Šta je novo?

Pregrevanje laptopa

ivanlik

Poštovan
Učlanjen(a)
01.05.2016
Poena
59
Imam problem sa pregrevanjem laptopa , posle 2 sata , se previse pregreje i ugasi, je mozda prasina uzrok?

Prilozi

• 20160425_001016.jpg
    20160425_001016.jpg
    847.6 KB · Pregleda: 202
Otvori i ocisti hladnjak,vrv ima tepih napravljen unutra. I zameni pastu

Odnecu ga u neki servis , valjda nece uzeti preko 1000 za to , hvala :)

Ako se ceo rastura bice itekako preko 1000. :))

Xperia Z2

Ne bi trebalo, samo gde je kuler, i ta pasta valjda nije previse skupa...

Ako moze da se pristupi kuleru sa donje strane onda mozda i prodjes sa 1000. :)

Xperia Z2

Pa raspitaj se za cenu. Nije isto radio u manjem gradu ili Beogradu itd...
Termalnu pastu obavezno nek ti zameni. Kazem iz iskustva. Ocisti hladnjak.
Racunaj 2000-3000

pa ako ne mora da se rasklapa laptop, moze i baba da ti ga ocisti :D

pa nema sta da se "cacka", kad skines plasticni poklopac odozdo, odmah vidis kuler... ocistis prasinu i to je to :)

a ako hoce pastu da menja,samo odvije 4 srafa dodatno... bukvalno minut posla, a dati nekome 2-3000 za to je stvarno bacanje para :)

Pa nije to bas uvek tako i laik moze da ima potencijalni problem. Kako on da zna da termalna traka mora da ostane a pasta da se skine i nanese nova? Velika je verovatnoca da ce da poskida sve i posle ce jos vise da se greje. :D

Xperia Z2

Dosta laptopova nema direktan pristup kuleru već mora i matična da se skroz skida od kućišta...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

pa bas sam zato rekao "ako ne mora da se rasklapa laptop...."

Ma i da mora da se rasklapa ceo, bolje sam da uradi, jer će svakih 7 ili 8 meseci morati sve ponovo. Ovako se lepo nauči. Jeste strah prvi put kada se rasklapa ali posle ide sve lagano... [emoji4]

Poslednja izmena:
Ne lupetajte ca cenama, 1200 din, Zemun, Nepo system. Servis se naplacuje po usluzi a ne po tome gde je hladnjak, to mogu samo mali indijanski servisi da rade...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Kao prvo, nije dozvoljena reklama na forumu. Kao drugo, nisam pisao da cena varira u odnosu da li se ceo laptop rasklapa ili ne. Kao treće, malo poštovanja prema nepoznatima ne bi bilo na odmet, a ne pisati da lupetaju...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa vidis da decko veze sa mozgom nema nego eto tek da napise nesto.

Xperia Z2

Баш ме занима да ли би та цена важила за овај HP лаптоп, прво му се скидају три дела одозго па неколико каблова па цео екран па 22 шрафа па се онда дође до вентилатора. Зато ја и даље нисам очистио ... мада бих можда могао да то коначно урадим.

Kad već sve vidiš, kaži mi pobednika neke utakmice, pa da uplatim suprotno :)

duvanjem u kuler neces postici NISTA. Ako on ima malo prasinice koja se moze duvanjem skinuti,od toga se svakako nece pregrevati i gasiti. Ako se gasi, znaci da mu je kuler (radijator sa rebrima) potpuno zapusen, bukvalno se izvadi parce kao tepih gusto kada se cisti kuler. Duvati u to? Ne bi mrdnulo ni milimetar,a i kada bi mrdnulo,samo bi se nabilo u ventilator.

Evo ga , pa ako je neko ima iskustva sto se tice pristupa kuleru (da li je pristupacno) , neka napise

Prilozi

• 20160509_095857.jpg
    20160509_095857.jpg
    918.5 KB · Pregleda: 159
Mora da se rastura sve, ne moze se prici odozdo.
Kucaj ovo sto je Ivica napisao i pogledaj mozes li ili ne sam. Mada mislim da je bolje da odneses u servis da ne bi napravio neki veci problem zbog neiskustva.

Xperia Z2

Ja moj izduvam samo sa kompresorom i to je to, jedom u mesec dana sasvim dovoljno, godisnje se jednom otvori zamjeni termalna pasta i sve se detaljno ocisti, termalnu pastu morate koristiti kvalitetnu, posto je to 90% uzrok pregrevanja laptopa. Ako vec hocete da otvorite laptop preporucio bih vam da ukucate na youtube vas model laptopa i potrazite video kako se otvara, ja sam tako nasao za svoj 1-2 pogledao i sada bez problema rasklapam/sklapam :) . Srecno!

Imam problem sa pregrevanjem laptopa , posle 2 sata , se previse pregreje i ugasi, je mozda prasina uzrok?

Na tom HP imas 3 srafa (obelezeno slikom tastature), odvrnes (ne ispadaju sami vec ostaju u mestu), na tastaturi imas izmedju tastera "Fx" na 4 mesta polugice koje povuces u suprotnom smeru od ekrana i podignes tastaturu i sve ti je na dohvat ruke (cooler i hladnjak) :wave:

Nazad
Vrh Dno