Šta je novo?

Pregrevanje 8600m gt?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Eh....Komp mi je star 11 meseci, Acer 5920g sa t7500 i 8600m gt 512 ddr3. Pre jedno 4 meseca mi se desavalo da kad startujem racunar tj slika (pri startovanju) bude crna i odjednom krenu neki bagovi tj artifakti u vidu ljubicasto/zeleno/plavih crtica i tad restartujem komp i radi normalno. Danas, u toku igre mi se usporila igra i krenule crne tackice i vratio sam se u 2d gde su nastavile tackice i tada sam restartovao racunar. Posle 30ak min sam upalio racunar i odradio 2x BurnInTest po 15 min, i oba puta je prosao sa temperaturom oko 80 stepeni (grafika). Da li je ovo znak da je otisla graficka ili ima nade da je "samo prasina"? Da inace se pri igranju NFS od jedno 5 minuta graficka ugreje do 83 C (imam i notepal ukljucen u max brzini). Sutra nosim u servis da vide sta je, ali posto mi je komp jos 30 dana u garanciji a oni ce ga verovatno drzati toliko tako da ga sigurno nece popravljati. Opet pitam :) sta mislite da li je graficka u pitanju ili prasina, posto sam imao gore pomenuti problem prilikom startovanja racunara da se pojavljuju artifakti?
Edit: Graficka u leru je 57 stepeni pri max brzini notepala, dok procesor oko 34.

Poslednja izmena:
Nema prašine na kuleru... Ako ti idu artifekti u toku igranja, ne mora da znači da je grafika riknula, možda se pregraeva... Proveri hlađenje, malo je komplikovano da se menja pasta na njoj... Ako ti je u garanciji, trk u servis!!!

12 meseci>> ACER

Znam znam, zato kazem ima da zadrzavaju i da ne poprave. Ne znam kolika je max temperatura ali oko 85 je bila, pa ne znam da li je to dovoljno za pregrevanje. Ja ne znam da menjam pastu ni na desktopu (procesor) a kamoli za laptop koji nikad nisam otvarao. Uglavnom hvala na brzom odgovoru. To cu im reci da zamene (mada naplacuju cak i ciscenje od prasine u garantnom roku, kao da je meni tesko da ga overckoclujem i pokvarim i reklamiram). Javljam kad mi vrate sta su uradili, mada cisto sumnjam da ce nesto da urade jer mi je pred kraj garancija.

Nema veze kolko će oni da ga "drže", čim ga pre isteka garantnog roka ti odneseš u servis, moraju da nešto urade sa njim u narednih 45 dana i da garanciju produže za period koji je uređaj proveo u servisu.

To ti mislis, cim ti poklon usb 2 gb (uz laptop) naplate 650 din i ciscenje racunara od prasine 1000 din u garanciji onda moz misliti koliko su azurni i kako izlaze dobro ljudima u susret. Inace to je gigatron.
Nista nisu bolji od forum racunara.

Poslednja izmena:
To ti mislis, cim ti poklon usb 2 gb (uz laptop) naplate 650 din i ciscenje racunara od prasine 1000 din u garanciji onda moz misliti koliko su azurni i kako izlaze dobro ljudima u susret. Inace to je gigatron.
Nista nisu bolji od forum racunara.

Gigatron il' neko drugi sasvim je svejedno, sve ovo što si opisao nama, kaži i njima, u krajnjem slučaju napiši na papir... NE ODUSTAJ! Preti i inspekcijom, ako ti ne reše problem!

