Šta je novo?

Preferans (matori, Niški) u WindowsXP-u

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Kao što je poznato, matora verzija preferansa (koja ima najbolji AI) ne radi, bar ne većini na XP-u. Ovo bi trebalo da je relativno lak posao za konverziju za nekoga ko to zna da uradi.
Da li neko zna kako bi to moglo da se odradi. Portovanje ili šta li već tog matorog preferansa, koji mislim da radi u DOS modu, a pisan je ili u fortranu ili basic-u??

A da probaš sa DosBox-om (emulatorom DOS-a pod XP-om)? Ili instaliraj VMWare virtuelnu mašinu i dos na nju.

Čini mi se da negde imam DosBox. Ajd, probat ću, pa javljam.

To kod mene radi bez icega,mislim samo treba u propertisu podesiti "comptibility" sa npr.Win 98

sille je napisao(la):
To kod mene radi bez icega,mislim samo treba u propertisu podesiti "comptibility" sa npr.Win 98

Probao sam sve što ima u compatibility, ali neće.

U pravu si nece ni kod mene, pojavi se samo onaj uvodni ekran i tako stoji,a ja sam brze-bolje zakljucio da radi.Izvinjavam se!Ali skoro da bih smeo da se kladim da sam ga igrao na XP-u.Da nema mozda veze sa SP-2?

P.S. Ali zato radi sa dos boxom

Evo, namestio u DosBox-u. Trebalo mi je malo vremena i da provalim nekoliko stvarčica koje treba podesiti. Prvo sam tražio \ , pa postavljanje foldera, pa sam tražio komandu za fullscreen, pa komandu za ubrzavanje rada.
I sada sam zadovoljan kako šljaka. Još da probam neke druge matore programe koji rade pod DOS-om.

Poslednja izmena:
ima neki noviji ipref, sasvim mi je ok (tj moja vestina preferansa je jako zardjala, pa uspem nekad da ne budem najgori od sve dece |)))

Probao sam poslednjih godina još 2 i očajni su.
Da se razumemo, i ovaj ima gomilu nedostataka, provale se načini kako igra itd., ali je tata u odnosu na neke druge pokušaje koji su smešni. Malopre sam odigrao partiju od 200 sa 20 refa (za oko 13-14 minuta) i bio oko 1960 poena (196 bula) dobar (nije ova partija prosek, prosek je 40-100 bula dobar u partiji od 200). E sad, zamisli kako to izgleda sa ovim lošijim varijantama.

Poslednja izmena:
Igrao sam i na turnirima. 200 bula, 4 refe ograničeno na 2,5 sata. Jeste odličan osećaj, ali ne toliko ako i preostala 2 igrača ne igraju dobro.

znam da si kukao ranije da ti ne radi taj pref,meni je uvek radio taj program,na razlicitim instalacijama winxp-a,sa svim kombinacijama hardvera koje sam imao,sa i bez sp1...bas mi nije jasno sta toliko zeza....

Prokka je napisao(la):
E to se slažem.. refe na 50 bula.. koliko mi je poznato.. nego... gde si igrao turnire.. i jel ima neki klub.. sajt.. baci mi info na pm.. hvala unapred..

Nažalost, ne znam. Neke turnire sam igrao u periodu pre 7-10 godina. Jedan veći je bio preko leta na Adi, ima tome poprilično. Održavao se 70 dana. Igralo se svaki dan, a meni nije padalo na pamet da igram svaki dan. Igrao sam 4 partije u roku od 15 dana, pa zapalio u Herceg-Novi. Ali sam ih drao samo tako. Od 100 i nešto prijavljenih nakon te 4 partije sam bio treći na listi po proseku +bula na kraju partije. Imao sam nešto preko 50 bula po partiji prosek. Čini mi se da sam jednu bio -10, pa +62, pa +66, pa +78 ili tako nekako.
Za klubove ne znam koji su ni gde su, ali bi trebalo da ima bar 2-3. Ima i zvanični Savez.

Poslednja izmena:
Ja Igram Pref od '91 sa nekim prosek od 50-100 godisnje
ali sa madjaricama (kartama)

Vrh Dno