Šta je novo?

Pregrevanje 6800le???

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Nakon modovanja, klokovanja i slicnog MSI 6800le mi je u idle (2d) na 62-65 stepeni. Nakon 3kruga 3d marka je na oko 72. Jer smem da ostavim karticu da radi na tim temperaturama??? Nemam anomalija u prikazu.

Takodje zanima me kako da ohladim graficku kada nista ne radi? Naime cesto ostavljam komp preko noci kada se graficka ne koristi. Kako bi mogao da je tada ohladim? Da li da je downklokujem za 2d rezim rada ili je moguce nekako potpuno je iskljuciti (staviti u neki standby???)...

Kod mene je Leadtek 6800 modana i overcl.i u 2d mi je temp.57-8C.
Kolika ti je temp.kucista,i stavi koji ventilator da izvlaci topli zrak,ako vec nisi,i mogao bi provjeriti kako lezi hladnjak,da nije raskliman,provjeri pastu...

Inace graficke se vise griju nego CPU-i,i mogu trpjeti dosta vece temp.

@jorgovan: imas da podesis 2D i 3D klok posebno (sem kod asusa) pa namesti da 2d klok bude nizi. karta radi do nekih 120C tako da ne moras da brines 🙂

Imam ventilator koji uduvava napred i koji izduvava nazad, ali sto mi mesto gde mi stoji racunar su uzasni i nemam nikako vertrenje nazad, sto mi dosta podize temperaturu racunara.

Inace takt za 2d sam zmanjio na 200 i sada je kartica znatno hladnija neko na punom taktu. sada mi ostaje hladjenje prilikom igranja....

Kupi "Iceberg IB-125, PCI ventilator",stavi ga u PCI ispod graficke.Resilo problem sa 9800pro,znatno joj spustilo temperaturu.Imas ga u Veritasu.

Poslednja izmena:
kobaya je napisao(la):
Kupi "Iceberg IB-125, PCI ventilator",stavi ga u PCI ispod graficke.Resilo problem sa 9800pro,znatno joj spustilo temperaturu.Imas ga u Veritasu.

Hvala na informaciji. Ja sam razmisljao da nekako pricvrstim tu izmedju jedan 10cm ventilator, koji bi palio prekidaces samo kad se igram (jer se samo tada i greje).

Koliko buke pravi Iceberg i koliko je para?

Zalman VF700-AlCu za 30 evra ili Arctic Cooling NVidia Silencer 5 rev.2 za 30 evra. Nema budzenja!

30 evra? Previse za moj dzep...

E pa.... Onda seci lim na kucistu sa strane, napravi rupu za 80mm fan, okaci fan i vozi.

Ne mogu iseci jer stranicu ni nemam. Inace posto pored kartice imam 2 slobodna PCI slota mislio sam da tu nekako pricvrtsim fan, ali moram da smislim kako... mora biti relativno pouzdano jer mi je komp upaljen i kad nisam kuci.

pazi, reko sam ti, nije frka sto ti se greje kartica, nece jos nista biti. Ne moras uopste nista da budzis, neces nista postici. Ako radi - ne diraj !

Pa za sada radi, ali nisam stigao da probam kako ce biti kada se malo duze igram. Npr nakon oko 1h igranja je nasvirala oko 76 a u prostoriji i nije bilo vruce. Sta ce biti kad u sobi bude 40???

jorgovan je napisao(la):
Hvala na informaciji. Ja sam razmisljao da nekako pricvrstim tu izmedju jedan 10cm ventilator, koji bi palio prekidaces samo kad se igram (jer se samo tada i greje).

Koliko buke pravi Iceberg i koliko je para?

Ne pravi mnogo buke,a i jeftin je(5.9E).Prava stvar.Uglavnom sluzi za hladjenje Sky Star 2 kartica.

jorgovan je napisao(la):
Nakon modovanja, klokovanja i slicnog MSI 6800le mi je u idle (2d) na 62-65 stepeni. Nakon 3kruga 3d marka je na oko 72. Jer smem da ostavim karticu da radi na tim temperaturama??? Nemam anomalija u prikazu.

Upravo sam instalirao 71.89 whql i temp.mi je 50C,a bila je 57C sa 71.84 driverima.

Ako oces da je ladna , moraces da busis ja nisam imao mira dok je nisam probio(mislim na komp. 😀 ) i smanjio sam temp. za preko 30%, eto slike pa ti vidi.

Prilozi

• komp.webp
    komp.webp
    100.2 KB · Pregleda: 116
  • 6800.webp
    6800.webp
    16.6 KB · Pregleda: 127
Bu2 je napisao(la):
Ako oces da je ladna , moraces da busis ja nisam imao mira dok je nisam probio(mislim na komp. 😀 ) i smanjio sam temp. za preko 30%, eto slike pa ti vidi.

Lijepo odradjeno,ali nije li to malo prebucno kada se sve popali.
Ja imam samo jedan ventilator koji izbacuje topli zrak i GPU je 50C,a ambient temp.36C,ima li potrebe stavljati toliko ventilatora.

Nije bucno jer u normalnom radu (tekst , internet...) smanjim preko kontrolera sve na minimum tako da se bukvalno nista ne cuje , jedino kad ukljucim igre tada je sve na max.i onda se cuju , ali nije strasno posebno kad je igra dobra zadnje na sta obracam paznju su ventilatori .

Bu2 je napisao(la):
Nije bucno jer u normalnom radu (tekst , internet...) smanjim preko kontrolera sve na minimum tako da se bukvalno nista ne cuje , jedino kad ukljucim igre tada je sve na max.i onda se cuju , ali nije strasno posebno kad je igra dobra zadnje na sta obracam paznju su ventilatori .

Narocito kada odvrnes zvuk do daske, ventilatori su i neprimetni. 😀

Uzeo sam Iceberg IB-125 i pomogao mi je. Ali mi se ne svidja zvuk koji proizvodi. Nadam se da cu problem resiti promena kucista i mesta gde mi komp stoji. Ovih dana se ionako slabo igram pa mi nije frka sa temperaturom.

Nazad
Vrh Dno