Naravno, ako ti kažu da su rešili, popravili... na licu mesta probaj računar i vidi dal' su popravili, imaš pravo po deklaraciji da ti kažu šta su radili, servisirali... u slučaju da su ti "popravili", a zapravo nisu... ne preuzimaš računar.
Ostavljaš ga njima i celu stvar prijaviš inspekciji, koja se nalazi preko puta inexove zgrade ispod Taša!
Garancija od 12mj. podrazumeva popravku (otklanjanje kvara) u najdužem roku od 45 dana. Ukoliko ti ne poprave uređaj, moraju da ti ponude zamenu za isti il' povrat novca koji si dao za njega i to ne u varijanti to je danas toliko... Svaku garanciju sam isterao do kraja, nažalost zvao sam i inspekciju. Kad drugačije ne ide...
I uvek im traži ustanovljavanje stanja računara... Nije ogreban... i sl.
Ja sam svoj ASUS dobio nakon servisa u ruke prilično izgrebanog. Tražio sam zamenu, jer moj računar nije imao ogrebotine po sebi! Nisu hteli, inspekcija... Dobio sam nov.

Cek, cek, da trazim da mi ustanove kad im odnesem sad il sta? Inace ovaj bag mi se prvi put desio danas, pre toga je bilo normalno, bez pucanja 3d pa kasnije 2d. A ne mogu ja to odma da proverim stanje kompa, treba duuuugo da ga koristim da bi se videlo, ne znam koji JAK test za graficku da koristim? Jel 3d mark vantage?
Ja imam lose iskustvo sa garancijom, dobio sam graficku (za desktop) i kao napajanje i rame samo sto ova dva poslednja nisam dobio i naravno crkli po isteku garancije.

Cek, cek, da trazim da mi ustanove kad im odnesem sad il sta? Inace ovaj bag mi se prvi put desio danas, pre toga je bilo normalno, bez pucanja 3d pa kasnije 2d. A ne mogu ja to odma da proverim stanje kompa, treba duuuugo da ga koristim da bi se videlo, ne znam koji JAK test za graficku da koristim? Jel 3d mark vantage?
Ja imam lose iskustvo sa garancijom, dobio sam graficku (za desktop) i kao napajanje i rame samo sto ova dva poslednja nisam dobio i naravno crkli po isteku garancije.

Majstori u servisu ne vode baš brigu o plastici. Grafiku testiraj sa igrom na kojoj si i imao bagove, meni je npr. na far cry grafika prikazivala artifekte zelene boje, no meni je 6600GT bila na 100 C. Jedno je temp u 3d, a drugo je u 2d, što si i sam rekao... Skini sa neta GPUZ, ostavi ga uključenog i probaj neku igru, pa ćeš videti do koliko ti ide temp.

Evo sad sam skinuo, testiracu ga pa videcemo. Iskljucio sam notepal da vidim max temp.
A jel treba da pisem neki serijski broj kompa il tako nesto? Da mi ne uvale drugi :D :D Jedan servis (pre jedno 7 godina) su zamenili mom bratu hard od 40 gb za hard od 30 gb (a on naravno nije znao dovoljno da vidi da se ga *****ali).
Trazicu im da mi napisu priznanicu i stanje laptopa (neogreban, posle 8 meseci sam skinuo onaj najlon jer ga nisam ni nosio puno :D). A znaci da im napomenem da mi nameste novu pastu, ako ne valja.
Koliko bi trebalo da bude temp u leru? jel 60-65 sad u ovo vreme normalno? Na 3d marku mi je najvise bilo 87

Poslednja izmena:
Evo sad sam skinuo, testiracu ga pa videcemo. Iskljucio sam notepal da vidim max temp.
A jel treba da pisem neki serijski broj kompa il tako nesto? Da mi ne uvale drugi :D :D Jedan servis (pre jedno 7 godina) su zamenili mom bratu hard od 40 gb za hard od 30 gb (a on naravno nije znao dovoljno da vidi da se ga *****ali).
Trazicu im da mi napisu priznanicu i stanje laptopa (neogreban, posle 8 meseci sam skinuo onaj najlon jer ga nisam ni nosio puno :D). A znaci da im napomenem da mi nameste novu pastu, ako ne valja.
Koliko bi trebalo da bude temp u leru? jel 60-65 sad u ovo vreme normalno? Na 3d marku mi je najvise bilo 87

Temp su OK! Normalne... Mislim da te nešto drugo zeza...

Odnet laptop u servis, videcemo sta ce uraditi. Ako je graficka menjaju onda grafiku+maticnu(ne znam sto), mada mozda je prasina i pasta. A ako mi menjaju graficku koja je u rangu sa 8600 m gt 512 mb ddr3? Da me ne *****u kao kad sam dobio 8500 umesto ******e 7600. Da, odneo sam i rekao da mi napise da mi je racunar bez ogrebotina, ali posto nisam doneo kutiju ne odgovaraju tj ja odgovaram. Ako slucajno bude ogrebotina da li mogu da pozovem inspekciju (i ako ima neko broj/adresu)?
Nasao sam Furmark pa cu da istestiram kad mi vrate komp sa servisa.

Poznata je afera da su navodno svi 8600m cipovi sa nekim defektom i da ce pre ili kasnije pokazati nekakve anomalije u radu, kao sto su te tvoje.

Odnet laptop u servis, videcemo sta ce uraditi. Ako je graficka menjaju onda grafiku+maticnu(ne znam sto), mada mozda je prasina i pasta. A ako mi menjaju graficku koja je u rangu sa 8600 m gt 512 mb ddr3? Da me ne *****u kao kad sam dobio 8500 umesto ******e 7600. Da, odneo sam i rekao da mi napise da mi je racunar bez ogrebotina, ali posto nisam doneo kutiju ne odgovaraju tj ja odgovaram. Ako slucajno bude ogrebotina da li mogu da pozovem inspekciju (i ako ima neko broj/adresu)?

Mislim da će da ti reše stvar, ako imaš problem. Za inspekciju ćeš lako... Ispod taša na čošku 27 marta i Beogradske (ili kako se već zove ova ulica ispod pravnog) nalaze se njogove kancelarije, tu je pre bio neki vojni odsek... Tel. ti ne vredi jer nećeš doći na red, non-stop je zauzeto...

Grafičku i matičnu menjaju jer bez obzira što je pci exp. neke ploče ne podržavaju sve pci ex. grafike.
Npr. na jednom forumu su za moj čipset rekli da je max 9800 nvidia, al' cvrc milojka ne ide... 9650 je max za nju... To je malo komplikovanije na laptopovima, kao na kompu treba da ima i odgovarajuće napajanje i štošta...
Trebalo bi i ako ti menjaju da dobiješ sve isto!

Poslednja izmena:
Hvala svima za odgovorima. Gledao sam na netu da su defektne, meni se to desilo ti artifakti pri paljenju racunara u 2D, znaci ladna graficka i krenu artifakti i ne upali se windows. To mi se desilo na 4 meseca starom laptopu.
A ne mozes da dobijes istu graficku ako je nema u opticaju, mada dobro ovih ima. Samo da mi nameste da radi. Probacu odma furmark, mada da li smem da je forsiram toliko? Jel dovoljno jednom da izvrtim furmark i ako prodje znak da valja graficka?

Citam tvoje postove ovde pa vidim da si dosta neupucen , ako ti je otisla grafika znaci sve se menja posto je grafika zalemljena za plocu i ne moze da ti se ubaci niti jaca niti slabija niti da te neko za**** kako ti kazes. To radi ovlasceni servis acera ako je otisla graficka menja se cela ploca.

Sto se tice 8500 za 7600 to sigurno nisi dobio kod nas jer te nema u bazi da si ikada predao takvu grafiku na servis.

I da jos nesto me zanima sta si donosio na servis pa ti je naplaceno 1000 din desktop ili laptop.

A u vezi usb flasha on se ne naplacuje nego mora da prodje kroz kasu a cena laptopa ti je umanjena za taj iznos koliko flash kosta.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da sam kod istog dobio 8500 u zamenu za pokvarenu 7600. Samo sam navodio primer da su mi to uradili. I da, ja sam neupucen, da sam upucen ne bi pitao ljude po forumu. 1000 din = laptop. A USB flash ne bi dobio, jer je prodavacica cutala, dok na izlazku nisam pitao za usb, tad sam ga dobio. Nije nesto 600 din, al sa druge strane kad mi vec "poklanjaju" sto da ne uzmem. I da, sad cu trebati da cekam 30ak dana da odrade sve to u servisu. Za to vreme ljudi izmisle nov model laptopa i krenu u masovnu proizvodnju, a kod nas toliko vremena samo da zamene deo. (ovo je za sve servise u koje sam bio prinudjen da reklamiram teh. robu)
Edit: Isto tako kad kazete mnogo racunara u servisu, pa ne mozete da postignete....jednostavno resenje: uduplite broj servisera, kad mozete da otvarate radnje mozete na 40 radnji makar 2 servisa.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da sam kod istog dobio 8500 u zamenu za pokvarenu 7600. Samo sam navodio primer da su mi to uradili. I da, ja sam neupucen, da sam upucen ne bi pitao ljude po forumu. 1000 din = laptop. A USB flash ne bi dobio, jer je prodavacica cutala, dok na izlazku nisam pitao za usb, tad sam ga dobio. Nije nesto 600 din, al sa druge strane kad mi vec "poklanjaju" sto da ne uzmem. I da, sad cu trebati da cekam 30ak dana da odrade sve to u servisu. Za to vreme ljudi izmisle nov model laptopa i krenu u masovnu proizvodnju, a kod nas toliko vremena samo da zamene deo. (ovo je za sve servise u koje sam bio prinudjen da reklamiram teh. robu)
Edit: Isto tako kad kazete mnogo racunara u servisu, pa ne mozete da postignete....jednostavno resenje: uduplite broj servisera, kad mozete da otvarate radnje mozete na 40 radnji makar 2 servisa.

Kazes da si 1000 din platio ciscenje laptopa koje mi ne otvaramo nego odmah saljemo u servis mozda si pobrkao nesto znaci mi ne otvaramo ni jedan laptop ako je u garanciji a pogotovo ako se pregreva tj ako su zapusena rebra od prasine pa ventilator ne moze da rashladi.

Kao sto sam ti rekao to se ne radi e sad ne znam da li si ti sa nekim dogovorio il ga zamolio van firme da ti to uradi znaci privatno da ne bi cekao 15+ dana u ovlascenom servisu mada i to sumnjam da bi ti uradio ako je u garanciji onda nemoj da siris neistine i da krivis firmu Gigatron da ti je naplatila.

Sto se tice tvog laptopa on je kad si ga doneo isti dan poslat u ovlasceni servis

Ne znam ko ti je rekao mnogo racunara u servisu , tih problema na srecu nemamo jer se svaki racunar zavrsi u okviru zakonskog roka neki i na licu mesta ,sto se tice laptopova oni se odmah salju ovlascenom servisu.

Ali dobro da ne pricam vise bices obavesten sta ti je sa laptopom i koliko ces cekati, nadam se ne mnogo.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pozvao sam banovo brdo prodavnicu, dali mi broj servisa, ja kazem acer laptop ciscenje, pregreva se laptop, oni kazu ne rade (a kod njih sam kupio, nisam kod nekog drugog), dali mi broj nekih kod buvljaka, kazem im komp mi u G A R A N C I J I, kupljen tu i tu, oni kao moze radimo, 1000 din. Ja sam kupio u GIGATRONU, da bi ocistio laptop kosta 1000 din. Sta ovde nije jasno? A to sto ne zelite da ocistite lapop koji je kupljen kod vas mogli ste da dogovorite za besplatno cisenje jednom u toku garancije. Zbog vas (manje posla nego da crkne nesto), a i zbog nas (da se ne cimamo i da cekamo 30 dana, postoje ljudi kojima je to jedini racunar).
A u Forum racunarima sam cakao najvise 32 dana. 12 dana da otvore kuciste, ostatak da zamene graficku. Videcemo kakvi ste vi. Inace u forum racunarima je zakonski rok 45 dana (ne racunajuci subote,nedelje i praznike), sto mu dodje 3 meseca.
Otvorio sam jedan desktop racunar i kostao me je skupo, jer od dijagnoze "strucnjaka" koji mi je rekao da mi je otislo napajanje ispalo da je sve sem harda i dvd rezaca pokvareno. Zato sad nista ne otvaram u garanciji.
Inace u gigatronu sam kupovao dosta stvari, koje su jeftinije kod vas nego kod ostalih konkurenata.
Izvinjavam se na dugom textu i offtopicu.

Poslednja izmena:
Pozvao sam banovo brdo prodavnicu, dali mi broj servisa, ja kazem acer laptop ciscenje, pregreva se laptop, oni kazu ne rade (a kod njih sam kupio, nisam kod nekog drugog), dali mi broj nekih kod buvljaka, kazem im komp mi u G A R A N C I J I, kupljen tu i tu, oni kao moze radimo, 1000 din. Ja sam kupio u GIGATRONU, da bi ocistio laptop kosta 1000 din. Sta ovde nije jasno? A to sto ne zelite da ocistite lapop koji je kupljen kod vas mogli ste da dogovorite za besplatno cisenje jednom u toku garancije. Zbog vas (manje posla nego da crkne nesto), a i zbog nas (da se ne cimamo i da cekamo 30 dana, postoje ljudi kojima je to jedini racunar).
A u Forum racunarima sam cakao najvise 32 dana. 12 dana da otvore kuciste, ostatak da zamene graficku. Videcemo kakvi ste vi. Inace u forum racunarima je zakonski rok 45 dana (ne racunajuci subote,nedelje i praznike), sto mu dodje 3 meseca.
Otvorio sam jedan desktop racunar i kostao me je skupo, jer od dijagnoze "strucnjaka" koji mi je rekao da mi je otislo napajanje ispalo da je sve sem harda i dvd rezaca pokvareno. Zato sad nista ne otvaram u garanciji.
Inace u gigatronu sam kupovao dosta stvari, koje su jeftinije kod vas nego kod ostalih konkurenata.
Izvinjavam se na dugom textu i offtopicu.

Dobro drago mi je da smo smo to raspravili znaci nismo ti mi uzeli 1000 din nego Comtrade koji je ovlasceni servis za acera. I samo da znas da mi ne smemo da otvaramo laptop jer se gubi garancija samo ovlasceni servis to radi a to je u tvom slucaju Comtrade gde je i sada tvoj laptop.

Bilo bi lepo da se izvinis za neistine ko je si naveo da smo ti nesto naplatili u garantnom roku jer stete ugledu nase firme

Sto se tice cekanja cekas i ti kao i mi za zamenu dela ako je crkla grafika mora da se zameni cela ploca znaci cekas Comtrade ne nas jer laptop nije kod nas potrudicemo se da bude u sto kracem roku zavrsen uglavnom bices obavesten.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Vi ne naplacujete, ali 1000 din mi kosta cistenje laptopa u garanciji koji je kupljen kod vas. Sve u svemu ja sam kupio u gigatronu i treba da poklonim 1000 din da odrade nesto sto bi trebalo da je besplatno. Izvinio bi se da mi ne traze 1000 din, mada tad ne bi ni govorio nista. Da sam kupio u Comtrade onda bi to pricao o njima. Trebali ste neki sporazum da napravite kad vec kupujete od njih. Mislim da mi kupci ne bi trebali da budemo osteceni zbog vaseg dogovora il kako to da nazovem da se naplacuje ciscenje. Ja u mom poslu, izrada i montaza polivinil hlorid stolarije, kad musteriji otkaze okov (koji je pravljen da se otvori milion puta) ja ne kazem znate ja sam to kupio kod tih i tih idite tamo nek vam oni nameste/poprave/ociste. Pa to je njihovo da li ce naplatiti 5000 rsd ili 0 rsd.
Sve u svemu ti zastupas firmu Gigatron, i sve sto kazem ja nisam u pravu jel da?
Cinjenica: 1000 din ciscenje, kupljeno: U gigatronu.
A sto ste racunali 101 din euro pre 2 meseca? Sad nisam ni gledao pa ne znam koliko kotirate euro.

Poslednja izmena:
Prvo Gigatron laptopove ne servisira! U Beogradu postoje ovlasceni servisi za sve modele koji se prodaju i takvih servisa je nekoliko: Mikros, Com Trade, Kim tec itd...

Ti kao kupac mozes laptop sa garancijom Gigatrona da odnes direktno u ovlasceni servis ili ako te mrzi da dones do Gigatrona pa da oni to obave umesto tebe. Gledaj to ovako, kupis racunar u MAXI-u i on ti prestane da radi. Jel ga ti nosis onoj zeni na kasu i pocnes da joj se zalis "kako ti je odjednom zadimio u toku rada i kao sad nece da da sliku" ili ga nosis u ovlasceni servis koji se nalazi tu i tu?

Znaci niko u Gigatronu ti nije uzeo dinar za ciscenje laptopa!

Gigatron je prodavnica laptova ne i njihov servis - za svaki model postoji ovlasceni servis.

USB flash ti nije naplacen 650 dinara! Cena laptopa ti je bila niza za 650 dinara a flas je morao biti fakturisan.

A to sto se tice ostecenja koja mogu nastati na putu od Gigatrona do ovlascenog servisa i eventualno tamo. Gigatron od svake musterije kada primi laptop trazi ili neku torbu ili kutiju i u tom slucaju garantuje da ce laptop biti isti onakav kao sto je i donet.
U suprotnom ako musterija donese bez ikakve zastite mi ne garantujemo da nece biti ostecenja. To ti je i receno kada si ga predao.

Pozdrav!

Kako god okrenes vi ste u pravu i meni traze 1000 din za ciscenje. I ne pisem vise offtopic. Da me ne banuju.

Dobro drago mi je da smo smo to raspravili znaci nismo ti mi uzeli 1000 din nego Comtrade koji je ovlasceni servis za acera. I samo da znas da mi ne smemo da otvaramo laptop jer se gubi garancija samo ovlasceni servis to radi a to je u tvom slucaju Comtrade gde je i sada tvoj laptop.

Bilo bi lepo da se izvinis za neistine ko je si naveo da smo ti nesto naplatili u garantnom roku jer stete ugledu nase firme

Sto se tice cekanja cekas i ti kao i mi za zamenu dela ako je crkla grafika mora da se zameni cela ploca znaci cekas Comtrade ne nas jer laptop nije kod nas potrudicemo se da bude u sto kracem roku zavrsen uglavnom bices obavesten.

Pozdrav

Jel' Vi (gigatron) mene zaje@avate? Ne otvarate laptopove, one koji su u garanciji!Što to sad znači? Slali ste mi laptop na upgrade u ovlašćeni servis!
Izvinite molim Vas, učinilo mi se da ste na moje oči u radnji u kojoj je kupljen jedan od tri laptopa (asus) ubacili memoriju u lap. 4GB (2X2GB kinkston Kit) kupljena u istoj radnji, tj. Vračar, Nikolaja...
Nemojte ljudi preterivati!
Znači li to da ja sad nemam garanciju na lap.? Ahahahahaha... Baš bi to voleo da vidim... Dovoljno sam Vam izašao u susret po dve osnove, prva>>>čuvati kutiju od laptopa=sramota, nigde nema po zakonu pisani dokument, sl. glasnik, koji me navodi da to moram da poštujem. Dapače sama deklaracija navodi Vas i g.uvoznika na obaveze prema krajnjem potrošaću, koje ne bih da nabrajam sada... Gubi se smisao!>>>Druga>> Kako vas nije sramota da isti laptop kod nas (Vas) u Srbiji košta od 100-200€ više nego u npr. Švedskoj?! Šta!? ...vaš šticovani kurs je 140.00din za evro???
Ja sam kupio laptop koji je bio po ceni 42.000>>>44.000>>>46.000>>>49.000>>>koja je sledeća... Ovo se odvijalo u 4meseca!
Moj laptop sada vredi više nego pre 4meseca kad sam ga kupio...
Ovo do sada što je napisano nije namenjeno tebi, već firmi koju ovde zdušno "braniš", odnosno predstavljaš!

Pozdrav!;)

Jel' Vi (gigatron) mene zaje@avate? Ne otvarate laptopove, one koji su u garanciji!Što to sad znači? Slali ste mi laptop na upgrade u ovlašćeni servis!
Izvinite molim Vas, učinilo mi se da ste na moje oči u radnji u kojoj je kupljen jedan od tri laptopa (asus) ubacili memoriju u lap. 4GB (2X2GB kinkston Kit) kupljena u istoj radnji, tj. Vračar, Nikolaja...
Nemojte ljudi preterivati!
Znači li to da ja sad nemam garanciju na lap.? Ahahahahaha... Baš bi to voleo da vidim... Dovoljno sam Vam izašao u susret po dve osnove, prva>>>čuvati kutiju od laptopa=sramota, nigde nema po zakonu pisani dokument, sl. glasnik, koji me navodi da to moram da poštujem. Dapače sama deklaracija navodi Vas i g.uvoznika na obaveze prema krajnjem potrošaću, koje ne bih da nabrajam sada... Gubi se smisao!>>>Druga>> Kako vas nije sramota da isti laptop kod nas (Vas) u Srbiji košta od 100-200€ više nego u npr. Švedskoj?! Šta!? ...vaš šticovani kurs je 140.00din za evro???
Ja sam kupio laptop koji je bio po ceni 42.000>>>44.000>>>46.000>>>49.000>>>koja je sledeća... Ovo se odvijalo u 4meseca!
Moj laptop sada vredi više nego pre 4meseca kad sam ga kupio...
Ovo do sada što je napisano nije namenjeno tebi, već firmi koju ovde zdušno "braniš", odnosno predstavljaš!

Pozdrav!;)

Nisi me ocigledno razumeo ali dobro i ja sam kriv sto nisam napisao zbog cega mozemo da otvorimo

Salje se ovlascenom servisu ako je pokvaren tipa ne daje sliku , pregreva da ne nabrajam vise , a sto se tice memorije imamo dogovor da samo memoriju mozemo da ubacimo u laptop nista vise.

Poslednja izmena:
Nisi me ocigledno razumeo ali dobro i ja sam kriv sto nisam napisao zbog cega mozemo da otvorimo

Salje se ovlascenom servisu ako je pokvaren tipa ne daje sliku , pregreva da ne nabrajam vise , a sto se tice memorije imamo dogovor da samo memoriju mozemo da ubacimo u laptop nista vise.

Nema ljutiš, sve je ok! Nego ovaj forum služi za diskusiju, pre svega pomoć, svakog oblika, savet pre svega!

Podpitanje! Zar na ploči ne postoji "slot" za grafiku, nego je zalemljena!?

Nema ljutiš, sve je ok! Nego ovaj forum služi za diskusiju, pre svega pomoć, svakog oblika, savet pre svega!

Podpitanje! Zar na ploči ne postoji "slot" za grafiku, nego je zalemljena!?

Izvini na kasnom odgovoru nisam bio na netu.
Ne postoji slot to imaju samo ploce koje imaju slot za mxm upgrade graficke kartice pa mozes da menjas vise informacija imas ovde http://www.mxm-upgrade.com/ inace sve su zalemljene za plocu tj integrisane inace kad kupujes laptop pa kad kazu kao grafika nije integrisana su ciste budalastine sve su integrisane samo kad imaju svoju memoriju a ne uzimaju od rama prodavcima je to neintegrisana :wall:
Je... sta reci.

Pozz

Vrh Dno