Šta je novo?

Preferans pod WinXP-om ????????

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Dobro. Svi znaju da postoji ona verzija iz Nish, koja je bila davno radjena i to prvenstveno za DOS i Win95. Imam je i ja. Ali ne radi pod XP-om, chak i kada se probaju zalicite varijante sa compability modovima (win95/98, 2000 itd.) bojama etc.
Da li postoji verzija koja radi pod XP-om ili da li moze nekako ova verzija da konvertuje na nesto sto radi pod XP-om.

notax je napisao(la):
Dobro. Svi znaju da postoji ona verzija iz Nish, koja je bila davno radjena i to prvenstveno za DOS i Win95. Imam je i ja. Ali ne radi pod XP-om, chak i kada se probaju zalicite varijante sa compability modovima (win95/98, 2000 itd.) bojama etc.
Da li postoji verzija koja radi pod XP-om ili da li moze nekako ova verzija da konvertuje na nesto sto radi pod XP-om.
Ako je verzija za dos možeš da probaš da je pokreneš peko DosBox-a http://dosbox.sourceforge.net

jddipqd je napisao(la):
...

Ako je verzija za dos možeš da probaš da je pokreneš peko DosBox-a http://dosbox.sourceforge.net

Ne znam kako se koristi. Nema ni jednog izvrsnog fajla.
Da li se to koristi preko drugog programa ??
Kada raspakujem, ima i directorijum source na kome je dir visualc.
Da li ima veze sa Visual C ??
Moras malo detaljnije, jer osim najglupljeg user frandly izvrsnog
programa, ne znam nista drugo da pokrenem.
Video sam tamo da ide otprilike :

dosbox (name) , gde je (name) npr. D:\PREF.exe

Medjutim nema izvrsnog fajla koji pokrece dosbox.
Niti moze iz command prompt na isti nacin.

notax je napisao(la):
Ne znam kako se koristi. Nema ni jednog izvrsnog fajla.
Da li se to koristi preko drugog programa ??
Kada raspakujem, ima i directorijum source na kome je dir visualc.
Da li ima veze sa Visual C ??
Moras malo detaljnije, jer osim najglupljeg user frandly izvrsnog
programa, ne znam nista drugo da pokrenem.
Video sam tamo da ide otprilike :

dosbox (name) , gde je (name) npr. D:\PREF.exe

Medjutim nema izvrsnog fajla koji pokrece dosbox.
Niti moze iz command prompt na isti nacin.
:confused: Šta li si ti skidao :) Verovatno source :S
Imaš na sajtu instaler. Evo ga direct link.
http://keihanna.dl.sourceforge.net/sourceforge/dosbox/Dosbox0.60-win32-installer.exe

Polse pokreneš dosbox.exe :D onda kucaš 'mount c c:\direktorijum_gde_je_preferans', odeš na c: i vooozi :)

mozes da koristis program Virtual PC i da pod njim instaliras Win98 pa da se onda igras. Verovatno ce malo duze trajati instalacije nego dosbox ali tamo sigurno radi, provereno.

meni taj domaci pref radi najnormalnije pod WinXP,cak mi nije ukljucen "win 9x compatibility mode",mozda ti je ostecen fajl,poslacu ti na mail moj pref ako hoces da probas da li je do toga......

pih,nema opcije za atachment,evo ga ovde.......

Floyd je napisao(la):
meni taj domaci pref radi najnormalnije pod WinXP,cak mi nije ukljucen "win 9x compatibility mode",mozda ti je ostecen fajl,poslacu ti na mail moj pref ako hoces da probas da li je do toga......
Isto. Koristim ga već godinama, od toga jednu celu pod XP-om.

Da li postoji neka novija verzija? Ja sam se ubio tražeći, ali bezuspešno.

jddipqd je napisao(la):
...

:confused: Šta li si ti skidao :) Verovatno source :S
Imaš na sajtu instaler. Evo ga direct link.
http://keihanna.dl.sourceforge.net/sourceforge/dosbox/Dosbox0.60-win32-installer.exe

Polse pokreneš dosbox.exe :D onda kucaš 'mount c c:\direktorijum_gde_je_preferans', odeš na c: i vooozi :)

Neverovatno. 3 puta sam pokushao download i svaki put stane na 19%.
Gremlini.

Huh !!
Otisao na Google i iskopao drugi link i skinuo dosbox-intaler.
Probat cu i dosbox i pref koji je okachen, pa cu da javim kako fercera i jedno i drugo.
Hvala svima.

Pozdrav! (Smrt Fashizmu !) :mrgreen:

na stranu sve ovo > jel' postoji neka bolja/lepsa varijanta?

Hvala vam puno za ovaj odlicni program - Dosbox. Konacno se neko setio da napravi emulator dosa za XP koji radi!!! Nije mi jasno zasto nesto ovako nije ugradjeno u XP. Sada mogu da igram stare dos igre koje mi nisu radile.

Ljudi bez uvrede, ali ovaj pref nema smisla. Komp cesto vuce jako nelogicne poteze i redovno sam ih "lesio", ali vise sam se nervirao zbog apsurdnosti u pojedinim situacijama. Ne bi da ovo lici sada na neko duvanje ali ko kod igra pref malo duze zna da bez tri coveka nema dobre partije.
Zna li neko gde da nabavimo malo bolji pref?

Mana je napisao(la):
Ljudi bez uvrede, ali ovaj pref nema smisla. Komp cesto vuce jako nelogicne poteze i redovno sam ih "lesio", ali vise sam se nervirao zbog apsurdnosti u pojedinim situacijama. Ne bi da ovo lici sada na neko duvanje ali ko kod igra pref malo duze zna da bez tri coveka nema dobre partije.

mazel-tov!
cheers

to je hebrejski ekvivalent "masala" iliti medj' srbima nesto kao: "ziveli, vaistinu, uzdravlje, hvala bogu, nek ti je sa srecom, sve najbolje, itd"
a ni tvoj nick nije daleko > od nas jevreja (ako znas na sta mislim)!
type;

Mana je napisao(la):

Jeste. Sto se programa tice sve je tako. Ali.....
Kada odigras na hiljade deljenja na compu, steknes neverovatan osecaj za verovatnocu raspodele. Tako mozes sa zivim ljudima da licitiras na karte sa kojima to ranije nisi radio, i da odigras mnogo vise delenja nego drugi igraci. Posto je u program ugradjena debilna logika onih koji su ga pravili, a jako lici na logiku matoraca na turnirima, neverovatno je kako ih sa lakocom lesis na tim istim turnirima.

Pozdrav !

Ovaj okaceni pref mi ne radi na XP, u stvari jos vise problema nego ovaj koji imam, mada mi izgledaju isto. Nemam pojma u chemu je stvar.

A sa dosbox glup problem. Imam neku Compaq Germany tastaturu pa je to sa znakovima malo chudno. Ne mogu da pronadjem kosu crtu pod dos prozorom. Suprotna od ove /. U Wordu je alt+q, a u prozoru nece. Uf!!

meni sljaka, ali u cudnim bojama sta god da mu stavim (compatibility, 256...)!?

notax je napisao(la):
A sa dosbox glup problem. Imam neku Compaq Germany tastaturu pa je to sa znakovima malo chudno. Ne mogu da pronadjem kosu crtu pod dos prozorom. Suprotna od ove /. U Wordu je alt+q, a u prozoru nece. Uf!!
Probaj prvi ili poslednji (pre backspace-a) taster u redu sa brojevima.

crullick je napisao(la):
to je hebrejski ekvivalent "masala" iliti medj' srbima nesto kao: "ziveli, vaistinu, uzdravlje, hvala bogu, nek ti je sa srecom, sve najbolje, itd"
a ni tvoj nick nije daleko > od nas jevreja (ako znas na sta mislim)!
type;
Nisam jevrej a i nisam siguran na sta mislis, mada bi bas voleo da saznam. Ustvari sad me bas interesuje sta bi sve ova rec mogla da znaci. Mozda mislis na "hleb" kojim je Isus nahranio narod pri prelasku pustinje? To je jedno od znacenja reci "mana". Mada sam ovaj nick izabrao upravo zbog toga sto se moze trostruko protumaciti.
???

Bas sam se smorio. Znate kada se sve uroti tako da ne mozete da igrate pref na compu i tacka.
Hajde neka neko ko ima Vitrual PC program me kontaktira na PM ili mail da ga priupitam neke stvari. :mrgreen:

Nesto sam nasao na netu i probao.

Nije lose. Besplatan je program a moze se igrati preko mreze ili sam protiv racunara.

http://home.nyc.rr.com/galimpic/ipref/Ipref%201.00.zip

Ovih dana cemo da organizujemo turnir u Prefu u Kovinu, te ako je neko u blizini neka se javi. Igracemo po Danskom sistemu, minimum tri kruga, eventualno cetiri u zavisnosti od broja prijavljenih igraca. Cip - 150,00, 200,00 din, te je turnir vise drustvenog karaktera. Svako ko je zainteresovan moze da me kontaktira i sazna vreme i mesto kada cemo igrati kao i detaljnija pravila po kojim cemo igrati.
Samo napred!

rakabencmark je napisao(la):
Nesto sam nasao na netu i probao.

Nije lose. Besplatan je program a moze se igrati preko mreze ili sam protiv racunara.

http://home.nyc.rr.com/galimpic/ipref/Ipref%201.00.zip

To je program iskljucivo za igranje preko interneta. Ide se preko sajta, mora da se ukuca shifra da bi se pristupilo serveru i igralo sa igracima preko neta koji su se prijavili. Pretpostavljam da je potrebno i calnuti neke pare za shifru. Koliko sam ja video, ne postoji mogucnost igranja sam protiv compa.
Za moje potrebe ovaj program je neupotrebljiv.

notax je napisao(la):
...

Za moje potrebe ovaj program je neupotrebljiv.

takodje! :|
[ipak, hvala za pokusaj]

Ma nije ljud, sta vam je. ma opcija da se ukljuci i da se igra protiv dva racunara. Oni se onda zovu server 2 i server 3.

Ja bre probao i radi. Ima jos jedna verzija i ta je skraz na skroz za net.

Ovaj program IPref je i za 3 igraca preko mreze i za 1 igraca i dva racunara.

Skinite program i iditite u Opcije

Ukoljucite opciju Racunar igra za nedostajuce i to vam je to. Racunar ce voditi one koji nisu prikaceni a ako niste na netu ili merezi i nema servera racunar vodi druga dva igraca.

Ma nije ljud, sta vam je. ma opcija da se ukljuci i da se igra protiv dva racunara. Oni se onda zovu server 2 i server 3.

Ja bre probao i radi. Ima jos jedna verzija i ta je skraz na skroz za net.

Ovaj program IPref je i za 3 igraca preko mreze i za 1 igraca i dva racunara.

Skinite program i iditite u Opcije

Ukoljucite opciju Racunar igra za nedostajuce i to vam je to. Racunar ce voditi one koji nisu prikaceni a ako niste na netu ili merezi i nema servera racunar vodi druga dva igraca.

Ja se izvinjavam. Brzo sam pretrchao, pa nisam video opciju. OK shljaka kada se igra protiv computera. Jedino treba da se naviknem na izgled i odigravanje u odnosu na stari DOS program. Brze mi je islo kada je sve preko tastarure. Odigravao sam partiju od 100 bula za oko 4-5 minuta.

PoZ

pa ako vas ne mrzi da probate jos neku vrstu preferansa moj predlog je da probate i ovaj ruski marrige.

http://www.marriage.ru/winmar/reg.htm

prvo malo pogledajte pravila naravno za onu vrstu koju zelite da probate. Ja koristim sochijansku i iako je ovo program iz 99 za mene je najbolji na ovu temu.

PS bez obzira sto je ovo ruski program vi izaberite US interfejs

mozes da koristis program Virtual PC i da pod njim instaliras Win98 pa da se onda igras.

Jel moze neko da okaci link za Virtual PC ili da ga posalje (link) na mail?

Vrh Dno