- Učlanjen(a)
- 30.07.2000
- Poena
- 770
delimir je napisao(la):Ali se smaras sa ciganjskom krckavom plastikom; sarenim portovima sa svih strana ("omiljeni" su mi audio portovi u one tri cuvene boje i ljubicasti, gay, LPT port); malo malo pa se nesto na PC notebook-ovima klima kao babin zub itd...Mislim, znas i sam o cemu pricam :d
Hm, to sta si ti opisao je ekonomska klasa i nema smisla porediti uopste. Za te pare (~2K+) treba bas biti bliski Marfijev rodjak pa izabrati nesto sa ciganjskom krckavom plastikom i iz PC lap sveta. Svaki, ali bas svaki high end lap koji sam video i probao je bio daleko od toga. A ako nesto i krene da skripi i klima se, to je nakon par godina muske upotrebe, a to mi se desavalo i sa Apple hardverom. I to *ako*. Toshiba koju rabim skoro godinu i po dana i dalje izgleda i "zvuci" kao da je juce kupljena; niti je tastatura "pohabana" (kao ni tasteri touchpada), niti su otisle hinges koje drze monitor, niti da najmanje zaskripi kada je podignes (otvorenu) drzeci samo za jedan cosak. Dok za jeftine notebookove moras da prihvatis da spustanje cene znaci da na necemu mora da se ushtine, u ovoj cenovnoj klasi dobijas kvalitetnu izradu, a na nju Apple ipak nema monopol.
Da ne spominjem da na tim kinezima i japancima nemas backlight keyboard i foto-senzore 🙂
Pa dobro, jednog dana ces i ti nauciti da kucas bez gledanja u tastaturu :d
Sa upotrebom (istina odlicnog) Intelovog procesora Apple po meni ipak postaje jos jedan poznatijih pc-kompatibilac-brandova (osecaj jos vise pojacan debelom preorijentacijom na consumer market sa iPodom i ostalim iStaSveNe); malcice specificniji od ostalih, ali opet pc-brand. Sva sreca sto je Amiga propala pre nego sto smo ugledali takvu jeres i kod njih.
Poslednja izmena: