nisam cistio itd :-devil-: . otisao mi hard pre nekih meseca dana i juce kupim novi i zamenim (lako se menja hard na ovom modelu, ima samo jedan poklopac) instaliram win 7. Koristio sam drugi za to vreme pa sam se odvikao od ovog, sve vreme mi vrti ventilator i temp mi je na 80. Da bih ga ocistio i zamenio pastu moram ga rasklopim celog pa mi je ipak bolje da platim nekom da ne zeznem nesto. Interesuje me hoce li posle toga biti koliko toliko normalna temp i da mi se ne pali ovako cesto kuler na maksimum, ne mogu ga slusam vise :D
Untitled.png

Trebalo bi, ja sam komsiji ocistio K52 (isto se cuo ventilator), posle ciscenja min temp oko 40 stepeni a max ispod 70 (pcmark05 sam pustio) i ventilator se gotovo uopste ne cuje.

Asus k52 je super za ciscenje, skine se samo jedan poklopac (5 srafova) i moguce je skidanje hladnjaka.

Imam asus k53e skoro pet godina, nikada ga nisam cistio itd :-devil-: . otisao mi hard pre nekih meseca dana i juce kupim novi i zamenim (lako se menja hard na ovom modelu, ima samo jedan poklopac) instaliram win 7. Koristio sam drugi za to vreme pa sam se odvikao od ovog, sve vreme mi vrti ventilator i temp mi je na 80. Da bih ga ocistio i zamenio pastu moram ga rasklopim celog pa mi je ipak bolje da platim nekom da ne zeznem nesto. Interesuje me hoce li posle toga biti koliko toliko normalna temp i da mi se ne pali ovako cesto kuler na maksimum, ne mogu ga slusam vise :D
Pogledajte prilog 209983

Naravno da će temperatura značajno pasti kada se očisti prašina i stavi nova pasta. Posle te intervencije ventilator ćeš jedva i čuti kako radi. :)

Burazer mi se vec neko vreme zali da mu se laptop (HP G72) pregreva. Uzeo sam da vidim i temp. u mirovanju ide do 80 stepeni. Kada pokrene igru ili video ekran se gasi posle par minuta.
Rasturio sam ga, ocistio hladnjak i zamenio pastu. Ista stvar.
Laptop je bio u servisu pre par meseci, zbog problema sa grafikom, nije bacao sliku. Sada kada sam ga rasturio, video sam da je izmedju bakarne cevi koja odvodi toplotu i grafickog cipa ubacena bakrna plocica 1x1cm. Nije mi jasno zasto su to radili. Ja sanm naneo pastu izmedju plocice i cipa i ponovo izmedju plocice i hladnjaka.
Sta bih jos mogao probati?

Poslednja izmena:
Jesi li pogledao u procesima da nema nešto što crpi CPU?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nisam primetio nista neobicno, sada cu da podignem sistem ponovo. mada sumnjam da ce se nesto promeniti.

Evo sada se pregrejao i ugasio pri instalaciji win.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno